Osasarjat

osasarja

MINKÄ TASOISEN OSASARJAN TARVITSEN PYÖRÄÄNI?

Se, että polkupyörien myynti-ilmoituksessa lukee, että "Shimano -vaihteet" ei vielä kerro laadusta mitään. Shimano ja Sram ovat osasarjojen suurimmat valmistajat ja kummallakin valmistajalla on eri tasoisia vaihtoehtoja sekä maastoon, että maantielle. XXL:n valikoiman pyörissä käytetään näitä kahta osasarjojen valmistajaa.

Osasarjoissa on paljon eroja, mutta käytännössä hinta lisää kulutuskestävyyttä, tarkkuutta ja keveyttä. Mikäli käytät pyörääsi sillointällöin sunnuntaisin, niin et tarvitse kallista vaihteistoa pyörääsi. Halvemmatkin vaihtajat hoitaa hommansa ja voit nauttia pyöräilystä. Jos kuitenkin käytät pyörääsi päivittäin ja kilometrejä tulee, niin kun sijoitat vähän kalliimpaan osasarjaan saat huolettomampia kilometrejä. Kulutuskestävyys lisääntyy ja vaihtaja vaihtaa tarkasti pitkänkin käyttöiän jälkeen.

OSASARJAT MAASTOPYÖRIIN

Maastopyörissä vaihtajan "häkin" pituus on pitempi, kuin maantiepyörien vaihtajissa. Tämä johtuu siitä, että maastopyörien vaihtajien liikerata on suurempi isompien rattaiden/vaihdevälitysten takia. Maastopyörissä käytettävien vaihtajien täytyy toimia jämäkästi myös juurakkoisilla ja kivikkoisilla poluilla, joissa tärinän määrä on huomattavasti suurempi kuin teillä. Maastopyörissä on ennen käytetty kolmea eturatasta ja 7-9 takaratasta. Nykyään suuntaus on enemmän, että eturattaita on 1-2 ja takarattaita 9-12.

OSASARJAT MAANTIEPYÖRIIN

  • Valkoinen=aloittelija
  • Keltainen=harrastaja
  • Vihreä=vaativa käyttö
  • Punainen=pro-taso
osasarjat

Maantiepyörissä vaihtajan "häkki" on lyhyempi pienenpien vaihdevälien erojen takia. Maantiepyörissä käytetään yleensä kahta eturatasta ja 8-11 takaratasta. Kalliimpi osasarja lisää tuotteiden keveyttä ja kulutuskestävyyttä.

Huomioithan, että eri valmistajien osasarjat ja ratasmäärät eivät yleenä sovi keskenään. Vaihtajissa on erilaiset vetosuhteet. Napsu liipaisimesta vapauttaa tai kiristää vaijeria eri määrän ja pienikin ero vaihtajan päässä vaikuttaa suoraan toimintaan.

close icon

Tervetuloa uudistuneille sivuillemme! Klikkaa tästä palataksesi vanhalle sivulle xxl.fi

close icon

Tämä sivusto käyttää evästeitä

Tilaa uutiskirje

Hyväksymällä suostut käyttöehtoihimme. Lue käyttöehdot tästä