Yli 1000 Ale-tarjousta jopa -50% Katso tarjoukset

Maasto- vai kaupunkipyörä? Valitse sinulle sopiva sähköpyörä

Mikä on sinulle tärkeää? Vahva moottori, pitkä toimintamatka vai hyvät pakkausmahdollisuudet? Valitse tarpeitasi vastaava sähköpyörä.

Sähköpyöränavulla voit ajaa töihin hikoilematta pisaraakaan. Se voi yleensä korvata auton, kun perheen pienimmät viedään päiväkotiin, ja raskaat ylämäet sujuvat huomattavasti nopeammin ja mukavammin sähköpyörällä kuin tavallisella pyörällä. Se yksinkertaisesti lisää arkeen mukavuutta.

Valikoimissa on nykyisin paljon erilaisia sähköpyöriä, mutta aina ei ole kovin yksinkertaista päättää, mikä malli on sopivin. Tämän on huomannut myös XXL:n polkupyöräasiantuntija ja tuotepäällikkö Haakon K. Jensen.

Akku määrää sähköpyörän hinnan

Sähköpyöriä on useissa hintaluokissa, ja Jensen kertoo, että hinta määräytyy usein moottorin tyypin mukaan.

– Erilaisten sähköpyörien moottoreissa on suuria eroja. Olemme käyttäneet paljon aikaa parhaan moottorin etsimiseen, ja lopulta valitsimme Boschin, jonka moottorijärjestelmää pidämme parhaana. Sen toimintavarmuus on hyvä, ja sen sähköpyöräjärjestelmä kestää huomattavasti pidempään kuin monet muut, Jensen kertoo.

Sähköpyöräjärjestelmään kuuluu muun muassa moottori ja akku.

– Boschin lisäksi meillä XXL:llä on myös joitakin yksinkertaisempia sähköpyöräjärjestelmiä. Minkä tahansa pyörän XXL:ltä valitsetkin, sen akku ja moottori pysyvät korkealaatuisina, joten tärkeintä on, että pyörä sopii omiin tarpeisiisi.

Moottorin toimintamatka riippuu useista eri tekijöistä, kuten akun koosta ja siitä, miten paljon avustusta pyörältä halutaan. Mitä suurempi akku, sitä kalliimpi pyörä on. Sähköpyörän hintaan vaikuttavat akun koon lisäksi moottorin tyyppi ja muut varusteet.

– Jos asut kaupungissa ja pyöräilet päivittäin 8–9 kilometriä, haluat ehkä ladata pyörää noin joka neljäs päivä. Painosi ja ylämäkien määrä kuitenkin vaikuttavat latausväliin positiivisesti tai negatiivisesti.

Valitse itsellesi oikeanlainen sähköpyörä

Valinnan helpottamiseksi tuotepäällikkö mainitsee, että sähköpyöriä on kolmessa tuoteryhmässä, joihin kannattaa tutustua lähemmin. Sen jälkeen voit päättää, mikä niistä on itsellesi sopivin.

– Mieti, mihin aiot käyttää pyörää, ja valitse se, joka vastaa tarpeitasi parhaiten, hän selventää.

Sähköpyörä large

Vaihtoehtoja erilaisiin tarpeisiin: sähköpyöriä on saatavilla useita eri malleja.

1. Kaupunkipyörä – pystyasennossa ajettava sähköpyörä

Kaupunkipyörät sopivat ennen kaikkea niille, jotka ajavat enimmäkseen lyhyitä matkoja kaupunkiympäristössä, useimmiten asfaltilla. Pyörissä on toimitettaessa lokasuojat ja tavarateline valmiina. Niissä on paljon tilaa laukuille sekä valot edessä ja takana. Kaupunkipyörssä on mukava asento, ja useimmissa malleissa istutaan melko pystyssä. Tämä takaa esimerkiksi hyvän näkyvyyden liikenteessä, mikä voi lisätä turvallisuutta.

– Kaupunkipyörissä on matala satulaannousukorkeus, joten niissä ei ole miestenpyöristä tuttua tankoa. Runko on mukavan matala, ja hameessa tai tiukoissa puvunhousuissa pyöräileminen onnistuu siten ongelmitta, Jensen toteaa.

Sahkopyora large

Unisex: kaupunkipyörät on suunniteltu niin, että niillä on helppo ajaa kaikenlaisissa vaatteissa.

2. Maastopyörä – sähköpyörä monelle alustalle

Maastopyörässä on karkeampikuvioiset renkaat, jotka on tehty metsään maastoon. Ne lisäävät pitoa. Ajoasento on hieman enemmän etunojassa. Sähkömaastopyörät toimitetaan ilman lokasuojia ja tavaratelinettä, mutta ne voidaan asentaa jälkikäteen asiakkaan niin halutessa. Asiantuntijan mukaan sähkömaastopyörät sopivat moneen muuhunkin tarkoitukseen kuin sorateille ja metsään.

– Sähkömaastopyörä soveltuu yhtä hyvin myös työmatka-ajoon. Maastopyörä tuntuu turvalliselta erilaisilla alustoilla, Jensen sanoo.

Sähkömaastopyöriä on saatavilla kaikissa hintaluokissa. Jos ajat pääasiassa erittäin epätasaisilla poluilla tai vaikeilla radoilla, tulee ostaa siihen tarkoitukseen valmistettu pyörä, jossa on täysjousto.

– Sähkömaastopyörällä saa paljon vetoapua ylämäissä ja halutessa myös täyden vauhdin alamäissä. Ne sopivat hyvin erittäin mäkisille alueille.

Sahkopyora larrge

Kaupungissa ja maalla: sähkömaastopyörä sopii sekä työmatka-ajoon että metsäretkille.

3. Tavarapyörä – ota mukaan sekä lapset että tavarat

Polkupyörä on monelle välttämätön arjen apu. Sähköpyörät itsessään helpottavat arkea, mutta suurella kantokyvyllä varustettu sähköpyörä voi usein ratkaista monia logistisia haasteita – erityisesti lapsiperheissä.

– Saatavilla on tavarapyöriä, joiden kyytiin mahtuu tavaraa sekä eteen että taakse. Niissä on tilaa sekä yhdelle että kahdelle lapselle tai suurelle esineelle, Jensen kertoo.

Pyörät ovat erityisen tukevia ja kestävät enemmän painoa. Ne ovat myös yhtä tyylikkäitä kuin kaupunkipyörät.

Sahkopyora large

Sinne ja takaisin: Aina ei ole helppoa saada arki sujumaan. Ratkaisu tähän voi olla tavarapyörä.

Me XXL:llä autamme sähköpyörän valinnassa – ja sähköpyörä auttaa sinua arjessa!

close icon

Tervetuloa uudistuneille sivuillemme! Klikkaa tästä palataksesi vanhalle sivulle xxl.fi

Liity XXL REWARD -jäseneksi

Jäsenenä saat pisteitä kaikista ostoistasi!