Yli 1000 Ale-tarjousta jopa -50% Katso tarjoukset

Valitse sopiva polkupyörä arkeen ja kuntoiluun

Sopivaa pyörää voi olla vaikea valita. Lue asiantuntijaoppaamme ja löydä etsimäsi.

Pyörä voi olla hyvä apuväline ympäri vuoden. Se vie sinut töihin ja kotiin, ja pyöräily on hyvää liikuntaa. Nykyään markkinoilla on tarjolla suuret valikoimat pyöriä, ja polkupyörän valinta erilaisten pyörätyyppien ja teknisten tietojen viidakossa voi olla hankalaa. XXL:n polkupyöräasiantuntija Haakon K. Jensen tietää sen hyvin.

– Tarjonta on suuri, ja valinta voi olla erityisen vaikea, jos käyttää pyörää erilaisiin tarkoituksiin, toteaa Jensen.

Minne haluat pyöräillä? On tärkeää, että pyörä sopii tarpeisiisi.

Haakon K. Jensen on polkupyörientuotepäällikkö XXL:llä ja kertoo, että jokaisella pyörällä on omanlaisensa ominaisuudet.

– Mihin aiot käyttää polkupyörää? Vietkö lapsen päiväkotiin ja tarvitset tilaa ylimääräisille tavaroille – vai tarvitsetko pyörän vain liikuntaa varten? Kun tiedät, mitkä ovat tarpeesi, olemme askeleen lähempänä uutta pyörää, jatkaa Jensen.

Valitse neljästä pyörätyypistä:

Jotta valitseminen olisi mahdollisimman helppoa, olemme XXL:llä jakaneet moottorittomat pyörät neljään tyyppiin. Neljän tyypin joukosta löydät itsellesi nopeammin täydellisen vaihtoehdon.

1. Hybridipyörä – mukava ajoasento ja täydellinen kaupunkiajoon

Hybridipyörä on erinomainen lyhyiden tai keskipitkien välimatkojen ajamiseen asfaltilla ja helpommilla sorateillä. Hybridipyörät ovat monesta nopeita ja mukavia.

– Pyörä soveltuu niille, jotka käyttävät pyörää enimmäkseen kaupungissa, sanoo Jensen.

hybridipyörä large

Hybridipyörä: hyvä vaihtoehto niille, jotka pyöräilevät paljon asfaltilla.

2. Maastopyörä – täydellinen maastossa ja riittävä arjen eri ajoalustoille

Maastopyöriäon saatavilla useita erilaisia malleja. Maastopyöriä voidaan käyttää monilla erilaisilla alustoilla sen mukaan, millaisen maastopyörän valitsee. Jensenin mukaan XXL on keskittynyt enimmäkseen yksinkertaisiin maastopyöriin, joissa ei ole iskunvaimennusta takana, koska ne riittävät useimmille hyvin. Tällaiset maastopyörät ovat täydellisiä niille, joiden on ajettava töihin, mutta jotka haluavat joskus käydä myös metsäretkellä.

Maastopyörä large

Maastopyörä: pyörä, joka sopii niin metsään kuin kaupunkikierrokselle.

3. Maantiepyörä – kapeat renkaat urheiluun ja asfaltille

Maantiepyörä on paras vaihtoehto niille, jotka haluavat ajaa nopeasti ja tehokkaasti asfaltoidulla alustalla. Pyörässä on käyräsarvinen ohjaustanko, jonka ansiosta pyöräilijän ajoasento tuottaa pienemmän ilmanvastuksen.

– Sen tyyppisen ohjaustangon ansiosta voidaan ajaa etunojassa, jolloin ajo on nopeampaa, asiantuntija selittää.

Aggressiivisemman muotonsa vuoksi tämä pyörätyyppi ei sovi kovin hyvin leppoisampaan menoon, esimerkiksi kauppareissuille. Monille tämä pyörätyyppi on sen vuoksi kakkospyörä, jota käytetään urheilu- tai kilpapyöränä.

Maantiepyörä large

Käytätkö pyörää liikuntaan? Valitse silloin maantiepyörä.

4. Gravelpyörä – monipuolinen pyörä monentyyppisille alustoille

Gravelpyörässä on suuret, kevyesti rullaavat renkaat, mutta myös käyräsarvinen ohjaustanko, kuten maantiepyörässä. Niiden ansiosta se on monipuolinen, ja se soveltuu tuotepäällikön mukaan monille – sekä työmatka-ajoon että sorateille.

– Todella monet, jotka ovat aiemmin ostaneet hybridipyörän, ostavat nyt gravelpyörän. Jotkut valitsevat gravelpyörän myös maantiepyörän sijasta. Se on nyt monessa mielessä se markkinoiden uusin ja trendikkäin, ja se kannattaa pitää mielessä vaihtoehtona, jos on epävarma muiden pyörätyyppien suhteen, Jensen vinkkaa.

gravelpyörä large

Gravelpyörä: kaikkein suosituin vaihtoehto niille, jotka käyttävät pyörää moniin eri tarkoituksiin.

XXL:llä on erittäin suuri valikoima kaiken tyyppisiä polkupyöriä. Kerro, mihin aiot käyttää pyörää, niin me hoidamme loput! Muista myös pyöräilykypärä.

close icon

Tervetuloa uudistuneille sivuillemme! Klikkaa tästä palataksesi vanhalle sivulle xxl.fi

Liity XXL REWARD -jäseneksi

Jäsenenä saat pisteitä kaikista ostoistasi!