Yli 1000 Ale-tarjousta jopa -50% Katso tarjoukset

Maastopyörä metsään ja luontoon

Maastopyörä on tarkoitettu epätasaiseen maastoon. Sillä on kuitenkin monia muitakin käyttötapoja. Kerromme kaiken, mitä sopivan pyörän valinnassa tarvitsee tietää.

Maastopyörien laajan hintahaitarin edessä joutuu helposti ymmälleen. Maastopyörään ei kuitenkaan välttämättä tarvitse sijoittaa monen kuukauden palkkaa.

Pyörä sekä poluille että asfaltille

Yksi maastopyörän tuntomerkeistä on suora ja leveä ohjaustanko. Pyörässä on suuret, nappuloilla varustetut renkaat ja muihin pyöriin verrattuna karkeampi kuviointi, joka antaa paremman pidon luontopoluilla ja sorateillä.

Maastopyörä – erityisesti arvokkaampi malli – toimii hyvin myös asfaltilla. XXL:n polkupyöräasiantuntija ja tuotepäällikkö Haakon Jensen toteaa, että tämän ansiosta maastopyörä on täydellinen valinta niille, jotka käyttävät pyöräänsä erilaisiin tarkoituksiin.

– Maastopyörät ovat hyvä vaihtoehto kaikille, sekä työmatkapyöräilijöille että maastossa ajaville, hän sanoo.

Jousitus takaa mukavat pyöräretket

Yksi tärkeä asia tekee maastopyörästä mukavan ajaa myös kantakaupungin ulkopuolella.

– Maastopyörässä on jousitettu etuhaarukka. Kivien ja puunjuurien yli ajettaessa laskeutumiset ovat jousituksen ansiosta huomattavasti miellyttävämpiä. Jos samalla alustalla ajetaan kaupunkipyörällä, kädet joutuvat ottamaan törmäyksen vastaan, hän kertoo.

Maastopyörässä on lisäksi niin sanotut hydrauliset levyjarrut, jotka saattavat tarvita hieman enemmän huoltoa kuin tavalliset jarrut.

– Tämä tarkoittaa sitä, että jarruvaijerin sijaan käytetään öljyä. Se parantaa jarrutustehoa, asiantuntija valottaa.

Maastopyörä large

Monipuolinen pyörä: maastopyörä on pyörätyyppi, joka sopii useimmille, niin kaupunkiin kuin maaseudulle.

Kaksi kysymystä mietittäväksi, kun aiot ostaa maastopyörän

Asiakkaiden valitessa pyörää tuotepäällikkö esittää muutamia kysymyksiä. Niihin vastaamalla XXL:n asiantuntijat voivat ohjata helposti asiakkaita oikeaan suuntaan.

– Ensimmäinen asia, jonka kysyn aina – ja joka koskee kaikkia valinnan edessä olevia – kuuluu näin: mihin aiot käyttää pyörää? Moni tietää haluavansa maastopyörän, mutta silloin on hyvä tarkentaa, onko kyse esimerkiksi työmatkapyöräilystä ja miten paljon pyörää käytetään metsässä ja muissa luontoympäristöissä.

Sen jälkeen tulee Jensenin ratkaiseva kysymys:

– Miten usein aiot käyttää pyörää?

Vastauksen saatuaan Jensen noudattaa omaa nyrkkisääntöään.

– Jos haluat käyttää pyörää useammin kuin neljä kertaa viikossa ja moni niistä kerroista on kuntoilua, tiedän suunnilleen, millainen pyörä sinun kannattaa hankkia. Ja myös sen, millaista ei kannata ostaa.

maastopyörä large

Työmatka vai liikunta: vaikka polkupyörä sopii useimmille alustoille, kannattaa miettiä tarkoin, mihin tarkoitukseen pyörää aikoo käyttää eniten.

Sisäpiirin vinkit: Tämän vuoksi halpa riittää mainiosti

Maastopyöriä on saatavilla kaikissa hintaluokissa, ja valikoiman suuruus voi hämmentää. Vastaus Jensenin viimeiseen kysymykseen voi auttaa selvittämään, mihin hintaluokkaan kannattaa tähdätä. Yllättävää kyllä, enemmistölle on nimittäin täysin hyväksyttävää ostaa pyörä alemmasta hintaluokasta.

Eri hintaluokkien väliset erot johtuvat komponenteista. Jos valitsee kalliimman pyörän, joka maksaa noin 1 000 eurosta ylöspäin, saa enemmän vaihteita, paremmat jarrut ja renkaat – ja pyörä on kevyempi. Samalla useimmat saavat noin 1 000 eurolla pyörän, joka on enemmän kuin riittävän hyvä, tuotepäällikkö sanoo. Näin siksi, että useimmat pyöräilevät vain työmatkat ja ehkä sen lisäksi hieman luontopoluilla vapaa-ajalla.

– Jos kuitenkin suunnittelet käyttäväsi pyörää treenaamiseen erittäin epätasaisessa maastossa, on äärimmäisen tärkeää, että sijoitat ostokseen hieman enemmän, mutta tämä ei siis koske kaikkia, selventää Jensen.

close icon

Tervetuloa uudistuneille sivuillemme! Klikkaa tästä palataksesi vanhalle sivulle xxl.fi

Liity XXL REWARD -jäseneksi

Jäsenenä saat pisteitä kaikista ostoistasi!