Suuri tyhjennysmyynti! Katso tarjoukset

Sähköpyörän huoltaminen

Sähköpyörä

Miksi sähköpyörää tulee huoltaa?

Kuten mitä tahansa pyörää, myös sähköpyörää tulee huoltaa säännöllisin väliajoin. Sähköpyörä toimii moottorilla, joka nopeuttaa jarrujen ja voimansiirron eli ketjujen ja rattaiden kulumista. Säännöllinen huolto pidentää pyörän käyttöikää ja lisää turvallisuutta.

Näin huollat sähköpyörää

Perushuolto on erittäin tärkeää tehdä etenkin syksyllä/talvella, kun tiellä on suolaa ja hiekkaa. Pese pyörä säännöllisesti siihen tarkoitetulla pesuaineella ja puhdista ketjut rasvanpoistajalla. Pyörän pesemiseen tarkoitettu pesuaine poistaa lian tehokkaasti ja suojaa pyörää myös lialta jatkossa. Rasvaa sen jälkeen ketjut ja rattaat voiteluaineella. Lisäksi tarkista, että kaikki ruuvit ovat tiukalla ja jarrut toimivat. Lopuksi tarkista renkaiden ilmanpaine.

Täältä löydät kaiken tarvittavan sähköpyörän huoltamiseen >

Akun lataaminen ja huoltaminen

Seuraa aina akun huolto-ohjeita, jotka tulevat pyörän mukana. Tällä tavoin pidennät akun kestoa. Älä anna akun tyhjentyä ikinä kokonaan, koska se voi vahingoittaa akkua. Älä käytä akkua enään sen ilmoittaessa, että se on tyhjä.

Yleisesti Li-ion akkuja ei kannata säilöä pitkään täyteen ladattuna tai kokonaan tyhjennettynä. Akun tulisi olla ladattu 50-70% säilöttäessä. Akku tyhjenee itsestään, jonka vuoksi akku tulisi tarkistaa ja tarvittaessa ladata muutaman kuukauden välein, jos haluat säilöä sitä pitkään. Jos säilöt pyörää talven yli akku tulisi ladata joka kuukausi.

Useissa sähköpyörissä akku on mahdollista ladata automaattisesti, jonka ansiosta akun käyttö ja latauksen määrä on optimaalinen. Emme kuitenkaan suosittele, että automaattinen lataus on koko ajan päällä säilöttäessä pyörää pidemmän aikaa. Oikeanlainen akun käyttö pidentää sen käyttöikää. Akun käyttöiän loppuessa käytetyn akun voi tuoda meille XXL:ään tai keräyspisteeseen. Meiltä voit ostaa myös uuden akun, mutta se täytyy yleensä tilata ennakkoon, koska ne eivät ole aina saatavilla.

Latausaika

Akun nykyinen tilanne, laturin latausteho ja varauskapasiteetti vaikuttavat akun latausaikaan. Normaali akun latausaika li-ion akuille on 4–6 tuntia. Laturi tulee irroittaa akun ollessa täysi.

Akkua ei tulisi ladata kylmässä ilmassa pakkasella, mutta jos pyöräsi on esimerkiksi lämmitetyssä autotallissa voit ladata akun, kun se on kiinnitettynä pyörään. Muussa tapauksessa akku tulisi irrottaa pyörästä ja ladata sisällä. Älä lataa heti pakkasessa ollutta akkua vaan anna sen lämmetä ensin. Akku painaa tyypillisesti 2–4 kg.

XXL Pyörähuolto

XXL Pyörähuolto palvelee jokaisessa tavaratalossamme. Henkilökuntamme on aina valmis auttamaan sinua. Me huollamme myös muualta ostettuja pyöriä. Suosittelemme olemaan yhteydessä pyörähuoltoomme etukäteen ennen kuin tuot pyöräsi huoltoon. Jos olet epävarma siitä, minkälaista huoltoa pyöräsi tarvitsee, voit olla yhteydessä pyörähuoltoomme.

Huollon varaaminen

Voit varata pyörähuollon kätevästi suoraan netistä. Valitse sinua lähimpänä oleva XXL tavaratalo tavaratalosivulta, klikkaa tavarataloa ja lopuksi klikkaa nappia "varaa pyörähuolto täältä".

Voit varata huollon myös puhelimitse. Henkilökuntamme ei aina ehdi vastaamaan puhelimeen, joten mikäli ette saa huoltoamme kiinni puhelimitse, otattehan yhteyttä sähköpostitse, niin palaamme teille pikimmiten!

Ruuhkien välttämiseksi huollot tulee varata aina ennakkoon, näin varmistetaan sujuva huoltopalvelu. Ilman ajanvarausta kausihuoltoon tuotuja pyöriä ei välttämättä oteta vastaan kaikkina aikoina.

close icon

Tervetuloa uudistuneille sivuillemme! Klikkaa tästä palataksesi vanhalle sivulle xxl.fi

Liity XXL REWARD -jäseneksi

Jäsenenä saat pisteitä kaikista ostoistasi!