Suuri tyhjennysmyynti! Katso tarjoukset

Millainen polkupyörä lapselle

Lastenpyörä

Oikeankokoisen pyörän valinta on tärkeää sekä lapsen pyöräilytaitojen kehittymisen, että ajamisen turvallisuuden kannalta. Vaikka pyörät ovat suunniteltu lapsille sopiviksi ja helposti hallittaviksi, tulee vanhempien huomioida muutamia asioita pyöräkaupoille lähtiessään.

Usein kun tehdään hankintoja lapselle, mietitään kasvuvaraa. Liian suuri pyörä on kuitenkin lapselle vaaraksi ja sitä on haastava hallita. Älä siis sorru ostamaan liian suurta pyörää lapselle.

Lasten pyöristä löytyy erilaisia malleja vaihteilla tai ilman ja jarruvaihtoehtoina ovat joko jalkajarrut tai käsijarrut. Tottahan toki myös pyöräilijällä on yleensä vahva mielipide siitä, minkälainen pyörämalli olisi kaikista paras. Vanhempana olet kuitenkin vastuussa, että pyörä on turvallinen lapselle.

Näin valitset oikeankokoisen pyörän lapsellesi

Lasten polkupyöriä on saatavilla neljässä eri rengaskoossa: 12", 16", 20" ja 24". Valitse neuvoillamme sopivankokoinen pyörä, sovi pyöräilyn pelisäännöistä, laita kypärä päähän ja nosta hymy huulille!

2–4-vuotiaat (12”)

Ensimmäinen polkupyörä lapselle on rengaskooltaan 12”, joka sopii 2–4-vuotiaalle lapselle, joka on noin 82–100 cm pitkä. Tällä tuumakoolla varustetut lasten pyörät ovat yksivaihteisia, jotta lapsi voi keskittyä pyöräilytaitojen kehittämiseen. Pyörissä on lisäksi jalkajarrut ja vakaat tukipyörät, jotka tekevät pyöräilyn aloittamisesta turvallista ja helppoa. Tässä kategoriassa on myös potkupyörät, joilla lapsi voi opetella tasapainoa ja koordinaatiota ennen ensimmäisen poljettavan pyörän hankintaa.

Katso valikoima >

4–6-vuotiaat (16”)

Mainio ensipyörä, jolla on helppoa harjoitella pyöräilyä ilman apupyöriä. 16”-renkailla varustetut lasten pyörät sopivat 4–6-vuotiaalle ja 104–122 cm pitkälle pyöräilijälle. 16”-renkaiset lasten pyörämme ovat yksivaihteisia, jotta lapsi voi keskittyä tasapainon säilyttämiseen ja pyöräilytaitojen kehittämiseen. 16”-lasten pyörissämme on jalkajarrut, jotka pysäyttävät pienen hurjapään menon turvallisesti.

Katso valikoima >

5–8-vuotiaat (20”)

20”-renkaílla varustettu menopeli on oiva polkupyörä 5–8-vuotiaalle lapselle, joka on noin 120–130 cm pitkä. Pyörämalleistamme löytyy 3-vaihteinen jalkajarrullinen malli, sekä 7- ja 8-vaihteisia hieman urheilullisempia malleja. Pyörät ovat kevyitä ja runkogeometriansa ansiosta suhteellisen matalia. Näin pyöräily on turvallista, ja jalan saa tarvittaessa nopeasti maahan.

Katso valikoima >

7–11-vuotiaat (24”)

24”-renkailla varustetut lasten pyörät sopivat suunnilleen 7–11-vuotiaalle ja 127–142 cm pitkälle lapselle. 24”-renkaalla varustettuja lasten pyöriä löytyy monenlaiseen menoon aina kevyestä kaupunkiajosta kovempaan maastoajoon. Kevyt alumiinirunko on suunniteltu lapsille, ja pyörän selkään onkin helppoa nousta. Pysähtyminenkin on turvallista, sillä jalat saa maahan tarpeen tullen nopeastikin.

Katso valikoima >

10+ -vuotiaat (26”)

26”-renkailla varustetut pyörät mielletään perinteisesti aikuisten pyöriksi, koska ne vastaavat ominaisuuksiltaan ja käyttötarkoitukseltaan aikuisten pyörää. Pienimmät runkokoot toimivat hienosti kasvavalle nuorelle ja suosittelemmekin 26”-renkailla varustettuja pyöriä 140–160 cm pitkille lapsille.

Muista aina pyöräilykypärä!

Lasten pyöräilykypärä

Emme suosittele ostamaan pyöräilykypärää käytettynä, koska et voi ikinä olla varma, miten kypärää on käsitelty ja onko se kolahtanut jo aikaisemmin. Joka kerta kun kypärä kolahtaa sen iskunkestävyys heikentyy. Tämä ei välttämättä näy kuitenkaan aina ulospäin. Pyöräilykypärän säilyttäminen kuumassa esimerkiksi auringon paisteessa heikentää myös kypärän kestävyyttä. Pyöräilykypärä tulisikin uusia 3-5 vuoden välein käyttötavasta riippuen, jotta se on turvallinen.

Kun lapselle valitaan pyöräilykypärä, kannattaa pitää seuraavat seikat mielessä.
Kypärän tärkein tehtävä on luonnollisesti suojata päätä, mutta sen on myös oltava lapselle mieluinen. Sen on istuttava hyvin ja oltava ulkonäöllisesti sellainen, että lapsi haluaa käyttää sitä.

Lue täältä vinkkejä, kuinka hankit turvallisen pyöräilykypärän lapselle

close icon

Tervetuloa uudistuneille sivuillemme! Klikkaa tästä palataksesi vanhalle sivulle xxl.fi

Liity XXL REWARD -jäseneksi

Jäsenenä saat pisteitä kaikista ostoistasi!