Tietoturvakäytäntö

TIETOSUOJASELOSTE JA EVÄSTEET

Henkilötietolaki (523/99) 10 §

Rekisterinpitäjä

XXL Sports & Outdoor Oy (”XXL”)

Sähkötie 5

01510 Vantaa

Y-tunnus: 2541215-9

Yhteydenotot

Rekisterinpitäjän sähköpostiosoite: asiakaspalvelu@xxl.fi

Henkilötiedot – Yksityisyyden suoja

Alla olevien tietojen tarkoitus on antaa sinulle asiakkaana tietoja siitä, mitä henkilötietoja sivuillamme (xxl.fi) kerätään ja miten näitä henkilötietoja käytetään. Yksityisyyden suojasi on tärkeää XXL:lle ja XXL noudattaa kaikkia soveltuvia yksityisyyden suojaa koskevia säännöksiä, mukaan lukien henkilötietolakia ja Yleistä Tietosuoja-asetusta (GDPR).

Suostumus

Huomioi, että joitakin henkilötietoja käsitellään suostumuksen perusteella esimerkiksi markkinoinnissa, mukaan lukien uutiskirje ja yhteydenotot. Liittymällä XXL REWARD -jäseneksi hyväksyt tällaisen henkilötietojesi käsittelemisen. Katso alta, miten henkilötietojasi tullaan käsittelemään tässä yhteydessä.

Mikäli olet tehnyt tilauksen XXL.fi-verkkokaupasta ennen uuden GDPR-henkilötietoasetusten voimaantuloa 25.5.2018, saatat edelleen saada tarjouksiamme sähköpostitse ja/tai tekstiviestillä, vaikka et olisi rastittanut valintaruutua markkinointiviestien vastaanottamiseksi. Uusien asetuksien myötä et tule saamaan markkinointiviestejämme, mikäli et ole niitä itse aktiivisella toimenpiteellä valinnut.

Kerätyt henkilötiedot

XXL kerää henkilötietoja, kun rekisteröidyt XXL REWARD -jäseneksi, rekisteröit myyntitilauksen varastoillemme, teet ostoksia sivulla xxl.fi, luot käyttäjän “Omat sivuni” –sivulle ja/tai osallistut XXL:n järjestämiin kilpailuihin. Keräämme myös evästeiden kautta tietoja siitä, miten käytät internet sivujamme. Voit tämän sivun alaosasta lukea lisää evästeistä ja siitä, mitä evästeitä käytämme.

XXL:n kerää ja käsittelee seuraavia tietoja: nimi, osoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite, jossain tapauksissa pyydämme syntymäpäivääsi ja hyväksyntääsi tietojen käyttämiseen markkinoinnissa, mukaan lukien uutiskirjeet sähköpostitse/tekstiviestillä ja muut suoramarkkinointitavat, sekä viestinnässä sellaisten sosiaalisten medioiden kautta, joissa olet hyväksynyt yhteyden kanssamme. Voimme myös käyttää henkilötietojasi kohdistaaksemme sinuun suoramarkkinointiin internetissä ja sosiaalisessa mediassa, kuten Facebookissa tai Googlessa.

Joissain tapauksissa tietoja saatetaan hankkia myös kolmansilta osapuolilta muun muassa henkilötietojen laadunvarmistukseen liittyen.

Miten XXL käyttää - ja kuka voi käyttää henkilötietojasi

XXL käyttää kerättyjä henkilötietoja ainoastaan markkinointitarkoituksiin tai XXL:stä tehtyjen ostojen yhteydessä (joko verkkokaupasta tai fyysisen liikkeen kautta). XXL kerää tietoja, jotta voimme tarjota asiakkaillemme asianmukaisia, asiakkaan intresseihin sopivia tarjouksia. Lisäksi tietoja käytetään hyvän asiakaskokemuksen varmistamiseksi sivustollamme xxl.fi.

XXL Sports & Outdoor Oy, Y-tunnus 2541215-9, on käsiteltyjen henkilötietojen osalta rekisterinpitäjä. XXL ei myy tai siirrä meille annettuja henkilötietoja kolmansille osapuolille – mikä tarkoittaa, että et vastaanota tietoja antamiesi henkilötietojen perusteella muilta yhtiöiltä kuin meiltä. XXL käyttää alihankkijoita ja yhteistyökumppaneita henkilötietojen käsittelemisessä ja säilyttämisessä kuten myös XXL:n puolesta tapahtuvassa markkinoinnissa.

Henkilötietojesi käsittely tapahtuu EU / ETA-alueella, paitsi kun käsittelemme henkilötietojasi uutiskirjeiden lähettämisessä. Tähän käytämme USA:laista toimittajaa, SendGrid Inc. Siirtäessään tietoja Yhdysvaltoihin, toimittajaamme koskee EU: n komission hyväksymät vakiomuotoiset sopimusehdot. Tämä tarkoittaa sitä, että toimittajamme suojaa henkilökohtaisia tietojasi, kuten EU- ja ETA-alueella käsitellessä.

Henkilötietojen käsittely tehdään joko perustuen sopimuksen täyttämiseen, jos täytämme sopimuksen kanssasi, suostumuksen perusteella (kuten markkinoinnissa tai uutiskirjeiden osalta), tai XXL:n laillisten velvollisuuksien täyttämiseksi esimerkiksi kirjanpitoa tms. varten.

Henkilötietoja säilytetään niin kauan, kun henkilötietoja tarvitaan siihen tarkoitukseen, jota varten tiedot kerättiin. Tämä tarkoittaa sitä, että henkilötiedot markkinointitarkoituksiin poistetaan mikäli XXL REWARD -jäsenyys peruutetaan tai suostumus perutaan. Tilausten tekemiseen tai sopimuksiin XXL:n kanssa liittyvät henkilötiedot poistetaan, kun sopimus on täytetty ja kaikki sopimuksen ehdoista johtuvat velvoitteet ovat täytetty.

Henkilötiedot, jotka liittyvät XXL:n laillisten velvollisuuksien toteuttamiseen poistetaan niin pian, kun lailliset velvoitteet ovat täytetty. Sinua ei vaadita antamaan XXL:lle henkilötietoja, mutta se saattaa olla edellytyksenä tavaroiden ja palveluiden vastaanottamiselle. Voit milloin tahansa perua suostumuksesi koskien henkilötietojen käsittelemistä markkinointitarkoituksiin. Helpoin tapa suostumuksen peruuttamiseen on peruuttaa uutiskirjeen tilaaminen jokaisen uutiskirjeen alareunaan sisällytettyä linkkiä hyödyntämällä. Voit myös muuttaa ja tarkastella henkilötietojasi ”Omat sivuni” –sivulla ja perua suostumuksesi sivujen kautta.

Olet oikeutettu tekemään valituksen henkilötietojesi käsittelystä tietosuojaviranomaiselle, katso lisää osoitteesta www.tietosuoja.fi.

Ota yhteyttä

Jos sinulla on kysymyksiä XXL:n käsittelemistä itseesi liittyvistä henkilötiedoista, haluat päästä käsiksi niihin tai poistaa ne, ota yhteyttä asiakaspalveluumme sähköpostitse osoitteeseen asiakaspalvelu@xxl.fi. Voit myös muuttaa tietojasi ja peruuttaa XXL REWARD -jäsenyytesi milloin tahansa henkilökohtaisilla sivuillasi: xxl.fi/login.

close icon

Tervetuloa uudistuneille sivuillemme! Klikkaa tästä palataksesi vanhalle sivulle xxl.fi

Liity XXL REWARD -jäseneksi

Kanta-asiakasklubi kaikille, jotka rakastavat urheilua, ulkoilua ja erityisetuja.