XXL Lastensäätiö

XXL Lastensäätiö

XXL Lastensäätiö perustettiin vuonna 2013 XXL:n toiminnasta saaduilla varoilla. Säätiö on avoimesti ja joustavasti toimiva hyväntekeväisyyssäätiö, jonka erityishuomio kiinnittyy kehitysmaiden vaikeissa oloissa eläviin lapsiin.

Lahjoituksissa huomioidaan: 

  • Koulutus ala-asteella osallistumalla uusien koulujen rakentamiseen ja perustamiseen erityishuomiona koulun urheiluareenat ja turvallinen leikkiympäristö
  • Hyväntekeväisyyden pohjalta toimivat lastenkodit
  • Lasten osallistuminen urheilutoimintaan
  • Varustuksen toimittaminen katastrofin sattuessa, esimerkiksi luonnonkatastrofeissa tai sotatilanteissa

Tätä nykyä säätiö on pystynyt lahjoittamaan yhteensä yli 1 600 000 euroa (15 miljoonaa NOK), ja XXL:n tavoitteena on lahjoittaa varoja vuosittain uusiin hankkeisiin. Alla lisää tietoa XXL:n Lastensäätiön lahjoituksista.

Uganda - The First Lady School rakennetaan Vuonna 2014 XXL:n Lastensäätiö lahjoitti yli satatuhatta euroa (1 milj. NOK) hankkeelle «Bring Children From Streets», jotka rakensivat rahojen turviin koulun «The First Lady School». Hanketta johtaa Richard Kiwanuka. Hän on itse joutunut pakenemaan julman diktaattorin Idi Aminin hallintoa 1970-luvulla. Kiwunaka siepattiin ja koulutettiin lastensotilaaksi. Kiwunaka panostaa aikuisiässään kaiken kokemuksensa orpojen lasten ja katulasten auttamiseen Ugandassa.

EDUSTAJAT: Camilla Klepp (myymäläpäällikko, XXL Strømmen, Norja), Richard Kiwanuka ja Cecilia Brækhus.

«The First Lady School» Perustuskivi laskettiin kesäkuussa 2015. Koulussa on tilaa noin 600 sadalle oppilaalle ja maaseudulta tulevilla lapsilla on mahdollisuus asua koulun campuksella. XXL lahjoitti myöhemmin yli 50.000 euroa (puoli miljoonaa Norjan kruunua) siihen, että koulu saatiin valmiiksi elokuussa 2015. Alueella on lukuisia nuoria tyttöjä, jotka on raiskattu, joilla ei ole koulutusta eikä turvallista kotitaustaa. Ugandassa vallalla oleva käsitys on, että urheilu on poikia ja miehiä varten. Tämä koulu sitä vastoin on sekä tytöille ja pojille, ja se on ensimmäinen koulu, joka yhdistää koulutuksen ja urheilun. XXL:n Lastensäätiön lahjoitus koululle oli 40 % kokonaisbudjetista ja tarpeeksi suuri kouluhankkeen toteuttamiseksi.

Cecilia Brækhus tiimissä mukana

Nelinkertainen maailman mestari, nyrkkeilykuningatar Cecilia Brækhus on myös tiiviisti mukana hankkeessa. Kotimaassaan Norjassa nyrkkeilykuningatar tunnetaan nimellä «First Lady», joksi myös lapset Ugandassa nykyään häntä kutsuvat.Cecilia Brækhus yllättyi iloisesti voidessaan vastaanottaa XXL:n lahjoittaman rahasumman Norjan TV:n Senkveld-talkshow'sa syyskuussa 2015. Cecilia Brækhus vastaanotti rahat «Bring Children From Streets» -hankkeen puolesta ja oli silminnähden yllättynyt ja iloinen. – Summa on Norjassakin iso raha, mutta Ugandassa tällä summalla saa jo tehtyä uskomattoman paljon. Voimme turvata 500 lapsen koulutuksen, voimme ylläpitää koulua, ja voimme luoda monille aivan uuden tulevaisuuden ja elämän, Brækhus kertoi Norjan TV 2 -televisiolle. TV-katsojat saivat myös hankkeen johtajan Richard Kiwanukan terveiset. – Siis... Tämä on suurta! Jos olisimme nyrkkeilykehässä, tämä olisi knockout! Yllätyin ensin todenteolla. Sitten ajattelin «onko tämä totta?». Tätä on kyllä vaikea uskoa, se minun on sanottava. Mutta tunne on uskomattoman hyvä! Ceciliallekin haluan sanoa, että tämä tuntuu melkein kuin voittaisi loton jättipotin, ja lisäksi voiton pääsee jakamaan tuhansille, siitä hyötyville lapsille ja nuorille.

Nepal - Apua pelastustoimiin maanjäristyksen jälkeen. Vuonna 2015 XXL:n Lastensäätiö on huomioinut pelastustoimia Nepalin maanjäristysten jälkeen. 1200 makuupussia, 1000 makuualustaa ja 170 telttaa lahjoitettiiin XXL:n Lastensäätiön kautta, lahjoitusten yhteismäärä oli yli 80 000 euroa (750 000 NOK). XXL Lastensäätiön lähettämä varustus meni Medical Aid Mountaineering -avustusjärjestön käyttöön, joka välittömästi jakoi avustustarvikkeet Nepalin apua tarvitsevissa vuoristokylissä.XXL:n Lastensäätiö lahjoitti myöhemmin 220 makuupussia ja 60 telttaa samaan tarkoitukseen.Nepalin maanjäristyksen jälkeen paikalle tuli myös norjalaisia avustustyöntekijöitä. XXL:n Lastensäätiö lahjoitti myös heille varustusta.

Lesbos - pakolaisapua

Vuonna 2015 XXL:n Lastensäätiö lahjoitti 694 vedenpitävää kenkäparia 1500 lämpimän sukkaparin lisäksi Lesbokseen Kreikkaan tuleville pakolaisille. 

Projecto UERE

Toukokuussa 2016 rahasto lahjoitti 125 000 dollaria Projecto UERE:lle auttaakseen lapsia Rion Maré-favelassa. UERE:n perustaja on Yvonne Bezerra de Mello, joka on omistanut elämänsä katulasten auttamiselle. XXL Lastensäätiöltä saatu lahjoitus käytetään pääasiassa ruoan, lääkkeiden, koulutarvikkeiden ja kirjojen hankkimiseen sekä neljän uuden opettajan palkkaamiseen.

Jalkapallo on Brasilian sielu ja sydän ja kaikkien Riossa asuvien lasten unelma. Osa lahjoituksesta suunnataan UERE:n oman jalkapallojoukkueen tukemiseen. Brasilialainen jalkapallotähti Ronaldinho luovutti lahjoituksen liikuntavälineiden ja pelipaitojen kera. Ronaldinho ja maailmaankuulu rullalautailija Adil Dyani viettivät päivän pelaamalla ja leikkimällä lasten kanssa. XXL lahjoitti muiden urheilutuotteiden lisäksi rullalautoja ja rullalautatarvikkeita.

”Prosjekt Gatebarn” on Projecto UERE:n varainkeruu joka helpottaa lahjoitusten suoraa siirtoa XXL Lastensäätiöltä UERE:n organisaatiolle ja lapsille.

Tuki Ukrainalaisille

XXL haluaa antaa tukensa Ukrainalaisille sodan keskellä. XXL lahjoitti tarvittavia varusteita, kuten makuupusseja, -alustoja ja lämpimiä vaatteita Ukrainalaisille. Lisäksi tuemme Unisefin arvokasta työtä rahalahjoituksella, joka ohjataan Ukrainaan.

Lue myös XXL:n lahjoituksesta Lahden hiihtoseuralle lasten hiihtoharrastuksen tukemiseen täältä.

close icon

Tervetuloa uudistuneille sivuillemme! Klikkaa tästä palataksesi vanhalle sivulle xxl.fi

Liity XXL Reward-jäseneksi

Kanta-asiakasklubi kaikille, jotka rakastavat urheilua, ulkoilua ja erityisetuja.