Yritysvastuu ja eettinen toiminta

Yritysvastuu ja eettinen toiminta

Ilmasto, ympäristö ja tuotantoeläinten hyvinvointi sekä reilut työolosuhteet läpi koko tuotantoprosessin ovat tärkeitä panostusalueita XXL:ssä. Tutustu tästä lähemmin hankkeisiimme ja saavutuksiimme.

Eettinen toiminta, ympäristövastuu ja tuoteturvallisuus

XXL:stä hankitut tuotteet ovat turvallisia eivätkä vaaranna kenenkään terveyttä. XXL kantaa vastuuta siitä, että työolosuhteet tehtaissa ovat reilut sekä siitä, että ympäristö-, työturvallisuus- ja eettisiä velvoitteita noudatetaan.

Tiukat vaatimukset tavarantoimittajille

XXL on laatinut tarkat toimintaohjeet kestävän kehityksen ja vastuullisuuden turvaamiseksi kaikilla tasoilla. Erillinen tiimi päivittää rutiineja ja pysyy lakimuutoksissa ajan tasalla. Ohjeistamme ja asetamme tavarantoimittajillemme tiukat vaatimukset. Näin varmistutaan siitä, että tuotteet ja tuotanto ovat kansallisten ja kansainvälisten vaatimusten ja määräysten mukaisia. Alihankkijoillemme ja tavarantoimittajillemme ulottuvat vastuuvaatimukset voivat liittyä esimerkiksi työolosuhteisiin paikallisissa tehtaissa, kemikaalien rajoittamiseen tuotteissa, tuotemerkintään sekä kuljetustapaan. Lisäksi XXL pyrkii aktiivisesti vaikuttamaan siihen, että tavarantoimittajiemme valitsema pakkausmateriaali on ympäristöystävällistä ja kierrätettävää. XXL käy jatkuvaa vuoropuhelua ympäristöviranomaisten kanssa toimimillaan markkinoilla. Hankinta- ja valvontarutiinit suunnitellaan siten, että viranomaisten asettamat vaatimukset ja toimintaohjeet täyttyvät. XXL toimii tiiviissä yhteistyössä viranomaistahojen kanssa siitäkin syystä, että yhteistyö lisää osaamista ja parantaa työskentelytapoja entisestään. Pyrkimyksenä on myös lisätä tavarantoimittajien ja maahantuojien osaamista toimimissamme maissa.

Hiilijalanjäljen pienentäminen

Laadunvalvonta ei pysähdy silloinkaan, kun tuote saapuu tehtaalta tavaran vastaanottopisteeseen. Kattava sisäinen valvonta vastaa siitä, että tuote täyttää sille asetetut vaatimukset. Tuotteen laatu varmistetaan satunnaisnäytteiden perusteella, ympäristöviranomaisten ohjeistuksen mukaisesti. Valvonnassa tarkistetaan kemikaaliset ainesosat, elintarvikkeen kanssa kosketukseen joutuvat materiaalit, tuotemerkinnät ja pakkausmateriaalit. Kaiken kaikkiaan tuotteet tarkistetaan tehtaassa, varastoon saapuessa sekä tavaratalossa. Lisäksi tuotantotehtaisiin tehdään tarkistuskäyntejä. Tavoitteena on myös pienentää hiilijalanjälkeä. Tätä toteuttavat XXL:n energiankulutukseen ja tavarankuljetuksiin keskittyvät hankkeet. Energiankulutusta pyritään vähentämään siirtymällä LED-teknologiaan, käyttämällä aurinkokennoteknologiaan pohjautuvaa sähköä tavarataloissa ja varmistamalla tavarankuljetuksen ympäristöystävällisyys yhteistyössä kuljetusyhtiöiden kanssa.

Muovin vähentäminen

XXL pyrkii vähentämään pakkausmateriaalin määrää sekä siirtymään ympäristöystävällisiin ja kierrätettäviin materiaaleihin. Muovipusseista on myös tehty maksullisia. Tarkoituksena on, että ihmiset luopuisivat turhista muovipusseista. Tarvitsemme kuitenkin muovipusseja aina silloin tällöin, jolloin niistä saatava ylijäämä menee XXL Children’s Foundationille. Käynnissä on myös useampia hankkeita kierrätykseen liittyen.

Tuotantoeläinten hyvinvointi

XXL asettaa tavarantoimittajille vaatimukset tuotantoeläinten hyvinvoinnista. Takkien untuva ja villapaitojen villa on peräisin tiloilta, joissa tuotantoeläinten hyvinvointi on huomioitu. XXL noudattaa omaa tuotantoeläinkäytäntöä, joka turvaa eläinten oikeudet. Sen ansiosta myynnissä on ainoastaan mulesing-vapaata villavaatetta ja untuvatakkien untuva on kynitty teurastetuilta, ei koskaan eläviltä linnuilta.

Euroopan vihrein urheiluketju

XXL on suurien urheiluketjujen joukosta valittu voittajaksi sosiaalista vastuuta ja ympäristövastuuta mittaavassa kuluttajatestissä. Kuluttajatestissä olivat mukana Euroopan suurimmat urheiluketjut. Testi suoritettiin kaikissa ICRT:n (International Consumer Research & Testing) jäsenmaissa heinäkuussa 2016.

XXL tekee innolla ja suurella sydämellä työtä tuoteturvallisuuden ja ympäristön puolesta. Tavoitteenamme on säilyttää paikkamme urheilualan vastuullisimpana toimija. XXL tekee tällä hetkellä Euroopan parasta tulosta urheilualalla mitä sosiaaliseen vastuuseen ja ympäristövastuuseen tulee – jos mikään niin se motivoi jatkamaan ja parantamaan suoritusta entisestään. Jo saavutettujen ja suunnitelmissa olevien tavoitteiden avulla sekä jatkuvalla rutiinien päivittämisellä XXL taistelee pitääkseen paikkansa Euroopan vihreimpänä urheiluketjuna.

Jos haluat lisätietoja XXL: n toiminnasta tuoteturvallisuuteen, ympäristö- ja eettisiin kysymyksiin liittyen, otathan meihin yhteyttä osoitteessa environment@xxl.no

LUE MYÖS: XXL ja kestävä kehitys

close icon

Tervetuloa uudistuneille sivuillemme! Klikkaa tästä palataksesi vanhalle sivulle xxl.fi

Liity XXL REWARD -jäseneksi

Jäsenenä saat pisteitä kaikista ostoistasi!