Vaihto ja palautus

TARJOAMME SINULLE 100 PÄIVÄN VAIHTO- JA PALAUTUSOIKEUDEN *, ALKAEN OSTOPÄIVÄSTÄ.

Mikäli tilaamaasi tuote tai tuotteet eivät osoittaudukaan mieleisiksi, voit palauttaa osan tilauksesta tai vaikkapa koko tilauksen takaisin meille.

Sopimusnumeromme postin kanssa on 640146.

Kuinka voin palauttaa tuotteen?

A. Voit tehdä palautuksen lähimpään XXL-tavarataloon


Ota palautettava tuote kokonaisuudessaan mukaan sekä tuotteen ostokuitti tai FI_-alkuinen tilausnumero. Tällöin sinun ei tarvitse tehdä palautusilmoitusta verkossa, etkä tarvitse mukaan mitään paperisia dokumentteja. Maksu palautetaan samalle maksutavalle jolla tuote on alunperin maksettu.

Verkkokaupasta ostettujen ja maksettujen tilauksien palautuksia emme hyvitä tavarataloissamme. Klarna hoitaa rahojen palautuksen, kun saa XXL:tä tiedon palautuksesta.

B. Voit palauttaa tuotteen myös veloituksetta postitse

1. Kirjaudu omalle XXL-käyttäjätilillesi täältä ja tee sähköinen palautusilmoitus alla olevin ohjein.

 • Tarkista tilausnumero, jolta haluat palauttaa tuotteen/tuotteita. Klikkaa tilauksen kohdalta "Palauta tuote".
 • Valitse sen jälkeen tuotteet, jotka haluat palauttaa, sekä palautuksen syy pudotusvalikosta.
 • Klikkaa tämän jälkeen "Vahvista palautukseni".
 • Palautus näkyy käyttäjätililläsi vasta kun palautuksesi on saapunut varastollemme ja käsitelty siellä loppuun.

2. Pakkaa tuotteet
Pakkaa tuotteet huolellisesti siihen pakettiin (esim. XXL-laatikko), jossa ne sinulle toimitettiin. Voit myös pakata tuotteet johonkin muuhun laatikkoon tai pussiin, mutta kuitenkin siten, etteivät palautettavat tuotteet vaurioidu kuljetuksen aikana. Ethän tee merkintöjä tuotteiden alkuperäispakkauksiin (esim. kenkälaatikko).

Muista kuitenkin kirjoittaa palautettavan paketin päälle tilauksesi FI-alkuinen tilausnumero. Löydät tilausnumeron mm. tilausvahvistuksesta. Tilausnumero löytyy myös paketin osoitekortista, sekä toimitusvahvistuksesta ilman FI_ -etuliitettä.

3. Vie paketti lähimpään Postin toimipisteeseen
Et tarvitse erillistä palautustarraa tai osoitetietoja, vaan riittää, kun kerrot kyseessä olevan asiakaspalautus XXL Sports & Outdoor Oy:lle ja sopimusnumeromme 640146. Postin henkilökunta tekee paketin päälle palautustarran, jolla paketti lähtee keskusvarastollemme Ruotsiin.

4. Ota talteen Postilta saamasi palautuskuitti
Asiakas on vastuussa palautuslähetyksestä.

5. Ilmoita palautuksestasi Klarnalle

Mikäli valitsit maksutavaksesi laskun, käythän laittamassa laskusi palautustilaan Klarnan sivuilla, jotta palautus ehditään kirjata ennen laskun erääntymistä.

Klarnan sivuille pääset täältä.

Palautus näkyy Klarnassa vasta, kun palautuksesi on käsitelty loppuun varastollamme tai myymälässämme.

HUOM! Mikäli et saa valittua kaikkia tuotteita palautettavaksi Klarnan sivuilla, ole yhteydessä suoraan Klarnan asiakaspalveluun!

C. Palauttaminen ilman XXL-tiliä

Mikäli sinulla ei ole käyttäjätiliä, etkä halua sellaista luoda voit tehdä palautusilmoituksen täällä​ . Voit tehdä palautusilmoituksen tällä sivulla myös siinä tapauksessa, mikäli tilausta ei löydy käyttäjätililtäsi. Noudatathan alla olevia ohjeita.

 • Syötä sivustolle tilausnumerosi kokonaisuudessaan (esim. FI_12345678) ja tilauksen tekemisen yhteydessä käyttämäsi sähköpostiosoite.
 • Valitse sen jälkeen tuotteet, jotka haluat palauttaa, sekä palautuksen syy pudotusvalikosta.
 • Klikkaa tämän jälkeen "Vahvista palautukseni".

******************

Kuinka voin vaihtaa tuotteen?

Mikäli haluat vaihtaa tilaamasi tuotteen, voit palauttaa tilaamasi tuotteen meille veloituksetta ja tehdä uuden tilauksen heti verkkokaupassamme. Tällöin näet heti, onko haluamaasi tuotetta saatavilla ja saat vaihtotuotteen nopeammin, noin 2-5 arkipäivän kuluessa.

A. Koon tai värin vaihto

Mikäli haluat vaihtaa kokoa/väriä, tämä onnistuu omilla sivuillasi palautusilmoituksen yhteydessä. Klikkaa se tuote, jonka haluat vaihtaa toiseen ja sen jälkeen pudotusvalikon alta "Haluan vaihtaa tämän tuotteen". Valitse väri, koko ja klikkaa "Lisää". Tuote on nyt lisätty ostoskoriisi.

Huomioithan, että sinun tulee suorittaa vaihtotuotteen tilaus loppuun vielä sen jälkeen, kun olet vahvistanut palautuksen.

Klikkaa "Tilaa korvaava tuote", jonka jälkeen sivusto avaa uuden kassanäkymän. Järjestelmä hakee aiemman tilauksen tiedot kassalle automaattisesti, mutta tarkistathan kuitenkin, että osoitetiedot, toimitustapa ja maksutapa on oikein. Tämän jälkeen voit maksaa ja vahvistaa tilauksen.

B. Vaihto toiseen tuotteeseen

Mikäli puolestasi haluat vaihtaa tilauksesi tuotteen/tuotteita toiseen, tulee sinun tehdä kokonaan uusi tilaus. Alkuperäinen tilaus/tuote palautetaan normaalisti ylläolevien ohjeiden mukaisesti.

Huomioithan, että kummassakin tapauksessa järjestelmä luo sinulle kokonaan uuden tilauksen vaihtotuotteesta ja vaihtotuotteen tilaus tulee näin omana erillisenä tilauksena maksettavaksi.

Hyvitys palautettavasta tuotteesta käsitellään alkuperäiselle tilauksellesi.

Mikäli jo ennen laskun eräpäivän umpeutumista tiedät, että haluat palauttaa osan tuotteista, olethan yhteydessä suoraan Klarnaan.

Ostitko tuotteen lahjaksi?
Voit tulostaa vaihtotodistuksen paketin mukaan täältä.

******************

Tavaratalosta ostetun tuotteen palautus

Voit palauttaa tavaratalosta ostetun tuotteen mihin tahansa XXL-tavarataloon huolimatta siitä, mistä tavaratalostamme tuote on ostettu. Palautus onnistuu alkuperäistä kuittia vastaan.

Mikäli sinulla ei ole mahdollisuutta palauttaa tuotetta XXL-tavarataloon, voit palauttaa paketin myös postitse.

Täytäthän tällöin paketin mukaan palautuslomakkeen, jonka löydät alta:

Vaihto- ja palautuslomake

Muistathan myös liittää paketin mukaan alkuperäisen kuitin!

******************

Paketin postitus

Sinun ei tarvitse kirjoittaa pakettiin erillisiä osoitetietoja. Riittää, että viet paketin Postin postitoimipisteeseen ja kerrot kyseessä olevan asiakaspalautus XXL Sports & Outdoor Oy:lle ja sopimusnumeromme 640146.

Otathan palautuksesta saamasi kuitin talteen siihen saakka, kunnes olet saanut palautuksesta vahvistuksen. Huomioithan, että asiakas on aina vastuussa palautuslähetyksestä emmekä vastaa kadonneista paketeista, mikäli asiakas ei pysty todentamaan palautusta vastaanotetuksi, esimerkiksi palautuskuittia näyttämällä.

Palautukset ja vaihdot pyritään käsittelemään 30 päivän kuluessa siitä, kun varastomme on vastaanottanut lähetyksen.

******************

Pakettiautomaatilla palauttaminen

Voit palauttaa verkkokauppatilauksesi myös pakettiautomaatilla. Palauttaminen on mahdollista veloituksetta 14 päivää tilauksen noutamisesta alkaen ja se koskee vain osaa paketeista. Tämän ajan päätyttyä pakettiautomaatilla palauttaminen ei enää onnistu.

Syötä lähetystunnuksesi tämän linkin taakse, niin saat selville, onko pakettisi mahdollista palauttaa pakettiautomaatilla. Valitse Muut palautustavat > Palauta lähetystunnuksella.

Tämän jälkeen valitse paketin koko, sekä automaatti, johon haluat palautuspaketin viedä. Ota talteen kuusimerkkinen HELPOSTI-koodi, ja syötä se automaattiin palautuksen yhteydessä. Huomioithan, että palautuksesi lähetetään takaisin samalla lähetystunnuksella, jolla se myös saapui. Pidäthän tallessa HELPOSTI-koodin, sekä alkuperäisen lähetystunnuksen, kunnes saat ilmoituksen siitä, että palautuksesi on käsitelty.

Mikäli sinulla on käytössä OmaPosti-palvelu, saat palautuksesta sähköisen kuitin OmaPosti-tilillesi.


******************

Lähetä XXL-tavarataloon -paketin palautus

Haluatko palauttaa tavarataloon tilaamasi tuotteen/tuotteet ilman, että asioit tavaratalossa? Olethan yhteydessä asiakaspalveluumme, niin pyydämme tavarataloa käsittelemään tilauksesi suoraan palautuksena. Näin sinun ei tarvitse käydä tavaratalossa noutamassa pakettia tässä välissä lainkaan.

******************

Suksipakettien palautus

Mikäli haluat palauttaa osan suksipaketista (eli rahat takaisin), tulee paketti palauttaa kokonaisuudessaan

 • Jos kuitenkin haluat palauttaa vain osan, on pitämäsi tuote siinä tapauksessa normaalihintainen ja tämä tulee ottaa huomioon palautusta tehdessä.
 • Poraamalla asennettuja suksi+side –settejä ei voi palauttaa.
 • Huomioithan ettemme hyvitä suoritettuja palveluja kuten suksien voitelua

Suksipakettien osia voi vaihtaa

 • Sukset, joissa on poraamalla asennetut siteet eivät ole hyväksyttävä palautus
 • Poraamattomien suksien pituuden/jäykkyyden vaihto on mahdollinen ihan tavallisena vaihtona, mikäli sukset ovat käyttämättömät
 • Paketissa olevien monojen koon vaihto on mahdollinen, mikäli monot ovat käyttämättömät


******************

Palautusehdot

Tarjoamme 100 päivän palautusoikeuden käyttämättömille tuotteille. Palautusoikeus lasketaan tilauspäivämäärästä alkaen.

Huomioithan, että palautettavien tuotteiden tulee olla käyttämättömiä, jotta ne voidaan myydä uudestaan. Mikäli tuotetta on käytetty tai alkuperäispakkaus on vahingoittunut, palautusta ei hyväksytä. Tällaisissa tapauksissa lähetämme tuotteen/tuotteet takaisin sinulle ja joudumme myös veloittamaan sinulta rahtikustannukset. Mikäli verkkokaupasta tilattu tuote toimitetaan sellaisessa pakkauksessa, ettei sinulla ole mahdollisuutta avata pakettia vahingoittamatta sitä, sinulla on kuluttajana oikeus avata paketti ja tarkastaa tuotteesi ilman, että palautusoikeus menetetään. Tämä ei kuitenkaan koske esim. hygieniatuotteita tai elintarvikkeita.

Huomioithan, ettet saa teipata, kirjoittaa tai liimata mitään ylimääräistä alkuperäispakkaukseen (esim. kenkälaatikko)! Alkuperäispakkauksella tarkoitetaan sitä pakkausta, jossa tuote myydään, eli esimerkiksi kenkälaatikkoa (ei siis päällilaatikkoa, eli "XXL-laatikkoa"). Huomioithan myös, että sinun tulee lähettää palautettavat tuotteet siinä paketissa (esim. XXL-laatikko), jossa ne on sinulle lähetetty. Mikäli alkuperäinen pakkausmateriaali ei ole enää tallessa, sinun tulee lähettää tuotteet vastaavanlaisessa paketissa. Tällöin sinun tulee kirjoittaa laatikon kylkeen tilausnumerosi, esim. FI_31234567.

Niiden tuotteiden palautus, joita voi tilata vain kotiinkuljetuksella. Haluatko palauttaa sellaisia tuotteita, jotka suuren kokonsa vuoksi toimitetaan vain kotiinkuljetuksena? Siinä tapauksessa pyydämme sinua ottamaan yhteyttä asiakaspalveluumme: asiakaspalvelu@xxl.fi. Sisällytä sähköpostiisi tilausnumerosi sekä puhelinnumerosi, niin voimme sopia noudon tilaamisesta. Posti on sinuun yhteydessä, jotta voitte sopia molemmille sopivan noutoajan. Mikäli haluat palauttaa tuotteen tyytyväisyystakuuvaihdon vuoksi, tulee paketti toimittaa omatoimisesti postiin.

Mikäli paketin olisi voinut tilata muullakin toimitustavalla kuin kotiinkuljetuksella, mutta olet itse halunnut toimitustavaksi kotiinkuljetuksen, tulee paketti palautustilanteessa viedä Postiin, sille ei tilata kotoa noutoa.

Paketin noutamatta jättäminen ei tarkoita palauttamista. Huomioithan, että paketin noutamatta jättäminen Postista/Budbee Boxista ei ole asiakaspalautus. Paketti katsotaan noudetuksi, kun olemme joko

A. vastaanottaneet asiakkaalta sähköisen palautusilmoituksen. Palautusilmoituksen asiakas voi tehdä kirjautumalla omalle käyttäjätililleen.

B. vastaanottaneet ilmoituksen sähköpostitse, että aiot jättää paketin noutamatta. Ollessasi yhteydessä XXL-asiakaspalveluun, otsikoihan viestisi seuraavalla tavalla: "Noutamaton paketti + FI_XXXXXXXX (tilausnumero)" Huomioithan, että sinun tulee olla yhteydessä asiakaspalveluun ennen, kuin paketti lähtee palautumaan XXL:lle

Veloitamme 19,90 euron arvosta käsittelykuluja tilauksista, joita ei ole noudettu Postista/Budbee Boxista annetun säilytysajan (7-14 vrk) puitteissa.

Sinulla on myös tyytyväisyystakuumme turvin mahdollisuus vaihtaa tuote toiseen, saman hintakategorian tuotteeseen, vaikka tuotetta olisi käytetty. Voit lukea lisää tyytyväisyystakuustamme täältä.

Huomioithan: mikäli haluat vaihtaa tuotteen ja olet valinnut maksutavaksi laskun, lasku tulee maksaa normaalin laskulla olevan eräpäivän puitteissa. Mikäli vaihto ei syystä tai toisesta onnistu, hyvitämme tuotteen arvon takaisin sinulle.**


******************

Kun palautuksesi on käsitelty

Saat sähköpostiisi vahvistuksen, kun palautuksesi on käsitelty varastoltamme.

*Mikäli olet maksanut tilauksesi tai osan siitä sähköisellä lahjakortilla, lähetämme sinulle automaattisesti uuden sähköisen lahjakortin palautusta vastaavalla arvolla. Saat tästä vahvistusviestin sähköpostiisi

Lisäksi saat ilmoituksen Klarnalta:

*Mikäli olet valinnut maksutavaksi laskun ja olet palauttanut kaikki tuotteet, Klarna lähettää sinulle vahvistuksen sähköpostitse, että laskusi on poistettu.

*Mikäli olet valinnut maksutavaksi laskun ja olet palauttanut osan tuotteista, Klarna lähettää sinulle korjatun laskun sähköpostitse.

*Mikäli olet jo maksanut tilauksesi, Klarna saattaa tiedustella tilitietojasi sähköpostilomakkaalla. Mikäli heillä on jo tili- tai korttitietosi, he palauttavat rahan automaattisesti sinulle, etkä tällöin saa heiltä mitään erillistä sähköpostia asiasta.

Huomioithan, että olet itse vastuussa tavarastasi palauttaessasi/vaihtaessasi sitä. Tuotteen tulee olla käyttämätön ja se tulee palauttaa vahingoittumassa alkuperäispakkauksessa. Kaikki tuotteen mukana tulleet, tuotteeseen liittyvät laput ja ohjeet tulee olla mukana. Tuote ei voi olla likainen, eikä siinä saa olla minkäänlaisia käytön jälkiä, esimerkiksi hiuksia, jotta se voidaan myydä uudelleen.


******************


Meillä asioiminen on yksinkertaista, ja me haluamme varmistaa, että olet tyytyväinen ostotapahtumaasi!

*Vaihto- ja palautusoikeus ei koske hygieniatuotteita, yksilöityjä tuotteita esimerkiksi painatukset seurakaupassa, asennettuja suksia eikä luvanvaraisia aseita ja ammuksia. Emme myöskään palauta suoritettuja palveluja kuten suksien voiteluita taikka luistinten teroituksia. Palautettavan tuotteen tulee olla käyttämätön.

**Mikäli olet tilannut tuotteesi "OTA3MAKSA2, tarjoamme edullisimman" -kampanjan avulla ja päätät palauttaa osan tuotteista, jäljelle jäävät tuotteet muuttuvat maksullisiksi. Esimerkiksi: tilauksellasi on kengät á 90€, housut á 65€ sekä paita á 40€, paita tulee ilmaiseksi. Mikäli kuitenkin päätät palauttaa esimerkiksi kengät, paita palautuu normaalihintaiseksi ja sinulle palautetaan ainoastaan paidan ja kenkien hinnan erotus. Tämä koskee myös muita pakettitarjouksia, kuten suksipaketteja. Mikäli palautatte esimerkiksi suksipaketista monot, muuttuvat muut paketin tuotteet normaalihintaisiksi.

close icon

Tervetuloa uudistuneille sivuillemme! Klikkaa tästä palataksesi vanhalle sivulle xxl.fi

Liity XXL Reward-jäseneksi

Kanta-asiakasklubi kaikille, jotka rakastavat urheilua, ulkoilua ja erityisetuja.