Suuri tyhjennysmyynti! Katso tarjoukset

Sähköistä menoa

Oslo

Østmarkan luonnonpuiston parkkipaikalla tapaamamme kaksi kaverusta, jotka ovat melko lailla toistensa ääripäät, kun puhutaan aktiivisuudesta. HallvardHofsmo elää ja hengittää maastopyöräilyä ja hän on polkenut lukemattomia kilpailuja. Kenneth Løkås on nautiskelija, joka ei ole koskenut pyöränpolkimiin 15 vuoteen. Kun kaveruksille annetaan kummallekin täysvaimennetut maastopyörät, Løkås tiivistää lähtökohdan:

- Olet lähellä kuntohuippua kun taas minä tarvitsen potkun takamukseen.

Jotain dramaattista on tehtävä.

Sähkömaastopyörä

Norjasta on tullut sähköpyöräilijöiden kansakunta ja Suomi on tulossa hyvää vauhtia perässä. Pelkästään viime vuonna Norjassa myytiin yli 80 000 sähkömoottorilla varustettua kaksipyöräistä. Tänä vuonna kaupat arvioivat, että sähköpyörät myydään loppuun jo ennen kesälomia. Pyörän akun on osoitettu kompensoivan kehon painoa, heikentynyttä kuntoa, vähäistä harjoittelutaustaa ja täysin erilaisia hyvän elämän aineksia kuin pyöräily. Lyhyesti sanottuna: Nautiskelijoita, kuten Kenneth.

Nyt koekaniinimme seisoo jyrkän ylämäen juurella, valmiina murskatappioon - mutta hänellä on yksi valttikortti: Hänen maastopyörässään on akku ja sähkömoottori.

- Nyt!

Kun lähtömerkki annetaan, Halvardin jalat vispaavat kuin rumpukapulat - mutta turhaan: Kenneth kytkee päälle sähköpyörän turboasennon, kiitää hurjaa vauhtia ylös mäkeä ja saavuttaa vaivattomasti huipun ennen yleensä ylivoimaista kaveriaan.

- Onpa mielettömän hauskaa!

Sähköistä menoa tänä kesänä? Katso kaikki sähköpyörät täältä!

Täysvaimennetun maastopyörän ja sähkömoottorin yhdistelmä on parin viime vuoden aikana avannut aivan uuden maailman leikkimielisille pyöräilijöille – jopa niille, jotka eivät tienneet olevansa sellaisia. Yhtäkkiä mikä tahansa polku onkin mahdollinen pyöräreitti, jopa korkeat rinteet mukavia eivätkä haastavat ylämäet ole enää este. Eri puolilla maata uusia pyöräteitä kaivetaan ja perustetaan, tasoitetaan ja päällystetään maastossa, joka on aiemmin varattu laiduntaville eläimille ja ulkoilijoille. Vuorilla ja vuonoissa, kaupungeissa ja kylissä kaikenikäiset ja -tasoiset, pienten lasten vanhemmista senioreihin polkevat nyt löytöretkille sähköavusteisella kaksipyöräisellä. Tuloksena on pyöräilybuumi, joka on saanut useimmat ennustamaan, että pyöräteistä tulee pian suositumpia kesäkohteita kuin hoidetuista maastohiihtoladuista ja talvikauden alppikohteista.

Østmarkassa Kennethin sähkömoottori on tasoittanut Hallvardin pyöräilytekniikan ja fyysisen kunnon etumatkaa. Hän seisoo voitonriemuisena niin jyrkän mäen päällä, että kukaan ei uskoisi, että sinne pääsisi millään polkupyörällä. Hiki ja superlatiivit lentävät kilpaa herätyksen saaneelta sankariltamme. Virne paljastaa hallinnan tunteen, johon hän ei ollut lainkaan valmistautunut. Seuraavassa hetkessä hän on jälleen pyörän päällä.

- Nähdään, Halvard!

Oletko kiinnostunut maastopyöräilystä? Katso kaikki mallit täältä!

Pyöräreitti kulkee yli puiden juurien ja paljaiden tunturien, näköalapaikkojen kautta ja läpi kauniiden mäntykankaiden. Toisinaan pyörätie vaihtuu lukemattomiksi haaroiksi, mutta maastopyörät, joiden molemmat renkaat ovat täysvaimennetut ja karkeapintaiset, pyörän matala painopiste ja leveä ohjaustanko tasapainottavat ja sujuvoittavat ajoa. Halvard opastaa innostunutta kaveriaan maastopyöräilyn hienouksiin:

– Siirrä painoa taaksepäin alamäessä.

– Nosta etupyörä ylös, kun kohtaat esteitä ylämäissä.

– Polje nopeaan tahtiin, niin matka etenee tasaisesti ja sujuvasti.

Kymmenen intensiivisen kilometrin jälkeen Kennethin biologinen akku asettaa lopulta rajoituksensa.

"Tämä on sikaraskasta jopa sähkömoottorilla", hän sanoo juomatauolla.

Hetki on koittanut. Pyöräilykaveri Halvard näkee tilaisuutensa tulleen.

- Catch me if you can, hän sanoo ja polkaisee taas uudelle kapealle polulle.

Kenneth vilkaisee nopeasti akun mittaria. Hän nousee polkimille:

- Kokeileppa haastaa minut!

close icon

Tervetuloa uudistuneille sivuillemme! Klikkaa tästä palataksesi vanhalle sivulle xxl.fi

Liity XXL REWARD -jäseneksi

Jäsenenä saat pisteitä kaikista ostoistasi!