Suuri tyhjennysmyynti! Katso tarjoukset

Kuinka lastenistuin valitaan pyörään

Polkupyörän lastenistuin

Lastenistuin on oiva ja edullinen valinta lasten turvalliseen kuljettamiseen polkupyörällä mukavuutta unohtamatta. Lapsella on erinomainen mahdollisuus nauttia maisemista matkan taittuessa joutuisasti kohti määränpäätä. Ajon jälkeen istuimen säilytys on vaivatonta, sillä se ei vaadi paljoa ylimääräistä säilytystilaa.

Katso kaikki lastenistuimet täältä.

Lastenistuimen valinta

XXL:n kaikki lastenistuimet ovat standardin EN 14344 -menetelmien mukaisesti testattu ja näin ollen täyttävät kaikki turvallisuusvaatimukset. Omaan käyttötarkoitukseen sopivan istuimen löytämiseksi, kannattaa kiinnittää huomiota seuraaviin seikkoihin:

Painoraja ja ikäsuositus lastenistuimiin

Painorajan ja ikäsuosituksen mukaan lastenistuimet soveltuvat noin yhdeksän kuukauden ikäisestä lapsesta, joka pystyy itse kannattelemaan päätään pystyasennossa aina 22 kiloiselle lapselle. Muutamia poikkeuksia kuitenkin löytyy, joten kannattaa varmistaa lastenistuimen painoraja ja ikäsuositus nettisivujemme tuotekuvauksesta tai valmistajan sivuilta.

Lastenistuimen kiinnitys pyörään

Lastenistuimen kiinnitystapaan on olemassa kolme yleistä vaihtoehtoa. Mikäli pyörässä on tavarateline, voidaan istuin kiinnittää sen päälle. Muista kuitenkin huomioida istuimen painorajan lisäksi myös tavaratelineen kantavuus, leveys ja tavaratelineen runkoputkien halkaisija.

Lastenistuin voidaan asentaa myös polkupyörän pystyputkeen. Istuin kiinnitetään runkoon asennetun vastakappaleen avulla. Kaikki asennukseen tarvittavat osat tulevat kaikissa XXL:stä ostetuissa istuimissa mukana. Pienempiin runkoihin on erikseen ostettavissa pidempi asennusrauta, joka vie istuimen kauemmaksi takarenkaasta, jotta istuin ei osuisi siihen. Runkoon asennettavia kiinnikkeitä on myös saatavilla erikseen myytävänä lisävarusteeksi toiseen pyörään. Näin voit vaihtaa istuimen näppärästi toiseen pyörään.

Harvinaisempana vaihtoehtona on lastenistuimen asennus polkupyörän etuosaan. Istuin asennetaan ohjainkannattimen alle siihen soveltuvalla kiinnikkeellä. Tällä tavalla mahdollistetaan kahden lapsen kuljettaminen samaan aikaan, käyttämällä istuinta takana ja edessä.

Lastenistuimien käyttömukavuus

Tasokkaammat mallit ovat yleensä mukavampia istua ja niissä on enemmän säätömahdollisuuksia. Näissä malleissa on usein mahdollisuus säätää selkänojaa lapsen kasvaessa sekä kallistaa istuinta makaavampaan asentoon, joka mahdollistaa jopa pienten tirsojen ottamisen tien päällä. Muita mukavuutta lisääviä ominaisuuksia ovat mm. paremmin suunnitellut pehmusteet selkä-, istuin- sekä jalkojen taipeiden alueella. Monissa lastenistuimissa on mahdollista myös säätää jalkapaikkojen korkeutta, jotta polven asento saadaan mahdollisimman mukavaksi.

Muista kypärän käyttö molemmilla! Katso täältä kaikki pyöräilykypärät.

close icon

Tervetuloa uudistuneille sivuillemme! Klikkaa tästä palataksesi vanhalle sivulle xxl.fi

Liity XXL REWARD -jäseneksi

Jäsenenä saat pisteitä kaikista ostoistasi!