XXL-kokoinen ALE! Katso tarjoukset

Kuinka lastenistuin valitaan pyörään?

Polkupyörän lastenistuin

Lastenistuin on oiva ja edullinen valinta lasten turvalliseen kuljettamiseen polkupyörällä, mukavuutta unohtamatta. Lapsella on erinomainen mahdollisuus nauttia maisemista, matkan taittuessa joutuisasti kohti määränpäätä. Ajon jälkeen istuimen säilytys on vaivatonta, sillä se ei vaadi paljoa ylimääräistä säilytystilaa.

Katso kaikki lastenistuimet täältä.

Lastenistuimen valinta

XXL:n kaikki lastenistuimet ovat standardin EN 14344 -menetelmien mukaisesti testattu ja näin ollen täyttävät kaikki turvallisuusvaatimukset. Omaan käyttötarkoitukseen sopivan istuimen löytämiseksi, kannattaa kiinnittää huomiota muutamaan seikkaan.

Painoraja ja ikäsuositus lastenistuimiin

Painorajan ja ikäsuosituksen mukaan lastenistuimet soveltuvat noin yhdeksän kuukauden ikäisestä lapsesta, joka pystyy kannattelemaan itse päätään pystyasennossa, aina 22 kiloon asti. Muutamia poikkeuksia kuitenkin löytyy, joten kannattaa varmistaa asia nettisivujemme tuotekuvauksen tai valmistajan sivujen avulla.

Lastenistuimen kiinnitys pyörään

Lastenistuimen kiinnitystapaan on olemassa kolme yleistä vaihtoehtoa. Mikäli pyörässä on tavarateline, voidaan istuin kiinnittää sen päälle. Tätä kiinnitystapaa käyttäessäsi, ota huomioon istuimen painorajan lisäksi myös tavaratelineen kantavuus, leveys ja tavaratelineen runkoputkien halkaisija.

Lastenistuin voidaan myös asentaa polkupyörän pystyputkeen. Istuin kiinnitetään runkoon asennetun vastakappaleen avulla. Kaikki asennukseen tarvittavat osat tulevat kaikissa XXL:stä ostetuissa istuimissa mukana. Pienempiin runkoihin on erikseen ostettavissa pidempi asennusrauta, joka vie istuimen kauemmaksi takarenkaasta, jotta istuin ei osuisi siihen. Runkoon asennettavia kiinnikkeitä on myös erikseen myytävänä lisävarusteeksi toiseen pyörään. Näin istuin voi vaihtaa kuljettajaa muutamissa sekunneissa.

Harvinaisempana vaihtoehtona on lastenistuimen asennus polkupyörän etuosaan. Istuin asennetaan ohjainkannattimen alle siihen soveltuvalla kiinnikkeellä. Tällä tavalla mahdollistetaan kahden lapsen kuljettaminen samaan aikaan istuimien avulla, käyttämällä istuinta sekä takana, että edessä.

Lastenistuimien käyttömukavuus

Monissa lastenistuimissa on mahdollista säätää jalkapaikkojen korkeutta, jotta polven asento saadaan mahdollisimman mukavaksi.
Tasokkaammista malleista löytyy mukavuutta parantavia ominaisuuksia, jotta lapsi voi nauttia maisemista mahdollisimman pitkään ja vaivattomasti. Näissä malleissa on usein mahdollisuus säätää selkänojaa lapsen kasvaessa sekä kallistaa istuinta makaavampaan asentoon, joka mahdollistaa jopa pienten tirsojen ottamisen tien päällä. Muita mukavuutta lisääviä ominaisuuksia ovat mm. paremmin suunnitellut pehmusteet selkä-, istuin- sekä jalkojen taipeiden alueella.

Muista kypärän käyttö molemmilla! Katso täältä kaikki pyöräilykypärät.

close icon

Tervetuloa uudistuneille sivuillemme! Klikkaa tästä palataksesi vanhalle sivulle xxl.fi

Liity XXL Reward-jäseneksi

Kanta-asiakasklubi kaikille, jotka rakastavat urheilua, ulkoilua ja erityisetuja.