Asiakaslupaukset

HINTALUPAUS

Pyrimme olemaan aina edullisin.

XXL tarjoaa asiakkailleen sekä myymälästä että verkkokaupasta ostettavia tuotteita koskevan hintalupauksen. Mikäli asiakas löytää ostohetkellä tuotteen muualta edullisemmin, XXL myy tuotteen asiakkaalle tähän edullisempaan hintaan alla määriteltyä dokumentaatiota vastaan. Saadakseen hintalupauksen mukaisen hinnan, asiakkaan tulee olla yhteydessä XXL:ään välittömästi ostohetkellä. Hintalupausta ei voi hyödyntää jälkikäteen.

 • Hintalupaus on voimassa ainoastaan ostohetkellä
 • Hintalupaus kattaa kaikki suomalaiset kilpailevien yritysten ns. kivijalkamyymälät sekä suomalaiset verkkokaupat (suomalaisen yrityksen ylläpitämä tai .fi-domainin alla toimiva verkkokauppa). XXL:n omia tavarataloja ei lueta kilpaileviksi yrityksiksi.
 • Hintalupaus on voimassa vain, mikäli edullisemmin myytävää tuotetta on heti saatavilla kilpailevassa yrityksessä samassa koossa ja muutoin vastaavassa muodossa kuin tuote, jota olet XXL:stä ostamassa. Tuote ei siis voi olla esimerkiksi loppuunmyyty. Tuotteen tulee lisäksi olla heti saatavilla, eikä tilattavissa pidemmällä toimitusajalla.
 • Tuotteen täytyy olla täysin sama (sama väri, koko, versio, malli sekä tuotteiden määrä pakkauksessa)
 • Hintalupaus ei koske XXL:n omia hintoja taikka kampanjoita.
 • Hintalupaus ei koske verkossa järjestettäviä huutokauppoja eikä kuluttajalle henkilökohtaisesti annettuja tarjouksia, kuten alennuskoodeja.
 • Hintalupaus koskee yksityiseen käyttöön tulevia ostoja ja tilauksia. Esimerkiksi yrityksille tehtävät tilaukset eivät kuulu hintalupauksen piiriin.
 • Hintalupaus ei koske luvanvaraisia aseita tai patruunoita.
 • Hintalupausta ei voi hyödyntää tyytyväisyystakuulla vaihdettuihin tuotteisiin.

Hintalupauksen toteaminen

Saadaksesi hintalupauksen XXL-tavaratalossa tulee sinun esittää ko. tuotteen mukaisella osastolla henkilökunnalle todiste alhaisemmasta hinnasta, esimerkiksi url-linkki toiseen suomalaiseen verkkokauppaan, asiakaslehti, ilmoitus, tuotekuvasto tai vastaava. Mikäli hintalupaus on hyväksytty, tekee henkilökuntamme sinulle ostotositteen, jota vastaan saat kassalla ostettua tuotteen alhaisempaan hintaan.

Mikäli olet tekemässä tilausta xxl.fi-verkkokaupastamme; ole välittömästi ostohetkellä yhteydessä asiakaspalveluumme joko aukiolojen puitteissa chat-palvelussa, yhteydenottolomakkeellamme taikka sähköpostitse osoitteeseen asiakaspalvelu@xxl.fi. Jälkimmäisissä tapauksissa otsikoi viestisi ytimekkäästi HINTALUPAUS. Huomioi, että asiakaspalvelu ei välttämättä pysty vastaamaan yhteydenottoosi välittömästi.

Esitä viestissä todiste alhaisemmasta hinnasta esimerkiksi url-linkki toiseen suomalaiseen verkkokauppaan (joko suomalaisen yrityksen ylläpitämä tai fi –domainin alla toimiva verkkokauppa), sekä kuvakaappaus tuotteesta ja hinnasta. Lisäksi kuvakaappauksesta tulee käydä ilmi, että tuotetta on kuvakaappauksen ottohetkellä ollut saatavilla haluamassasi koossa ja versiossa. Asiakaspalvelumme antaa sinulle ohjeet, kuinka saat ostettua tuotteen alhaisempaan hintaan, mikäli hintalupaus on hyväksytty. Mikäli olet epävarma tuotteen riittävyydestä, voit tehdä ostoksen valmiiksi ja lähettää välittömästi ylläolevan dokumentaation asiakaspalveluumme vastauksena saamaasi tilausvahvistukseen.

100 % TYYTYVÄISYYSTAKUU

Haluamme, että olet täysin tyytyväinen meiltä ostamiisi tuotteisiin.

 • Jos et ole täysin tyytyväinen XXL:ltä ostamaasi tuotteeseen, voit XXL REWARD -jäsenenä vaihtaa sen yhden kerran toiseen tuotteeseen 30 päivän kuluessa alkaen ostopäivästä, vaikka tuotetta olisi käytetty.
 • Tyytyväisyystakuu koskee ainoastaan vaatteita, kenkiä sekä tennis-, sulkapallo- ja padelmailoja. Tyytyväisyystakuu ei koske yksilöityjä seurakaupan tuotteita.
 • Tuote voidaan vaihtaa toiseen saman tuoteryhmän tuotteeseen (esim. juoksutrikoot toisiin juoksutrikoisiin).
 • Jos valitset vaihtotuotteeksi alkuperäistä kalliimman tuotteen, maksat lopulta vain erotuksen. Erotusta edullisemmasta tuotteesta emme hyvitä.
 • Takuu on voimassa 30 päivää ja vaihto tehdään alkuperäistä kuittia vastaan.
 • Tyytyväisyystakuun avulla vaihdetulla uudella tuotteella ei ole enää vaihto- tai palautusoikeutta.
 • Tyytyväisyystakuu koskee ainoastaan REWARD-jäseniämme.

Tyytyväisyystakuun käyttäminen

Mikäli haluat käyttää tyytyväisyystakuun ostamaasi tuotteeseen tulee sinun vierailla tuotteen kanssa tuotteen mukaisen osaston info-pisteellä XXL-tavaratalossamme. Valitse valmiiksi tuote, johon haluat vaihtaa ostamasi tuotteen. Henkilökuntamme auttaa myös mielellään sopivan tuotteen valitsemisessa.

Henkilökuntamme tarkastaa, että olet XXL Reward -jäsen. Tämän jälkeen he tekevät sinulle ostotositteen, jonka voi näyttää kassalla. Mikäli valitset alkuperäistä kalliimman tuotteen jää sinulle maksettavaksi vain erotus.

Mikäli kyseessä on verkkokaupan ostos, etkä pääse vierailemaan XXL-tavaratalossamme olethan suoraan yhteydessä asiakaspalveluumme. He antavat sinulle tarkemmat ohjeet tyytyväisyystakuun käyttämiseen.

100 PÄIVÄN PALAUTUSOIKEUS

Haluamme, että pystyt tekemään ostoksesi luottavaisin mielin XXL:ssä.

 • Tarjoamme 100 päivän vaihto- ja palautusoikeuden.
 • Vaihto ja palautus tehdään alkuperäistä kuittia vastaan.
 • Tuotteet tulee palauttaa käyttämättöminä alkuperäispakkauksissaan. Tuote pakkauksineen on oltava myyntikuntoinen.
 • Vaihto ja palautus voidaan tehdä kaikissa Suomen XXL-tavarataloissa ostopaikasta riippumatta.
 • Vaihto- ja palautusoikeus koskee myös alennusmyyntituotteita.
 • Tavarataloistamme ostetuilla hygieniatuotteilla kuten uima- ja alusasuilla ei ole vaihto- ja palautusoikeutta. Etämyynnissä uima- ja alusasuilla on kuitenkin palautusoikeus.
 • Vaihto- ja palautusoikeus ei koske luvanvaraisia aseita eikä ammuksia eikä yksilöllisesti asennettuja tuotteita, kuten suksia tai yksilöityjä seurakaupan tuotteita.
 • Maksu palautetaan samalle maksutavalle, jolla tuote on alun perin maksettu.
 • Mikäli maksuvaihtoehdoksi on valittu lasku, tulee lasku maksaa eräpäivään mennessä vaikka palautus/vaihto olisikin kesken. Mikäli tiedät ennen laskun eräpäivää palauttavasi tuotteita, olethan yhteydessä suoraan Klarnaan
 • Verkkokaupasta tilatun tuotteen palautus postitse keskusvarastollemme on asiakkaalle maksutonta mikäli ostos on rekisteröity XXL Reward -tilille.
 • XXL rajoittaa maksuttomien palautusten määrän postitse keskusvarastollemme kolmeen (3) palautukseen 12 kuukauden jaksossa. Kun maksuttomat palautukset on käytetty, vähennetään asiakkaalle palautettavasta summasta palautuksen toimituskulut toimituskuluhinnaston mukaisesti.
 • Palautuksissa, joiden ostotapahtumaa ei ole rekisteröity XXL Reward-tilille vähennetään asaikkaalle palautettavasta summasta palautuksen toimituskulut.
 • Tavarataloon palauttaessa sekä verkkokaupasta että tavaratalosta ostettujen tuotteiden palauttaminen on maksutonta kaikille asiakkaillemme.

VAIHTO JA PALAUTUS VERKKOKAUPASSA

Asiakaslupauksemme päivittyivät 1.3.2023. Tätä aiemmin tehtyihin ostoksiin pätee 28.2.2023 voimassa olleet asiakaslupauksemme asianmukaista dokumentaatiota vastaan.

Vaihto- ja palautusoikeutemme päivittyi 7.2.2024. Tätä aiemmin tehtyihin ostoihin sovellamme aiemman asiakaslupauksemme mukaista vaihto- ja palautuskäytäntöämme.

7.2.2024 alkaen XXL veloittaaverkkokaupan varastoon palautettujen ostojen toimituskulut asiakkaalta, mikäli ostoa ei ole rekisteröity tämän Reward-tilille tai mikäli maksuttomien palautusten määrä on ylittynyt 12 kuukauden seurantajaksossa.

5.1.2024

Ilmoitus suunnitellusta muutoksesta asiakaslupauksiimme

Teemme 7.2.2024 alkaen muutoksen asiakaslupaustemme verkkokauppamme varastoon palautettavien ostojen palautusoikeutta koskevaan käytäntöön. Lue lisää muutoksesta Yleiset ehdot -osiossa.

close icon

Tervetuloa uudistuneille sivuillemme! Klikkaa tästä palataksesi vanhalle sivulle xxl.fi

Liity XXL REWARD -jäseneksi

Jäsenenä saat pisteitä kaikista ostoistasi!