Valitse kompressiovaatteet

Kompressiovaatteet, artikkeli 2

Mitä ovat kompressiovaatteet?

Kompressiovaatteet on suunniteltu siten, että ne aiheuttavat pienen paineen halutulle kehon osa-alueelle. Paine edesauttaa lihasten lämpenemistä ja tehostaa verenkiertoa, koska paine nopeuttaa veren kulkua sydämeen ja imusolmukkeisiin.

Urheillessa lihaksiin kohdistuu iskuja ja tärähdyksiä, jotka väsyttävät lihaksia. Kompressiovaatteet tukevat lihasta, jolloin lihastärinä voi lieventyä. Kompressiovaatteet ovat teknisiä treenivaatteita, jotka vähentävät loukkaantumisriskiä, parantavat suorituskykyä ja nopeuttavat palautumista. Joustavien ja kestävien kompressiovaatteiden saavuttama suuri suosio perustuu niiden verenkiertoa ja hapensaantia edistäviin ominaisuuksiin.

Kompressiovaatteet tukevat suoritustasi treenin jokaisessa vaiheessa:

1) Alkulämmittely on helpompaa: lihakset lämpeävät nopeammin ennen urheilusuoritusta ja verenkierto edistyy.

2) Suorituksen aikana kompressiovaatteet alentavat loukkaantumisriskiä. Kompressio pitää lihasmassan yhdessä, mikä estää pienten vammojen syntymisen lihassäikeissä. Suorituskyky kasvaa verenkierron nopeutuessa ja lihastärinän vähentyessä, joten treenaminen on entistä mukavampaa. Asteittainen kompressio tekee sinusta myös ryhdikkäämmän ja lisää liikkuvuutta, jolloin uusien tekniikoiden oppiminen ja lihaskoordinaatio paranevat.

3) Kompression ansiosta lihakset palautuvat nopeammin suorituksen jälkeen - maitohapon määrä ja turvotus vähenevät nopeammin, lihassäikeiden jälleenrakentuminen tehostuu ja lihassäryt vähenevät.

Milloin kompressiovaatteita kuuluu käyttää?

 • fyysistä aktiviteettia suoritettaessa
 • kevennettäessä jalkoihin kohdistuvaaa kuormaa, kuten seisomatyön aikana
 • ennen ja jälkeen treenin tai kisan sekä sen aikana
 • vammojen kuntoutuksesssa
 • pitkillä matkoilla (Ehkäisee veritulpan syntymisen: veritulppa syntyy yleensä säären alaosassa pitkän istumisen tai paikallaan olemisen aikana. Kompressiovaatteiden käyttö lisää verenkiertoa laskimopaineen lisääntyessä. Tämä vähentää veritulpan riskiä sekä jalkojen ja säärien turvotusta)
 • nukkuessa
 • raskauden aikana

Vinkkejä kompressiosukkien pukemiseen: Käännä sukat nurinpäin. Aloita vetämällä kompressiosukkaa varpaiden yli ja vähitellen käännä sukkaa oikeinpäin kun siirryt kohti vartta.

Vinkkejä pesuun:

 • Pese kompressiovaatteet nurinpäin 30 asteessa
 • Käytä nestemäistä pesuainetta, ilman huuhteluainetta
 • Huuhtele kompressiovaatteet haalealla vedellä heti harjoituksen jälkeen. Silloin hiki ja suolat poistuvat ja materiaali kestää pidempään
 • Pese myös koneessa joka harjoituksen jälkeen
 • Kuivaa pyykkinarulla, älä laita kuivaimeen
Kompressiovaatteet, artikkeli

Pressio - uutuus XXL:ssä

Pressio valmistaa edistyksellisiä kompressio- ja urheiluvaatteita luopumatta eettisistä periaatteistaan. Pression tavoite onkin valmistaa laadukkaita urheiluvaatteita kestävästi.

Katso valikoima täältä.

close icon

Tervetuloa uudistuneille sivuillemme! Klikkaa tästä palataksesi vanhalle sivulle xxl.fi

Liity XXL REWARD -jäseneksi

Jäsenenä saat pisteitä kaikista ostoistasi!