Kaikki vaatteet ja kengät* -25% Katso tarjoukset

Kotiharjoittelu – näin pääset käyntiin

opas kotiharjoitteluMonesti on helpompi päästä parempaan kuntoon tai ylläpitää kuntoaan, jos harjoittelun voi tehdä kotonaan omassa olohuoneessa.

Kotiharjoittelussa on paljon hyviä puolia. Aikaa säästyy koska ei tarvitse lähteä kuntosalille, ei huomioida aukioloaikoja eikä jonottaa laitteisiin. Itse harjoittelun aloittaminen on helpompaa ja vaivattomampaa.

Enää ei siis ole mitään syytä veltosteluun. Aloita omat kotitreenisi nyt.

Paljonko tilaa kotiharjoittelu vaatii?


Jos kotoa löytyy yksi ylimääräinen huone, sen voi muuttaa treenitilaksi. Hiukan neliöistä riippuen sen voi sisustaa täysipainoiseksi voima- ja kuntoharjoittelutilaksi.
Eikö käytettävänä ole vapaita huoneita? Myös olohuone sopii erinomaisesti kotiharjoitteluun. On vain valittava kuntoiluvälineet, jotka voidaan kerätä pois silloin, kun ne eivät ole käytössä.

Minkälaisia kuntoiluvälineitä tarvitsen kotiharjoitteluun?

Kotiharjoittelun aloittamiseen tarvitaan lähtökohtaisesti suhteellisen vähän varustusta. Voi kuitenkin olla viisasta panostaa jonkin verran harjoittelun tehoa vaivattomasti nostaviin kuntoiluvälineisiin, jolloin harjoittelu on tehokasta ja kehittymistä on helppo seurata.

Kokosimme listan muutamista perusharjoitteluvälineistä sekä välineistä, joita voi hankkia, jos niille löytyy tilaa.

Kaikkeen ei tarvitse kerralla investoida. Kotiharjoittelun voi aloittaa pikkuhiljaa ja katsoa tuntuuko se mukavalta. Kun huomaa, minkälainen harjoitus motivoi ja innostaa, voi välineitäkin hankkia sitä mukaan.


Jumppamatto:
Jumppamatto on yksinkertaisesti must. Matto on erinomainen alusta kaikille lattialla tehtäville liikkeille ja se myös suojaa lattiapintaa.

Lue myös ohjeita jumppamaton käyttöön

Kuntonauhat:
Minikokoiset kuntonauhat eivät juurikaan vie tilaa, mutta ovat omiaan lihasten aktivoimiseen lämmittelyvaiheessa sekä tarjoamaan lisätehoja kyykkyihin ja punnerruksiin.

Kahvakuula:
Yhdellä tai kahdella kahvakuulalla pystyy treenaamaan koko kehon, jalka- ja reisilihaksista tukilihaksiin.

Kuntopallo:
Kuntopallo on tukilihaksille mannaa. Kuntopalloa voi käyttää tekemään punnerruksista astetta haastavampaa pitämällä joko käsiä tai jalkoja pallon päällä.

Fitness-/tasapainopallo
Tasapainopallo on erittäin hyvä venyttelyyn sekä tukilihas- ja tasapainoharjoitteluun. Se mahdollistaa myös takareisien harjoittelun.

Chin up -tanko:
Chin up- eli leuanvetotangon voi kiinnittää ovenkarmeihin tai seinään. Saatavana on myös vapaasti seisova malli. Hyvä vaihtoehto punnerrusvoimaa lisääville. Laitteessa voi myös harjoitella vatsarutistuksia riippuvasta asennosta.

Hyppynaru:
Moni saattaa ajatella, että hyppynarut kuuluvat ala-asteelle, mutta hyppynarulla hyppiminen on todella huipputehokasta harjoittelua. Saat kertaheitolla tehokasta kuntoharjoittelua samalla kun treenaat jalka-, reisi- ja ylävartalon lihaksia. Lisäksi kalorinkulutus on tehokkaampaa kuin esimerkiksi juoksussa.

Neliöitä vaativat isommat kuntolaitteet
Jos kotikuntoharrastukseen voi varata isomman huoneen, on myös mahdollista hankkia kotiinsa juoksumaton tai soutulaitteen.
Powerrack, levytanko ja painot avaavat rajattomat mahdollisuudet harjoitella kyykkyjä sekä penkki-, pysty- ja vauhti- sekä ojentajapunnerruksia ym.

Muistathan tavaratalossa pyytää osaavilta myyjiltämme apua valitsemaan juuri sinulle sopivan kuntolaitteen.

Miten aloitan treenaamisen?
Oikeastaan vain mielikuvitus on rajana sille, mitä ja miten voit treenata.

Hyvä koko kehon lihastreeni on niin sanottu circuit- eli kiertoharjoittelu. Se on tehokasta ja kestää suhteellisen lyhyen ajan.

  • Valitse itsellesi kahdeksasta kymmeneen harjoitusta, jotka rasittavat kehon eri osia. Myös verkosta voi hakea ideoita kiertoharjoitteluun kotona.
  • Aloita tekemällä ensimmäistä liikettä yhtäjaksoisesti 30 sekuntia, pidä sen jälkeen 15 sekunnin tauko ja siirry seuraavaan harjoitukseen.
  • Kun olet tehnyt kaikki kiertoharjoittelun harjoitukset, pidä 1–2 minuutin tauko. Tauon jälkeen toista koko kiertoharjoittelusarja. Tee yhteensä 2–3 sarjatoistoa.

Hyviä treenejä!

close icon

Tervetuloa uudistuneille sivuillemme! Klikkaa tästä palataksesi vanhalle sivulle xxl.fi

Liity XXL REWARD -jäseneksi

Kanta-asiakasklubi kaikille, jotka rakastavat urheilua, ulkoilua ja erityisetuja.