Suuri tyhjennysmyynti! Katso tarjoukset

Astu joogamatolle. Pysähdy ja nauti hetkestä.

Kuinka valita oikea joogamatto

Joogamaton valinta

Joogamatot eroavat tavallisista treenimatoista usealla tavalla ja myös joogamattoja löytyy useaa eri mallia.

Pääasiallisesti tulisi huomioida neljä asiaa joogamattoa valitessa: paksuus, pito, materiaali ja harrastamasi joogalaji tai muu treenimuoto kuten pilates.

Paksuus

Joogamattojen paksuus vaihtelee 2 mm ja 7 mm välillä. Paksumpi ja mukavampi matto soveltuu kotitreeniin ja on usein miellyttävämpi mm. polville ja ranteille. Sen sijaan ohuempi matto voi olla kätevämpi, mikäli kuljetat mattoa mukanasi.

Myös harrastamasi joogalaji vaikuttaa siihen, kuinka paksu matto kannattaa valita. Paksumpi matto on todennäköisesti mukavampi rauhallisissa joogalajeissa kuten yin tai kundalin.

Joogalaji

Yin-jooga: Rauhallinen jooga, jossa asennoissa pysytään pitkään. Valikoi mukava matto, joka myös tukee tarvittaessa.

Ashtanga jooga: Vaativampi jooga, jossa liikesarjat toistetaan useita kertoja. Tämä vaatii matolta hyvää pitoa sekä joustoa. Maton tulisi myös kestää kulutusta.

Bikram/ Hot jooga: Jooga suoritetaan lämpimässä huoneessa, jossa ilman kosteus on suuri. Joogapyyhettä on suositeltavaa käyttää näillä tunneilla minkä tahansa käyttämäsi maton päällä. Pyyhkeessä on silikonitassut, jotta pyyhe pysyy liukumatta maton päällä.

Pilates: Pilatesliikkeet suoritetaan pääasiallisesti lattialla, jolloin maton on oltava mukavan pehmeä. Suositeltavaa onkin valita paksuhko matto – mielellään 7 mm –1 cm.

Hyvä pito

Hyvä pito on välttämätön ominaisuus yogamatolle. Hyvä pito sallii sinun päästä syvemmälle vaativampiin asentoihin tuntien olosi turvalliseksi.

Materiaali

Bambu: Kulutusta kestävä ja luonnollinen materiaali, joka on osittain valmistettu biohajoavista materiaaleista kuten bambusta, hampusta, puusta ja maatalouden ylijäämistä. Ympäristötietoinen valinta.

Luonnollinen korkki: 100 % kestävä ja täysin luonnollinen raaka-aine. Ammattitaitoiset korkkiviljelijät poimivat korkin käsin Portugalissa. Puita ei kaadeta - itse asiassa puihin kasvaa uutta kuorta, mikä tarkoittaa, että korjuuprosessi on kestävää ainutlaatuisella tavalla. Portugalin korkinviljelijät ovat maailman parhaiten palkattuja viljelijöitä. Korkki on biohajoava, uusiutuva ja kierrätettävä

close icon

Tervetuloa uudistuneille sivuillemme! Klikkaa tästä palataksesi vanhalle sivulle xxl.fi

Liity XXL REWARD -jäseneksi

Jäsenenä saat pisteitä kaikista ostoistasi!