Teemme tilaa varastoon! Jopa -50% Katso tarjoukset

Pysy kunnossa myös lomaillessa

Lomatreeni opas

Kesällä arjen rutiinit unohtuvat helposti ja niin unohtuu treenaaminenkin. Olemme kuitenkin oppineet viime vuosina suljettujen kuntosalien myötä, kuinka vähän laitteita tehokkaan treenin tekemiseen tarvitaan. Treenata voi myös missä tahansa.

On selvää, että kaikki eivät halua viettää kesäpäiviään treenaten ja lomalla tuleekin ottaa rennommin. Mutta jos olet jo päässyt treenaamisen makuun kannattaako kaikkea heittää romukoppaan? Fiilis treenin jälkeen on myös erittäin hyvä. Lisäksi on helpompaa palata treenirutiineihin loman jälkeen, jos olet pitänyt kuntoasi yllä.

Sovita treenisi sinne, missä olet

Anna matkakohteen määrittää, miten pidät itsesi kunnossa. Helpoin vaihtoehto on lähteä lenkille. Jos juokseminen ei kuitenkaan houkuttele, voit tehdä helposti voimaharjoittelua kuminauhojen avulla. Treenikuminauhat kulkeutuvat helposti mukana, koska ne eivät vie paljon tilaa.

Tökkiikö juokseminen tai perinteinen treenaaminen? Kokeile jotain uutta, kuten suppailua, rantalentopalloa, juoksua rannalla hiekassa, uintia, melomista, polkujuoksua, mäkijuoksua tai porrasjuoksua. Kaupungeissa järjestetään usein myös puistojoogaa tai ryhmäliikuntatunteja ulkona. Lisäksi ilmaiset ulkoliikuntapaikat ovat yleistyneet valtavasti viime vuosina.

Lomalla ei myöskään tarvitse liikkua yksin, eikä liikkumisen tarvitse olla tylsää. Kokeile lajeja, joita olet aina halunnut kokeilla. Haasta kaverisi padel turnaukseen. Voittaja tarjoaa totta kai jäätelöt. Tai kokeilkaa yhdessä suppailua. Et tarvitse välttämättä omaa lautaa, sillä SUP-lautoja löytyy myös vuokrattavana.

Hyppynaru ja treenikuminauha matkalaukussa

Jotkut kuntoiluvälineet vievät niin vähän tilaa matkalaukussasi, että ei ole mitään ongelmaa saada niitä mahtumaan sandaalien, kesämekkojen ja uikkareiden sekaan. Ne eivät myöskään paina paljoa.Treenikuminauhoilla ja hyppynarulla saat aikaiseksi jo monipuolisen koko kropan treenin.

Juokse nähtävyydet läpi

Oletko lähdössä reissuun kesällä? Koe uusi kaupunki juosten. Pakkaa kevyet juoksukengät mukaasi ja tutustu kaupunkiin ja nähtävyyksiin juosten. Jos olet kaupungissa, voit käydä aamulenkillä pikkukaduilla ja katsella kaupungin heräämistä tai nauttia aamukahvista rannalla juoksulenkin jälkeen.

Lomatreeni opas 2

Tasapainota aktiviteetit ja rentoutuminen

Vaikka treenaisit loman aikana, se ei tarkoita, että sinun on unohdettava kaikki hauskanpito. Pyri säilyttämään kuntosi, älä parantamaan sitä. Voit hyvinkin tehdä lyhyempiä ja vähemmän treenejä kuin tavallisesti – tärkeintä on ylläpitää rutiinia. Löydä siis sinulle sopiva hyvä tasapaino urheilun ja levon välillä. Näin tulet kotiin lomaltasi sekä levänneenä ja motivoituneena. Urheilu antaa usein myös hieman lisää energiaa.

Pakkauslista aktiiviselle lomalle

• Hyvät juoksukengät

• Kevyet treenivaatteet, kuten shortsit ja T-paita

• Tekniset treenisukat

• Aurinkolasit

• Vedenkestävä aurinkovoide

• Lippis tuomaan aurinkosuojaa

• Juomapullo tai juomavyö

• Juoksuvyö tai urheilukello

• Treenikuminauha ja hyppynaru

Aurinkoista ja rentouttavaa, mutta silti aktiivista lomaa!

Lomatreeni opas 3
close icon

Tervetuloa uudistuneille sivuillemme! Klikkaa tästä palataksesi vanhalle sivulle xxl.fi

Liity XXL REWARD -jäseneksi

Jäsenenä saat pisteitä kaikista ostoistasi!