Talviaktiviteetteja lasten kanssa

W03 Leisure&Youth LARGE

Talvilomat ovat ulkoiluelämysten aikaa. Tässä on hyviä vinkkejä talviaktiviteetteihin lasten kanssa, jotka sopivat täydellisesti kylmiin ja lumisiin kuukausiin. Muista vain pukeutua lämpimästi ja olet valmis lumiseikkailuihin!

Mäenlasku

Mäenlasku on hauska koko perheen aktiviteetti. Mäenlasku on myös oiva tapa saada liikuntaa hauskanpidon yhteydessä. Tarvitset vain mäen ja pulkan. XXL:stä löydät pulkkia, liukureita ja rattikelkkoja.

Luistelu

Pistä jääkiekkopeli pystyyn tai harjoittele uusia temppuja, kuten takaperinluistelua tai piruettia. Voitte myös kisailla keskenänne, kuka luistelee nopeiten.

Pienille, jotka eivät ole luistelleet aiemmin, harjoittelu voi olla järkevää aloittaa pullokorin tai muun esineen avulla, johon he voivat nojata harjoitellessaan luistelua. Kypärät ovat ehdottomat luistelussa.

Muista myös teroittaa luistimet. On hauskempaa ja helpompaa luistella luistimilla, jotka on teroitettu. Voit teroittaa luistimesi XXL:ssä.

Hiihtomaa

Hiihtomaa on tarkoitettu lapsille leikkisään lasketteluharjoitteluun. Hiihtomaassa laskettelu on lapsille hyvää liikuntaa, jota ei edes huomaa, koska se on niin hauskaa. Laskettelu edistää myös koordinaatiokykyä ja tasapainoa.

Hiihtomaita on monilla paikkakunnilla ja lapset voivat kokeilla erilaisia aktiviteetteja sukset jaloissaan. Voit myös helposti rakentaa omia mäkiä, jos hiihtomaata ei ole lähellä. Tässä vain mielikuvitus asettaa rajat. Hauskoja aktiviteetteja ovat esimerkiksi erilaisten kumpujen ja ratojen laskeminen, laskettelu ja mäkihyppy. Anna lasten kokeilla sekä sauvojen kanssa että ilman.

Lue myös: Valitse lapsillesi oikeat sukset

Yleisurheilu lumessa

Yleisurheilu on hauskaa ja herättää varmasti nuorten ja vanhojen kilpailuvaistot.

Keksi useita kilpailuja, kuten pituushyppy, lumipallojen heittäminen ämpäriin, keihäänheitto sauvalla, viesti ja muut yhdessä keksittävät aktiviteetit. Näitä voi tehdä myös ilman lunta.


Ampumahiihto

Tee maaston pieni hiihtolenkki, johon lisätään ampuma-alueita. Ampumiseen voi käyttää esimerkiksi jousipyssyä tai imukuppipyssyä. Muista turvallisuus, kun ammut jousella.

Voit myös täyttää ilmapalloja ja ripustaa ne puihin, pylväisiin tai muihin paikkoihin. Palloja voi ampua tai niitä voi rikkoa sauvaa heittämällä. Mukauta ampumahiihto lasten iän mukaan.


Tee lumilyhty

Tee halkaisijaltaan noin 40-50 senttimetrin rengas lumipalloista. Seuraavaksi laita päälle uusi rengas, joka on hieman pienempi kuin ensimmäinen. Jatka renkaita ylöspäin pyramidiksi, kunnes yläosa on lähes kokonaan suljettu. Sytytä kynttilä ja laita se lyhdyn sisälle ja sulje lyhty lumipallolla tai kahdella. Voit hyvin tehdä useita lyhtyjä, se on niin yksinkertaista ja mukavaa.

Pullorata

Täytä muovipulloja vedellä ja rakenna mäkeen rata pullolle. Jos pullo on täynnä vettä, se kulkee nopeammin, mutta se vaatii enemmän radalta, jotta pullo ei aja ulos. Tee rataan käännöksiä, tunneleita ja hyppyjä sinne tänne, se tekee radasta paljon hauskemman.

Lähetä pullo alas ylhäältä ja näet nopeasti, missä tarvitaan vahvistuksia. Järjestä kilpailu, jossa on nopeimmin alas laskeva pullo voittaa. Radan voi myös suihkuttaa vedellä ja antaa sen jäätyä yön yli. Silloin rata on todella nopea!

Nuotioretki

Istu nuotion ääressä, paista makkaraa tai muuta herkullista nuotioruokaa ja nauti nuotiosta talvisissa maisemissa. Voit yhdistää nuotioretken hiihtoretkeen tai pieneen kävelyretkeen metsässä.

Muista, että tarvitaan oikeat varusteet ja riittävän lämpimät vaellusvaatteet, jotta kokemus on kylmänä vuodenaikana hyvä ja turvallinen.

Aktiviteetit ilman lunta

Kaikki eivät ole niin onnekkaita, että heidän ovensa ulkopuolella olisi lunta. Siksi olemme keksineet hauskoja aktiviteetteja ilman lunta.

Suunnistus

Piilota eri rasteja metsään tai pihalle. Voit myös piirtää kartan, josta rastit löytyvät. Lasten tehtävänä on löytää rastit. Voit myös keksiä aktiviteetin jokaiselle rastille. Se voi olla pallon heittäminen ämpäriin, kolikoiden määrän laskeminen lasissa tai nuolien heittäminen ilmapalloihin, jotta saat käsiisi seuraavan rastin olinpaikan.

Heijastinretki

Kun pimeys laskeutuu, retkestä tulee jännittävämpi. Jos sinulla on mahdollisuus, voit ripustaa heijastimia reitin varteen etukäteen. Jos ei, niin ehkä yksi mukanaolijoista voi mennä hieman edeltä ripustamaan niitä. Sitten lapset voivat kulkea taskulamppujensa kanssa ja löytää kuljettavan reitin.

Voit myös muuttaa retken aarteenmetsästykseksi, jossa lapset etsivät taskulampulla heijastimia, joiden luota paljastuu yllätyksiä.

Esterata metsässä

Tässä voit valita, kuinka pitkälle haluat kehittää radan. Vain mielikuvituksesi on rajana! Seuraavassa on muutamia ehdotuksia:

  • Puunrunkojen yli hyppääminen tai niiden päällä tasapainottelu
  • Kantojen päällä tasapainottelu
  • Kiipeä puuhun ja laskeudu
  • Hyppiminen käpyjen välissä maassa
  • Kiipeä kalliolle ja laskeudu alas
  • Ota köysi tai tee labyrintti tai hämähäkinverkko kahden puun väliin

Luo esterata, joka on mukautettu osallistujien tason mukaan.

close icon

Tervetuloa uudistuneille sivuillemme! Klikkaa tästä palataksesi vanhalle sivulle xxl.fi

Liity XXL Reward-jäseneksi

Kanta-asiakasklubi kaikille, jotka rakastavat urheilua, ulkoilua ja erityisetuja.