Lasten ja nuorten vaatteet ota 3, maksa 2 Tutustu valikoimaan

Retkeily

Tältä sivulta löydät kaiken tarvittavan retkeilyyn, kuten teltat, makuupussit, makuualustat, reput, rinkat, retkeilyvälineet, otsalamput ja kalastustarvikkeet. Kerro meille minkälaiselle retkelle sinä olet suuntaamassa, ja me autamme sinua valitsemaan oikeat varusteet.

Katso kaikki tuoteryhmät

Retkeily on kasvattanut suosiotaan viime vuosina. Mikäs sen parempaa kuin lähteä nauttimaan luonnon rauhasta, raikkaasta ilmasta, ulkoilusta ja liikunnasta joko yksin tai yhdessä perheen tai ystävien kanssa. Retkeily on hyväksi niin mielelle kuin kehollekin.

Kuinka aloittaa retkeily tai vaeltaminen?

Retkeilyssä parasta on se, että sitä voi harrastaa kuka tahansa. Voit tehdä päiväretken lähimetsään tai sitten suunnata kauemmas ja tehdä useamman yön telttaretken. Valmiita retkeilyreittejä on olemassa todella paljon. Voit valita reitin pituuden ja haastavuuden oman mielesi ja kuntosi mukaan. Aloittelevan retkeilijän kannattaa valita aloittelijalle soveltuva helppokulkuinen reitti alkuun.

Mitä retkeilyyn ja vaeltamiseen tarvitsee?

Retkeilykengät

Meidän mielestämme ehkä tärkein retkeilyvaruste on laadukkaat ja hyvät retkeilykengät. Hyvät retkeilykengät ja vaelluskengät voivat auttaa ehkäisemään muun muassa rakkuloita, nyrjähtämisiä, kylmentymiä, kastumista ja rasitusvammoja. Maaston tyyppi, lämpötila, sää ja taakan paino ovat tärkeitä tekijöitä retkeily- tai vaelluskenkiä valittaessa. Olemme koonneet oppaan vaellus- ja retkeilykenkien valintaan, josta voit katsoa lisää vinkkejä.

Rinkka tai reppu

Rinkan tai repun valitseminen retkeilyyn tai vaeltamiseen voi olla haastavaa. Kaikkein laadukkain, kallein ja parhain reppu tai rinkka ei välttämättä kuitenkaan sovi kaikille. Mieti etukäteen kuinka paljon tavaraa tulet kuljettamaan rinkassa ja, kuinka paljon nämä tavarat painavat. Valitse rinkan koko tämän mukaan. Sovita rinkkaa myös painon kanssa. Näin varmistat, että rinkka sopii juuri sinun selällesi. Huomioi myös rinkan paino ja taskujen määrä.

Teltta, makuupussi ja makuualusta

Jos päätät lähteä päiväretkeä pidemmälle retkelle, tarvitset myös teltan, makuupussin ja makuualustan. Mieti etukäteen, mitä ominaisuuksia ja millaisessa maastossa, vuodenaikoina sekä kelissä aiot käyttää telttaa. Huomioi myös mahdollisten matkakumppanien määrä. Laadukkaat teltat maksavat mutta ne ovat myös ominaisuuksiltaan ja käyttöiältään yleensä ylivoimaisia verrattuna edullisiin malleihin. Oppaastamme löydät lisää tietoa teltan valinnasta.

Vinkki: valitse teltta, jolla pärjäät pahimmissa kelissä, jonka voit retkelläsi kohdata.

Ennen makuupussin ostamista pohdi missä lämpötilassa alimmillaan tulet käyttämään makuupussia, kuinka paljon makuupussi saa painaa ja kuinka pieneen tilaan makuupussin tulee mahtua. Aiotko käyttää makuupussia leirintäalueella telttaillessa, jolloin kuljetat makuupussia autossa vai suuntaatko usean päivän vaellukselle, jolloin makuupussi kulkee rinkassa? Löydät lisää vinkkejä makuupussin valintaan oppaastamme.

Makuualusta on tärkein nukkumamukavuuteen vaikuttava varuste heti makuupussin jälkeen. Makuualusta eristää nukkujan ja makuupussin kylmästä ja kosteasta maasta ja se on pehmuste kovalla alustalla nukuttaessa. XXL:stä löydät laajan valikoiman laadukkaita makuualustoja jokaisen retkeilijän tarpeisiin.

Vaellusvaatteet ja retkeilyvaatteet

Hyvät retkeily-, ulkoilu- tai vaellusvaatteet tekevät ulkoilusta mukavampaa. Suomen neljä vuodenaikaa haastaa pukeutumista, mutta kerrospukeutumisen avulla voit käyttää esimerkiksi samaa ulkoilutakkia ympäri vuoden. Kolmen kerroksen periaate on hyvä tapa välttää kylmää ja kosteutta, jotta voit nauttia ulkoilusta. Säädä lämpötilaa riisumalla ja pukemalla vaatekerroksia matkan varrella. Panosta hengittäviin, nopeasti kuivuviin ja kestäviin materiaaleihin. Varaa myös mukaan vedenpitävä ulkoilutakki ja -housut sateen varalle.

Retkeilyvälineet

Mieti etukäteen, kuinka pitkälle retkelle aiot lähteä, koska se vaikuttaa paljon siihen, mitä retkeilyvälineitä tarvitset mukaan. Pohdi myös, kuinka paljon retkiruokaa tarvitset mukaan? Mitä ruokailuvälineitä tarvitset? Onko reitin varrella tulipaikka vai tarvitsetko retkikeittimen? Millä peset astiat? Missä kannat veden? Tarvitsetko retkipyyhkeen peseytymiseen? Henkilökuntamme auttaa sinua mielellään valitsemaan kaikki tarvittavat retkeilyvälineet ja retkeilyvarusteet sinun retkellesi!

Kalastus

Kalastus on oiva harrastus retkeilyn yhteydessä. XXL:stä löydät myös kalastussetit, kelat, vavat, perhokalastustarvikkeet, siimat, perukkeet, uistimet ja vieheet.

close icon

Tervetuloa uudistuneille sivuillemme! Klikkaa tästä palataksesi vanhalle sivulle xxl.fi

Liity XXL Reward-jäseneksi

Kanta-asiakasklubi kaikille, jotka rakastavat urheilua, ulkoilua ja erityisetuja.