Tämä sivusto käyttää evästeitä Hyväksyn
All Sports United

Asiakaspalvelu

Pohjoismaiden suurin urheilukauppa

TOIMITUS

- Nopeat toimitukset

98% tilauksista lähetetään viimeistään seuraavana päivänä. Ilmainen toimitus yli 50 € toimituksille*.

2-5 arkipäivää*

Lue lisää

Maksaminen

- Turvallinen maksaminen

Maksa laskulla, osamaksulla, yleisimmillä luottokorteilla tai verkkopankissa helposti ja turvallisesti.

Klarna

Lue lisää

VAIHTO JA PALAUTUS

- Kokeile rauhassa

Älä enää epäröi, kokeile rauhassa. 100 päivän vaihto- ja palautusoikeus* helpottaa ostopäätöstä.

100 päivää

Lue lisää

Tyytyväisyystakuu

- 30 pv aikaa kokeilla

Jos et ole tyytyväinen, voit vaihtaa tuotteen 30 päivän kuluessa, vaikka tuotetta olisi käytetty.

100 %

Lue lisää

Artikkelisivu / Vinkit ja neuvot / Vinkit ja neuvot vaateosastolle / Takki lapselle - Näin valitset oikeanlaisen takin

Takki lapselle - Näin valitset oikeanlaisen takin

Childrens jackets.jpg

 

Mitä eroa on kuori-, sofshell- ja sadetakilla? Mikä takki sopii mihinkin käyttötarkoitukseen? Tässä vinkkejä lapsen takin hankintaan koulun alkaessa.

Kouluikäiset lapset viettävät paljon aikaa ulkona – niin välitunneilla ja ulkoliikuntatunneilla kuin koulumatkoilla ja vapaa-ajalla.

Sääolot vaihtelevat, joten onkin tärkeää, että lapsella on takki, joka suojaa tuulelta ja sateelta olematta kuitenkaan hiostava.
Voi olla haastavaa kahlata läpi lasten takkien viidakossa: pitäisikö valita kuoritakki, softshell-takki vai sadetakki?  
 
Helpottaaksemme valintaasi olemme laatineet oppaan, joka valaisee eri takkien ominaisuuksia sekä sitä, minkä tyyppiseen aktiviteettiin ja säähän mikäkin takki sopii parhaiten.
 
 

Lasten kuoritakki

Kuoritakki, jota kutsutaan myös jokasääntakiksi, on mitä monipuolisin ja monikäyttöisin vaate. Kuoritakissa on kalvo, esimerkiksi Gore-Tex, Helly Tech tai Dermizax, joka koostuu pienistä mikrohuokosista.

Nämä mikrohuokoset ovat juuri niin isoja, että ne päästävät läpi kehon tuottamaa kosteutta, mutta niin pieniä, etteivät vesipisarat pääse läpi. Näin ollen kalvollinen kuoritakki on veden- ja tuulenpitävä sekä hengittävä.

 

Kuoritakin vesipilariarvo

Se, miten hyvin kuoritakki pitää vettä, riippuu kuoritakin vesipilariarvosta.

Lyhyesti sanottuna vesipilari kertoo, kuinka paksun vesimassan aiheuttaman paineen kuorivaate kestää. Mitä korkeampi on vesipilari, sitä korkeampaa vedenpainetta vaate kestää. On myös hyvä varmistaa, että kaikki saumat ja vetoketjut ovat teipatut tai hitsatut, jotta vaate olisi oikeasti vedenpitävä.

Kuoritakki, jossa on matalampi vesipilariarvo, riittää usein kävelylenkeille sadesäässä, mutta jos ohjelmaan kuuluu läträämistä lätäköissä tai muuta kovaa vedenpainetta sisältävää aktiviteettia, on hyvä valita takki korkeammalla vesipilarilla.

Kuoritakkia valitessa kannattaa pitää ehdottomana miniminä 5 000 mm:n vesipilaria. Jos kuoritakkia on aikomus pitää ankarassa säässä pidemmän aikaa, kannattaa valita korkeampi vesipilari. Monissa kuoritakeissa vesipilari on paljon yli 20 000 mm.

Kuoritakki soveltuu moniin eri säätiloihin ja keskitempoiseen aktiviteettiin, mutta on paras valinta etenkin silloin, kun sataa ja tuulee.

 

Softshell-takki poutasäähän

Softshell-takki on tekninen vaate, jossa on erittäin hyvät hengittävät ominaisuudet. Se suojaa hyvin tuulta vastaan ja on vettä hylkivä. Se tarkoittaa, että materiaali kestää ripottelua ja kevyttä sadetta lyhyitä aikoja, mutta rankemmassa sateessa vesi pääsee kankaan läpi.

Softshell-takkia käytetään useimmin päällystakkina, mutta se soveltuu myös käytettäväksi eristävänä välikerroksena kuoritakin alla.

Softshell-takit ovat sekä pehmeämpää että joustavampaa materiaalia kuin kuoritakit. Joustavuus johtuu korkeasta elastaanipitoisuudesta; elastaani on synteettinen materiaali, jonka ominaisuutena on, että se laajenee nopeasti mutta palautuu sitten alkuperäiseen muotoonsa. Tämä takaa hyvän liikkumavapauden aktiivisille lapsille.

Softshell-takki on erinomainen valinta korkeatempoiseen leikkiin poutasäällä.

 

Sadetakki

Sadevaatteet ovat osalle ehdoton valinta sadesäällä, ja niitä ovat suosineet jo useita vuosikymmeniä mm. kalastajat. Sadevaatteiden materiaali on pääsääntöisesti polyuretaania, jota kutsutaan myös nimellä PU. Takki, joka on PU-materiaalia, on 100 %:sesti vedenpitävä, jos sen saumat ovat teipatut tai hitsatut.

PU-materiaali on tiivistä eikä hengitä hyvin, joten se voi tuntua hiostavalta korkeatempoisessa aktiviteetissa.

Tämän tyyppinen sadevaate on mainio kovassa sateessa ja aktiviteetin ollessa matalatempoista, kuten rauhallinen tai paikoillaan pysyvä leikki.

Pohjoismaiden suurin urheiluverkkokauppa
Takaisin ylös