Lasten ulkovaatteet - Vinkkejä valintaan

Lapset laiturilla

Lasten vaatteiden hankkimiseen liittyviä kysymyksiä

Kokosimme yhteen yleisiä lasten vaatteiden hankkimiseen liittyviä kysymyksiä ja vastauksia.

Lasten vaatteiden hankkiminen on ympärivuotista hommaa, sillä lapsethan kasvavat – joka päivä. Varsinkin ulkoiluasut ovat investointi, joiden ostamiseen kannattaa hiukan perehtyä. Kokosimme muutamia yleisiä kysymyksiä, jotka usein askarruttavat vanhempia. Toivottavasti saat näistä vastauksista apua arkeesi!

Kun ostan ulkoiluvaatteita, paljonko kasvunvaraa on järkevä määrä?

Lapsi voi joskus kasvaa yllättävänkin nopeasti, ja toisinaan kasvussa on suvantovaiheita. Kasvu on nopeinta vauva-aikana ja hidastuu lapsen varttuessa.

Yleensä vaate, joka on senttikooltaan hieman isompi kuin lapsi, sisältää tarpeeksi kasvunvaraa koko sille kaudelle, jolle vaate on suunniteltu (syksy+talvi tai kevät+kesä). Esimerkiksi jos lapsi on 100 cm:n mittainen, olisi koko 104 hänelle todennäköisesti oikea valinta.

Vaatteiden malleissa voi kuitenkin olla väljyyseroja, joten vaatetta kannattaa aina sovittaa ennen käyttöönottoa. Huomaa silloin erityisesti nämä:

· Kun lapsi kyykistyy, haalarin selkäosa ei saisi kiristyä liikaa, vaan haarasta niskaan on oltava riittävästi pituutta.

· Pitkäselkäiselle tai vantteralle lapselle kannattaa ottaa hieman isompi koko.

· Säädettävä vyötärö auttaa haalarin liian pituuden kokoamisessa.

· Haalarin tai takin hihat ovat tarpeeksi pitkät, kun ranteet pysyvät suojattuina myös lapsen nostaessa kätensä sivuille.

· Housujen lahkeissa on usein kuminauha tai säätö, jonka avulla voit estää lahkeensuuta joutumasta jalan alle.

Tarvitsenko kuravaatteet, jos ostan täysin vedenpitävän ulkoiluasun?

Periaatteessa kuravaatteita ei tarvita, jos lapsella on vedenpitävä ulkoiluasu. Monissa päivähoitopaikoissa kuitenkin toivotaan, että kaikilla olisi lisäksi kurahousut. Hoitajien on helppo huuhtaista kurahousut käytön jälkeen ja niitä mahtuu kuivauskaappiin useampia kerrallaan. Lapsen ulkoilupuku pysyy siistinä eikä sotke auton tai muiden liikennevälineiden istuimia.

Arkisessa kotipihalla tapahtuvassa ulkoilussa vedenpitävä ulkoiluasu on vertaansa vailla huolettomuutensa vuoksi. Kotiin tullessa puvusta voi suihkuttaa tai pyyhkäistä kurat pois, ja se myös kuivuu nopeasti.

Muistathan varmistaa ostaessasi, että vedenpitävä ulkoilupuku myös hengittää eli päästää vesihöyryn haihtumaan ulkopuolelle – hengittämättömässä ”kokovartalomuovipussissa” ei ole kiva ulkoilla, kun hiki jää iholle asumaan.

Lapseni on 5-vuotias, hankinko hänelle päiväkotikäyttöön kevääksi haalarin vai takin ja housut? Vai tarvitsenko molemmat?

Haalaria suositaan pikkulasten ulkoilussa siksi, että se on yksinkertaisesti kätevä käytössä. Selkä pysyy suojassa, haalariin on kätevä sujahtaa ja alle mahtuu lämmittäviä kerroksia. Kun lapsi kasvaa, moni siirtyy kaksiosaisiin, joissa housumallit nousevat korkealle selkään ja takin helmakin ulottuu pepun päälle. Viisivuotiaalle voi siis hyvin hankkia takin ja housut erikseen, jolloin pelkkää takkia voi käyttää esim. kaupungilla. Toisaalta, haalarin hankintaa puoltaa sen helppokäyttöisyys päiväkodissa: se on lapsen nopea pukea itse päälle ja suojaa hyvin pihaleikeissä.

Poikani vedenpitäviin pihahousuihin tuli repeämä, kun hän kiipesi puuhun. Haluaisin paikata housut vielä käyttökuntoon. Mikä on paras tapa?

Housut voi paikata ompelemalla, mutta näin paikattu kohta ei tietenkään enää pidä vettä. Useimmista kangaskaupoista ja hyvinvarustetuista marketeista saa itseliimautuvia tarralappuja, joilla paikkaaminen onnistuu vedenpitävästi. Kätevä keino on myös heijastava tarralappu, jonka voi leikata haluttuun muotoon, tämä paikka lisää myös turvallisuutta pimeässä.

Toivottavasti näiden vastausten avulla sinun on helpompi valita lapselle sopivimmat tuotteet. Lisää vinkkejä lasten pukemiseen etenkin välikausina löydät täältä:

Alla näet muutamia suosikkejamme lasten vaatteista. Katso lisää laadukkaita lasten vaatteita täältä:

Lähde: Reima

close icon

Tervetuloa uudistuneille sivuillemme! Klikkaa tästä palataksesi vanhalle sivulle xxl.fi

Liity XXL REWARD -jäseneksi

Kanta-asiakasklubi kaikille, jotka rakastavat urheilua, ulkoilua ja erityisetuja.