XXL - Asiantunteva urheilukauppa jääkiekkoilijalle

Ville Wigelius

XXL-JÄÄKIEKKOASIANTUNTIJA VILLE

XXL-tavarataloissa työskentelee yli 300 myyjää, jotka on valittu paitsi iloisen asiakaspalveluasenteen, myös vahvan tuoteosaamisensa takia. Lisäksi myyjille järjestetään säännöllisesti tuotekoulutusta, jolla ylläpidetään asiantuntemusta. Näin varmistetaan, että saapuessasi XXL-tavarataloon saat ystävällistä ja asiantuntevaa palvelua. Esittelemme XXL-asiantuntija -sarjassa huippumyyjiämme ja eri lajien osaajia.

--

Kalevan XXL:n urheiluosaston luistinten ja jääkiekkovarusteiden valtavaa valikoimaa ei tarvitse jäädä yksin ihmettelemään, vaan varusteiden valinnassa ja huollossa auttaa huippuammattilainen Ville Wigelius. Villeltä löytyy yli 16 vuoden kokemus lätkävarusteista sekä ässä hihasta: monet liigapelaajat sekä taitoluistelijat ovat luottaneet tärkeimmät työvälineensä luistimet Villen teroitettavaksi useiden vuosien ajan.

TYYTYVÄISIÄ ASIAKKAITA JO YLI 16 VUOTTA

Ville on auttanut asiakkaita jo yli 16 vuoden ajan löytämään oikeanlaiset varusteet jääkiekkoon ja luisteluun. Miten osaat löytää jokaiselle asiakkaalle juuri oikeanlaiset tuotteet ja mikä on tärkeintä varusteiden valinnassa?

- Olen tottunut asioimaan varusteiden parissa oli kyse sitten pikkujunnuista tai ammattilaisista, joten tuotetietämyksen lisäksi osaan valita oikean tuotteen kullekin pelaajalle. Tässäkään lajissa kallein ei ole aina paras vaan tärkeintä on löytää oikea tuote oikeaan tarkoitukseen. Pitkään alalla olleena olen saavuttanut useiden asiakkaiden luottamuksen ja jotkut asiakkaat, joille olen myynyt varusteita heidän ollessaan junnukiekkoilijoita, tulevat jo jälkeläistensä kanssa ostoksille. Yritän olla tässä liikaa kehumatta itseäni, mutta parasta on saavuttaa kanta-asiakkuuksia, siitä tietää että on tehnyt asioita oikein.

Ville Wigelius

  • Ikä 36 vuotta
  • XXL Kaleva, sport-osaston osastovastaava
  • Yli 16 vuoden kokemus luistimista ja jääkiekkovarusteista
  • Teroittanut vakituisesti lukuisten liigapelaajien sekä taitoluistelijoiden luistimet

- Yleisimmät kysymykset liittyvät usein juuri siihen mikä on oikea varuste, luistimissa valintaan vaikuttaa pelaajan koon lisäksi käyttömäärät. Esimerkiksi 10-vuotiaalle pelimiehelle, joka harjoittelee 5–6 kertaa viikossa, löytyy usein sopivin luistin noin 200 €:n hintaluokasta.

Mailoissa yleinen kysymys on missä vaiheessa siirrytään JR-mailasta INT-mailaan ja missä vaiheessa INT-mailasta SR-mailaan. Tässä ikä- ja kokosuositukset ovat liukuvia ja valintaan vaikuttaa moni asia kuten voimataso ja pelaajan pituus.

LUISTINTEN TEROITUKSEN HUIPPUAMMATTILAINEN

Korviini kiiri huhua, että olet myös luistinten huollon puolella kova tekijä?

- Kyllä, myyjän työn lisäksi on kokemusta kertynyt myös paljon luistinten huollosta niin terämuovien niittamisen, luistimen kengänlevityksen kuin teroituksenkin parissa. Joskus arvioin teroittettuja luistimia olleen noin 60 000-70 000 paria. Toiminkin useita vuosia monien SM-liiga- ja KHL-pelaajien sekä olympiatason taitoluistelijoiden teroittajana ja luistinhuoltajana.

- Teroitusten suhteen XXL:ssä pidetään tietysti kovaa tasoa. Laite, joka jokaisesta XXL- tavaratalosta löytyy, on myös useiden SM-liiga-joukkueidenkin käyttämä Prosharp as 2001. Tuolla laitteella onnistuu normaalien teroitusten lisäksi lisäksi myös terän muotoilut niin perinteiset liukupintaprofiloinnit kuin erilaiset sädemuotoilutkin.

VILLEN LISTA

Pyysimme Villeä valitsemaan XXL:n laajasta valikoimasta omat suosikkinsa luistinten, mailojen ja kypärien joukosta. Alla Villen valinnat ja perustelut.

LUISTIMET

CCM TACKS 6052 SR. Todella hyvä hintalaatu-suhde, sopii C- ja B-junnuikäiselle sekä aikuiselle, jonka käyttömäärä pyörii noin kolmessa per viikko. Katso kaikki CCM:n luistimet täältä.

Bauer Vapor X800 SR. Täksi kaudeksi uudistuneen maailman myydyimmän luistinmalliston luistimet, joissa yhdestä kappaleesta valettu komposiittirunko. Sopii B- ja A-ikäiselle sekä aikuiselle, jonka käyttömäärä on noin neljä per viikko. Katso kaikki Bauerin luistimet täältä.

CCM JS 260 JR. Myöskin tämän kauden uutuus, erinomainen valinta 6 –9-vuotiaille jotka pelaavat seurassa. Luistimen kenkä on muihin verrattuna hiukan löysempi, joten se sopii erityisesti kevytrakenteisille pelimiehen aluille. Katso kaikki CCM:n luistimet täältä.

Bauer NEXUS 4000 JR. Luistimet koululiikuntaan ja ulkojäille, tilava lestitys. Katso kaikki Bauerin luistimet täältä.

MAILAT

CCM Ribcor 30K SR. Todella hyvä hintalaatu-suhde. Pelaajalle, joka on mieltynyt mailoihin joissa on matala taipumakohta ja perinteinen T-varsimuoto. Taipumakohta varren alaosassa tehostaa rannelaukausta. Katso kaikki CCM:n jääkiekkomailat täältä.

Bauer Supreme 170 LE JR, INT ja SR. Hyvän balanssin omaava maila. Taipumakohta keskellä mailaa antaa voimaa lämäreihin. Katso kaikki Bauerin jääkiekkomailat täältä.

CCM ULTRA TACKS TEAM SR. Suosittu maila Mestiksessä ja nuorten SM-liigassa, alkukauden bestseller. Katso kaikki CCM:n jääkiekkomailat täältä.

Bauer Supreme TotalOne MX3 yth. Suunniteltu alle 6-vuotiaalle niin varren koon kuin taipuisuuden suhteen. Katso kaikki Bauerin jääkiekkomailat täältä.

Titan 4020 SR. Klassinen puumaila ja tietenkin legendaarisella lapamalli TS4:llä. Hieno! Katso kaikki jääkiekkomailat täältä.

KYPÄRÄT

- Suosittelen sijottamaan myös kypäriin, sillä kypärät ovat kehittyneet huimasti viime vuosina. Tässä viimeisimmän kehitystyön hedelmät, näistä valinta siihen kumpi sopii oman kuulan malliin paremmin.

CCM HTC Resistance

Bauer RE-AKT 100

Lisäksi ulkojäille luisteluun ja vaikkapa pulkkamäkeen:

Jofa HT 715

Katso kaikki jääkiekkokypärät täältä.

close icon

Tervetuloa uudistuneille sivuillemme! Klikkaa tästä palataksesi vanhalle sivulle xxl.fi

Liity XXL REWARD -jäseneksi

Kanta-asiakasklubi kaikille, jotka rakastavat urheilua, ulkoilua ja erityisetuja.