XXL - Asiantuntevaurheilukauppa golfaajalle

Nico Patova

LUE XXL-ASIANTUNTIJA PATEN VINKIT GOLFAAJALLE

XXL-tavarataloissa työskentelee yli 300 myyjää, jotka on valittu paitsi iloisen asiakaspalveluasenteen, myös vahvan tuoteosaamisensa takia. Lisäksi myyjille järjestetään säännöllisesti tuotekoulutusta, jolla ylläpidetään asiantuntemusta. Näin varmistetaan, että saapuessasi XXL-tavarataloon saat ystävällistä ja asiantuntevaa palvelua. Esittelemme XXL-asiantuntija -sarjassa huippumyyjiämme ja eri lajien osaajia.

--

Sporttiosaston Pate moikkaa osastolle astelevaa asiakasta ja kysyy voisiko olla avuksi. Asiakas kertoo orastavasta golfinnostuksestaan. Paten hymy levenee entisestään, sillä nyt ollaan hänen omalla erityisosaamisalueellaan. Ja kaikki mahdollinen informaatio tulee jaetuksi myös asiakkaalle.

Kerro vähän omasta taustastasi lajin parissa

Olen pelannut golfia siitä asti, kun olin 11. Pelivuosia tulee pian täyteen 12. Innostus lajia kohtaan lähti katsellessani telkkarista British Openia juniorina. Silloin Tiger Woods oli kovin nimi viheriöillä. Totesin vanhemmille, että minäpä muuten haluan nyt golfmailan, vaikka kukaan muu perheestä ei harrastanut golfia. Sen jälkeen tuli pelattua kilpaa useampi vuosi.

Tällä hetkellä valmennan junnugolfareita. Parasta valmennuksessa on lasten aito ilo lajia kohtaan ja se, kun näkee toisten selvästi kehittyvän. Toisten innostuksesta saa itsekin paljon irti.

Itse tulee nykyään pelattua noin nelisenkymmentä kierrosta kesässä.

Nico "Pate" Patova

 • Ikä 22 vuotta
 • XXL Tammiston sporttiosasto
 • Seura: HyviGolf
 • Pelaa nykyisin noin 40 kierrosta kesässä
 • Valmentaa junnugolffareita

Mikä sinusta on parasta golfissa?

Lajiin on kehittynyt eräänlainen "viha-rakkaussuhde". Koskaan ei voi olla liian hyvä, aina on mahdollisuus kehittyä paremmaksi. Tämä on samaan aikaan ärsyttävää, mutta vapauttavaa. Golfatessa saa myös olla reilusti ulkona ja kyseessä on kuitenkin myös hyvin sosiaalinen laji! Lajista opin todella nauttimaan, kun lopetin kilpailemisen.

Paras kenttä, jolla olen ollut, on Thaimaan Black Mountain. Vaikea, mutta kerta kaikkiaan superhieno kenttä.

Mies golffaa bunkerista

PATEN VINKIT GOLFIA ALOITTAVALLE

Mitkä ovat sinun mielestäsi tärkeimmät vinkit lajin pariin aikoville?

Klubit järjestävät harjoituskursseja, joille osallistuessa ei tarvitse olla vielä omia varusteita mukana. Siellä saa tuntumaa lajiin ja on sitten helpompi lähteä ostoksillekin!

Golf ei ole ollut ehkä aina parhaassa mahdollisessa maineessa, mutta enää kyseessä ei tosiaan ole mikään snobilaji! Golfliiton etiketti on poistunut, joten ei tarvitse ostaa pussihousuja ja purjevenettä samalla, kun ostaa ensimmäistä mailasettiä. Yleisesti siisti pukeutuminen kentällä riittää.

Ensimmäisenä kannattaa keskittyä ihan rehellisesti vain palloon osumiseen ja kärsivällisyyteen. Ei tarvitse jättää kierrosta kesken siksi, että tuntuu olevan pidempään pelanneiden tiellä! Ainoastaan pelaamalla kehittyy. Ei aloittelija tarvitse muuta, kuin rohkeutta lähteä kokeilemaan!

Sen jälkeen, kun perusasiat alkavat olla kunnossa, voi keskittyä seuraavaksi lähipeliin, sillä sen kuntoon saaminen säästää reippaasti lyöntejä kierroksen aikana.

Lisää vinkkejä golfiin löydät täältä...

5 vinkkiä aloittavalla golffarille

 • Pelaa paljon. Pelaamalla kehittyy!
 • Pelaa parempien kanssa. Ota kaikki oppi itsellesi jo taitotasollaan pidemmällä olevista!
  Keskity lähipeliin.
 • Hyvät varusteet aloittelijalle. Totuushan on, että märissä kengissä ja huonoilla mailoilla pelaaminen on enemmän ärsyttävää, kuin harrastamisen nautinto.
 • Opettele säännöt. Ne lopulta helpottavat pelaamistasi merkittävästi!
 • Sciflex Tour –golfhanska. Hyvä hanska istuu napakasti käteen ja parantaa pitoa. Sciflex sopii myös edistyneelle pelaajalle.
  Katso kaikki golfhanskamme täältä...
 • Wilson Deep Red Sole Grind Wedge. Hyvä wedge-maila auttaa lähipelissä, joka on monesti onnistuneen kierroksen pohja.
  Katso kaikki golfmailamme täältä...
 • Oakley Carbon Pro 2 –kengät. Vedenpitävissä golfkengissä ei kannata säästellä liikaa, ne ovat huomattavasti mukavammat. Tukeva kenkä myös antaa tuntumaa alustaan.
  Katso kaikki golfkenkämme täältä...
 • Wilson Profile XLS –setti. Täydellisestä setistä löytyy kaikki tarvittavat mailat. Aloittelija oppii helposti mitkä mailat sopivat itselle parhaiten ja siten voi helpottaa tulevia hankintoja.
  Katso kaikki golfsetit täältä...
 • Callaway Supersoft 12 –palloa. Supersoft pallot soveltuvat hyvin aloittavalle ja kehittyvälle pelaajalle, sillä ne tukevat kehittymistä lähipelissä.
  Katso kaikki golfpallomme täältä...

 • Wilson 15 Profile Jr LG –golfsetti sopii hienosti aloittavalle junnulle. Valikoima mailoja antaa valinnan varaa peliin ja kehittymiseen.
  Katso kaikki golfmailat lapsille ja nuori täältä...
 • Odyssey works putteri. Oman putterin löytäminen vaatii aina hieman aikaa. Hyvä vaihtoehto voisi olla tämä simppeli malli Odysseyltä.
  Katso kaikki putterit täältä...
 • Rovic Clicgear RV3F golfkärry. Jos haluaa hieman keventää kierrosta, voi ottaa mukaan oman kevyen ja helposti rullaavan kärryn.
  Katso kaikki golfkärryt ja golfbägit täältä...
close icon

Tervetuloa uudistuneille sivuillemme! Klikkaa tästä palataksesi vanhalle sivulle xxl.fi

Liity XXL REWARD -jäseneksi

Kanta-asiakasklubi kaikille, jotka rakastavat urheilua, ulkoilua ja erityisetuja.