Select Brilliant - Testimenestyjä jalkapallotestissä

Jalkapallo sisähalli

Select esittelee vuonna 2015 uuden mallin Brillant Super -jalkapallosta. Jo ennestään hyvästä pelipallosta tulee tänä vuonna entistäkin parempi. Klassisen 32-paneelisen mallin myötä Select tuo markkinoille todellista maailmanluokkaa edustavan jalkapallon.

Japanilaisen Tsukuban yliopiston Institute of Health & Sports Science suoritti ennen vuoden 2014 jalkapallon MM-kisoja jalkapallotestin. Testissä olivat mukana myös MM-pallot Brazuca ja Jabulani. Testin tarkoituksena oli selvittää, miten paneelien määrä vaikuttaa pallon aerodynamiikkaan. Vuoden 2015 alussa sama instituutti suoritti saman testin viidelle uudelle Selectin pallolle, mukana myös uusi huippumalli Brillant Super.

Testi osoitti, että Brillantin ilmanvastus on pienempi kuin Brazucan ja Jabulanin, ja lisäksi se leijaili kevyemmin ilmassa. Jalkapallokielelle käännettynä tämä tarkoittaa, että Brillantin lentorata ilman halki on vakaampi, mikä auttaa syötön vastaanottajaa (tai laukauksen pelastajaa) arvioimaan, mihin pallo päätyy – mikä puolestaan tarkoittaa sitä, että ratkaisevaa on pelaajan taitavuus, ei pallon ennustamattomuus.

Select on valmistanut 32 paneelin jalkapalloja vuodesta 1962 lähtien. Muut yritykset ovat viime vuosina työskennelleet erityyppisten mallien parissa. Japanissa suoritettu testi osoittaa, että 32 paneelin malli on edelleen palloista vakain.

Katso kaikki jalkapallot >>


close icon

Tervetuloa uudistuneille sivuillemme! Klikkaa tästä palataksesi vanhalle sivulle xxl.fi

Liity XXL REWARD -jäseneksi

Kanta-asiakasklubi kaikille, jotka rakastavat urheilua, ulkoilua ja erityisetuja.