Padel-mailapeli kasvattaa suosiotaan

padel

Padel-peli tunnetaan myös nimellä koppitennis ja se on Etelä-Amerikan maissa todella suurta, niin myös muutamissa Etelä-Euroopan maissa kuten Espanjassa, Italiassa, Ranskassa ja Portugalissa. Eniten pelaajia on kuitenkin Argentiinassa, jossa harrastajia on yli 4 miljoonaa. Euroopan mantereella Espanjassa padel-pelaajia on eniten ja sieltä löytyvät myös parhaimmat pelaajat. Espanjassa padel-pelaajia on 2,4 miljoonaa. Kansainvälisessä padel-liitossa on 19 jäsenmaata, joista Suomi on yksi. EM- ja MM-kisoja järjestetään joka toinen vuosi.

PADEL-PELI

Padel on helppo peli oppia ja se muistuttaa tenniksen ja squashin yhdistelmää. Kenttä on kooltaan 10 m x 20 m ja sitä ympäröi 3 metriä korkeat lasiseinät, joihin pallo on pelin aikana lupa lyödä. Peliin kuuluu verkko ja peli on aina nelinpeluuta.

Padel on siitä hieno laji, että kaikki, jotka pystyvät osumaan palloon saavat lajista jotakin irti. Mailakokemusta ei tarvita, laji tarjoaa silti hauskan kokemuksen. Padel-peli on helppo oppia ja sitä on hauska pelata ystävien tai perheen kanssa. Padelia voivat pelata kaikki, iästä huolimatta.

SÄÄNNÖT

 • Nelinpeli (kentällä on aina 4 neljä pelaajaa)
 • Pistelasku on sama kuin tenniksessä
 • Pistelaskut aloitetaan aina syöttämällä alakautta, eikä pallo saa osua mailaan lantiota korkeammassa kohtaa
 • Kussakin erässä ensimmäinen piste syötetään aina kussakin erässä keskilinjan oikealta puolen, pallo syötetään viistoon kentän yli. Pallon on lennettävä verkon yli ja pompattava vastustajan syöttöruutuun.
 • Syötössä pallo saa pompun jälkeen koskettaa lasiseinää, mutta ei verkkoseinää
 • Syöttöjä on aina kaksi, aivan kuten tenniksessäkin
 • Kentän viivat ovat käytössä vain syötön aikana, sen jälkeen koko kenttä otetaan vapaasti käyttöön
 • Pallon voi lyödä suoraan ilmasta sekä yhden pompun jälkeen. Pallo voi lisäksi pompata kerran ja sen jälkeen pompata sivu- tai takaseinästä ennen kuin sen lyö takaisin vastustajan puolelle
 • Pelaaja saa lyödä pallon oman kenttäpuoliskon lasiseinän kautta vastustajan puolelle.

PISTEEN MENETYS

 • Pelaaja ei saa pistettä, jos pallo pompahtaa kaksi kertaa omalla kenttäpuoliskolla tai jos pallo osuu pelaajaan
 • Palloa ei saa pelata suoraan vastustajan seinään, vaan pallon on ensin aina pompattava kenttään

PISTELASKU

 • Padel-pelissä pistelasku toimii samalla tavalla kuin tenniksessä
 • Pistelasku on 15, 30, 40 ja peli
 • 6-6-tilanteessa, erävoitto ratkaistaan pelaamalla tie-break, joka pelataan 7 pisteeseen

MILLAINEN PADEL-MAILA MINUT TULISI HANKKIA?

Vasta-alkajalle on tärkeätä aloittaa mailalla, jossa on suurehko Sweet-spot, joka on anteeksiantavampi ja tekee pelistä hauskempaa ja helpompaa, jolloin päästään hyvin käyntiin. Jos oma pelityyli jo on löytynyt, kannattaa tutustua mailoihin, joissa kontrolli, nopeus ja pelituntuma ovat keskeisiä ominaisuuksia. Kovempi maila on helpompi hallita, jos pelaaja lyö kovaa kun taas pehmeämpi maila joustaa ja antaa palloon hyvän vauhdin.

VALITSE OIKEANLAISET PADEL-KENGÄT

Padelkentän tekonurmella on hiekkakerros, joten oikean tyyppisten kenkien käyttö on tärkeätä. Padel-kengät sopivat tähän tarkoitukseen. Padelkenkien ja muiden treenikenkien ero piilee padelkengän pohjassa, joka varmistaa erinomaisen pidon pelissä. Padel-pelissä voi myös käyttää hiekkakentälle sopivaa tenniskenkää, jonka ominaisuudet ovat suurin piirtein samat kuin padelkengän.

Katso padel valikoimamme täältä >>

close icon

Tervetuloa uudistuneille sivuillemme! Klikkaa tästä palataksesi vanhalle sivulle xxl.fi

Liity XXL REWARD -jäseneksi

Kanta-asiakasklubi kaikille, jotka rakastavat urheilua, ulkoilua ja erityisetuja.