XXL - Asiantunteva urheilukauppa pyöräilijälle

Lari lindholm

XXL-ASIANTUNTIJA LARIN VINKEILLÄ PYÖRÄILEMÄÄN

XXL-tavarataloissa työskentelee yli 300 myyjää, jotka on valittu paitsi iloisen asiakaspalveluasenteen, myös vahvan tuoteosaamisensa takia. Lisäksi myyjille järjestetään säännöllisesti tuotekoulutusta, jolla ylläpidetään asiantuntemusta. Näin varmistetaan, että saapuessasi XXL-tavarataloon saat ystävällistä ja asiantuntevaa palvelua. Esittelemme XXL-asiantuntija -sarjassa huippumyyjiämme ja eri lajien osaajia.

--

Tietokone sanoo ”pling” ja kello alkaa tikittää. Tikitys tarkoittaa sitä, että xxl.fi verkkosivujen chatin kautta on tullut pyöräaiheinen kysymys. Keskusteluun tarttuu XXL:n asiakaspalvelussa työskentelevä Lari, jonka erikoisosaamisaluetta ovat polkupyörät. Pitkään pyöräilyä kilpatasolla harrastanut Lari ammentaakin omasta lajitaustastaan vinkkejä ja neuvoja pyöräilijöille ympäri Suomen.

Lari, kerro hieman pyöräilytaustastasi...

Tavoitteellisesti olen pyöräillyt noin 7 vuotta. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että vuoden mittaan harjoituskilometrejä kertyy noin 8000, joista valtaosat toki huhtikuun ja syyskuun välille. Treenilenkkejä on viikoittain noin 3-5, jotka vaihtelevat pituudeltaan lyhyistä vauhtikestävyyslenkeistä pidempiin peruskuntolenkkeihin.

Tänä kesänä on tarkoitus osallistua maantiepyöräilyn kilpasarjaan alle 23-vuotiaissa miehissä, sekä osallistua joihinkin kuntoajoihin.

Lari Lindholm

  • Ikä 19 vuotta
  • XXL-asiakaspalvelu ja pyörä-chat
  • Pyöräilyseura: Cycle Club Helsinki
  • Pyöräilee noin 8000 km vuodessa
  • Valmistuu keväällä merkonomiksi

Mitkä saavutukset maantiepyöräilyssä ovat jääneet mieleesi?

- Parasta on, kun asettaa itselleen tavoitteet ja pystyy rikkomaan ne. Olin tyytyväinen viime syksyn Tour de Helsinkiin, jonka suoritin 4 tunnissa. Täytyy katsoa josko 2015 Tour de Helsingissä pystyisi vielä parempaan!

- Muutaman kesän takaa myös 10 kilometrin tempoajon ennätykseni 16 minuuttia ja 13 sekuntia on jäänyt mieleen.

Mikä on parasta pyöräilyssä?

- Toki vauhdin hurmassa on oma viehätyksensä. Pyöräilyssä maisema myös vaihtuu vikkelästi ja näin pääsee lenkillä näkemään enemmän. Pyöräilymatkat ulkomaille lisäävät entisestään fiilistä kun maisemat ympärillä ovat uusia. Pyöräily on myös loistotapa ylläpitää kuntoa, joka puolestaan auttaa muissa lajeissa.

lari lindholm pyöräilee

LARIN VINKIT PYÖRÄN VALINTAAN JA HARJOITTELUUN

Larin mukaan yleisimmät kysymykset pyörän ostamista suunnittelevilta liittyvät oikeanlaisen pyörän sekä oikean koon valintaan.

Tärkeintä oikean pyörän valinnassa on käyttötarkoituksen selvittäminen. Minkälaisessa maastossa ajetaan, kuinka paljon ja ajetaanko esimerkiksi ympäri vuoden? Lisäksi tärkeää on kartoittaa hakeeko asiakas sporttista pyörää, jolla on tarkoitus ajaa vauhdikkaasti, vai onko haussa rennompi fillari. ”Pyöriä on paljon erilaisia. Pyörän on oltava sopiva pyöräilijälle, ei pyöräilijän pyörälle. Kannattaa kysyä rohkeasti apua myyjiltä”, neuvoo Lari.

Katso lisää vinkkejä oikean pyörän valintaan...

Larin vinkit pyöräilyharjoitteluun

  • Uutta pyörää ei välttämättä tarvitse, erityisen tärkeää on pyörän huolto
  • Varusteista pyöräilykypärä, -kengät ja -housut ovat ehdottomat
  • Vauhti kannattaa pitää aluksi sellaisena, että kampia on helppo pyörittää rennosti
  • Tietoa kehittymisestä saa sykemittarin ja pyörämittarin avulla

”Lähes jokaiselta valmistajalta löytyy kokosuositukset, joita noudattamalla suurin osa ihmisistä löytää sopivan pyörän” Lari kertoo. Kokosuositusten ääripäissä kannatta olla tarkempana ja esimerkiksi pitkäjalkaisten kannattaa mitata lahkeen sisämitta, joka antaa enemmän tietoa. ”Asiakaspalvelumme ja myyjämme auttavat mielellään jos oikea koko epäilyttää.”

Larin mukaan pyöräily on oivallinen kuntoilulaji lähes kaikille. ”Pyöräillessä vauhti on helppo pitää sopivalla tasolla ja kuormitusta on helppo säätää”. Samaan aikaan pyöräily on erittäin nivelystävällinen laji eikä aiheuta rasitusvammoja, vaikka painoakin olisi hieman enemmän. ”Myös sähköpyörää kannattaa harkita, sillä sen avulla on entistä helpompaa löytää itselle sopiva suoritustaso” Lari neuvoo.

close icon

Tervetuloa uudistuneille sivuillemme! Klikkaa tästä palataksesi vanhalle sivulle xxl.fi

Liity XXL REWARD -jäseneksi

Kanta-asiakasklubi kaikille, jotka rakastavat urheilua, ulkoilua ja erityisetuja.