Valmistaudu maastopyöräilykauteen - hanki Merida-pyörä

merida maastopyörä

RAUHALLINEN KUNTOILULENKKI METSÄSSÄ, PYÖRÄILY POLUILLA VAI ENDUROKISAT? RIIPPUMATTA SIITÄ, MILLAISESTA MAASTOAJOSTA PIDÄT, LÖYTYY MERIDALTA SINULLE SOPIVA MAASTOPYÖRÄ

Uutta maastopyörää ostaessa on useita asioita, joita kannattaa huomioida. Ensimmäiseksi on mietittävä, missä aikoo pyöräillä ja millaisella alustalla. Osallistutko ehkä kisaan, johon tarvitaan tietyntyyppinen maastopyörä?

Tässä vinkkejä siihen, minkälainen pyörä sinun kannattaa valita millekin alustalle ja minkäkinlaiseen pyöräilyyn.

TÄYSJOUSITETTU PYÖRÄ PITKILLE MATKOILLE

Täysjousitetut pitkän matkan pyörät on suunniteltu pitkille matkoille kovilla nopeuksilla ja vaihtelevassa maastossa. Pyörältä vaadittavia ominaisuuksia ovat mukavuus, hyvä polkutehokkuus ja optimaalinen istuma-asento.

Joustohaarukan ja jousituksen lyhyempi (100 mm) joustomatka, hiilikuiturunko ja leveät renkaat tekevät pyörästä mukavan myös pitkillä matkoilla.

Pitkille matkoille soveltuva jousitus, moderni rungon geometria ja teknologia antavat parhaat edellytykset kovaan vauhtiin koko kisan tai harjoitusmatkan ajaksi.

Merida Ninety-Six 9 4000 on hyvä esimerkki täysjousitetusta pitkän matkan pyörästä treeniin ja kisoihin. Pyörässä yksi maailman suosituimmista maastopyörärungoista yhdistyy moderniin 1X11-osasarjaan.

PYÖRÄ POLUILLE JA KEVYEEN ENDUROON

Tämän kategorian pyörät on suunniteltu sopimaan mahdollisimman hyvin poluilla ajamiseen. Näitä maastopyöriä kutsutaan usein nimellä ”all-mountain”, ja ne sopivat hyvin kaikenlaiseen maastoon.

Näissä pyörissä on moderni geometria, joka edesauttaa nopeaa kiihtyvyyttä ja helppoa käsiteltävyyttä, nostettava ja laskettava satulatolppa täydelliseen kontrolliin jyrkissä alamäissä ja 150 mm joustomatka, joka absorboi epätasaista alustaa jopa kovassa vauhdissa.

Merida One-Forty 400 on monipuolinen maastopyörä poluilla ajoon ja kevyeen enduroon. «Fun factor» maastossa on taattu samaan aikaan kun pyörä toimii riittävän hyvin myös endurokisan alamäissä.

KLASSINEN HARDTAIL

Hardtail- eli jäykkäperäiset pyörät ovat hyvin monipuolisia sekä kevyitä ja toimivat parhaiten sora-alustalla ja tasaisilla poluilla. Hardtail-pyörissä on hinnasta riippuen kevyt hiilikuitu- tai alumiinirunko. 100 mm joustohaarukka tuo paremman mukavuuden ja kontrollin ja tehokkaan voimansiirron.

Rengaskoko on tärkeää huomioida maastopyörää valitessa. Lyhyesti sanottuna 29 tuuman renkaissa on 27,5 tuuman renkaita parempi rullaavuus maastossa sekä parempi pito. Pidemmät pyöräilijät (>175 cm) suosivat myös usein 29 tuuman renkaita. 27,5 tuuman renkaat ovat 29 tuuman renkaita kevyemmät, leikkisämmät ja niillä saavuttaa paremman kiihtyvyyden.

Merida Big Nine Viper XT on klassinen hardtail-pyörä – nopea, monipuolinen ja luotettava treenatessa ja retkillä.

close icon

Tervetuloa uudistuneille sivuillemme! Klikkaa tästä palataksesi vanhalle sivulle xxl.fi

Tämä sivusto käyttää evästeitä

Liity XXL REWARD -jäseneksi

Kanta-asiakasklubi kaikille, jotka rakastavat urheilua, ulkoilua ja erityisetuja.