MIPS-kypärällä lisäsuojaa

Tavalliset kypärät on suunniteltu siten, että ne suojaavat päätä suorilta iskuilta, mutta MIPS-järjestelmällä varustetut kypärät antavat suojaa myös kiertoliikettä vastaan. MIPS-kypärä onkin tavallista kypärää vieläkin turvallisempi valinta.

Strain to the brain

Suuri osa kaatumisonnettomuuksissa päähän kohdistuneista iskuista tulee viistosti, mikä aiheuttaa kiertoliikettä päähän. Tällöin tavallinen kypärä ei anna yhtä hyvää suojaa aivotärähdystä ja päävammoja vastaan kuin MIPS-järjestelmällä varustettu kypärä.

Lyhenne MIPS tulee sanoista Multi-directional Impact Protection System. MIPS-järjestelmän on kehittänyt joukko aivokirurgeja ja -tutkijoita Ruotsin suurimmassa teknisessä yliopistossa, Kungliga Tekniska Högskolanissa.

MIPS-järjestelmällä varustetussa kypärässä ulko- ja sisäkuori on erotettu toisistaan pienikitkaisella kerroksella, joka antaa ulkokuoren liukua suhteessa päähän. MIPS ikään kuin jäljittelee aivojen tapaa suojata itseään. MIPS-tekniikan on tieteellisesti osoitettu vähentävän kiertoliikettä ottamalla vastaan ja uudelleenohjaamalla vinojen iskujen aiheuttamia, aivoihin kohdistuvia kiertäviä voimia.

MIPS-kypärä ei käytössä eroa tavallisesta kypärästä, mutta sen käytöllä voi olla suuri merkitys, jos kaadut tai törmäät pyörällä.

MIPS on yksinkertainen mutta mullistava teknologia, joka tuo lisäsuojaa esimerkiksi pyöräilyyn ja lasketteluun. MIPS-kypäriä on saatavilla niin lapsille, nuorille kuin aikuisille.

MIPS-kypärän tunnistat keltaisesta MIPS-logosta.

close icon

Tervetuloa uudistuneille sivuillemme! Klikkaa tästä palataksesi vanhalle sivulle xxl.fi

close icon

Tämä sivusto käyttää evästeitä

Tilaa uutiskirje

Hyväksymällä suostut käyttöehtoihimme. Lue käyttöehdot tästä