Laskettelumonojen muokkaus XXL:ssä

Atomic-memoryfit

Suurimmalla osalla meistä on ehkä kerran jos toinenkin laskettelupäivä pilaantunut jalkojen kipuilun takia. Jos olet kokenut tämän, monosi ovat saattaneet olla väärän kokoiset. Lue lisää, kuinka valita oikean kokoiset alppimonot täältä. Voi myös olla että jaloissasi on tuntunut kipua rustoista, puristuneista hermoista, heikosta verenkierrosta tai vanhoista vammoista johtuen. Tärkeää on, että suurin osa näistä ongelmista voidaan ratkaista yksinkertaisesti monojen muokkauksella!

Laskettelumonojen muokkaus tarkoittaa niiden yksilöllistä muokkaamista. Suurimmassa osassa laskettelumonoja on monia kohtia, joita voidaan muokata niin, että ne sopivat jalkaasi paremmin. Jos sinulla on ongelmia laskettelumonojen kanssa, suosittelemme, että vierailet XXL-tavaratalon lasketteluosastolla. Autamme sinua muokkaamalla laskettelumonon kuoren ja sisäkengät tai tekemällä muokatun pohjallisen.

Pohjallisten muokkaaminen

Helpoin korjaus laskettelumonon parempaan istuvuuteen on muokatun pohjallisen hankkiminen. Jalkasi muotoon muokattu pohjallisen ensisijainen tehtävä on pitää jalka paikallaan alppimonossa. Tämä estää sinun jalkasi liikkumisen monon sisällä, mikä voi vaikuttaa laskemiseen. Tämä vähentää myös selän ja jalkojen väsymystä. Pohjallinen vakauttaa jalan asennon, ja sen ansiosta saat myös paremman voimansiirron suksille, paremman tarkkuuden ja laskettelusta tulee tasapainoisempaa. Lisäksi mukavuus kasvaa merkittävästi!

"Boot fitting" - sisäkengän ja kuoren muokkaus

Laskettelumonon muokkaus tapahtuu muokkaukseen erityisesti kehitetyssä uunissa, joka löytyy lasketteluosastolta kaikista XXL-tavarataloista. Kun monon lämmitys on valmis, ne asetetaan jalkaasi muutamaksi minuutiksi. Lämmitetty kuori ja sisäkenkä mukautuvat jalkaasi ja jäähdytyksen jälkeen sinulla on monot, jotka sopivat täydellisesti jalkaasi. Lämpökäsittelyprosessi voidaan tehdä useita kertoja, jotta saadaan enemmän tilaa. Laskettelumonoa ei voi käsittelyn jälkeen kuitenkaan enää palauttaa takaisin alkuperäiseen muotoonsa.

Atomic-bootfittingprocess

Laskettelumonon leveydellä on yhtä paljon merkitystä kuin pituudella. Monoja on yleensä kolmea erilaista istuvuutta - kapea, keskikokoinen ja leveä. Lämmittämällä monoa voit muuttaa sen leveyttä useamman millimetrin verran. Esimerkiksi Salomon tai Atomic monojen leveyttä voi muokata jopa 6mm jalan (lestin) kohdalta ja 5-10 mm leveämmäksi nilkan kohdalta. Tämä tarkoittaa, että keskikokoinen laskettelumono (noin 100 mm leveä) voidaan helposti muokata henkilölle, jolla on tuota leveämpi jalka ja saada näin ollen monosta paremmin jalkaan sopivan. Lue lisää monojenl eveydestä täältä. Leveyden muokkaamisen lisäksi voit muokata ylimääräistä tilaa jalan erityisissä "kipeissä" kohdissa luodaksesi lisätilaa juuri oikeaan paikkaan. Tämä tehdään "pehmusteella", joka asetetaan kipupisteiden kohdalle, ennen kuin mono laitetaan jalkaan lämpökäsittelyn jälkeen.

Monon kuoren ja sisäkengän muotoa muokkaamisen lisäksi on olemassa myös muita tapoja säätää istuvuutta, esimerkiksi soljen säätäminen siten, että jalalle ja pohkeelle on enemmän tai vähemmän tilaa. Joissakin malleissa on myös mahdollista muuttaa kuoren yläosan eteenpäin suuntautuvaa kulmaa, jonka avulla voit mukauttaa monosi laskutyylisi mukaan.

Kuinka kauan muokkausprosessi kestää?

Lämmitys, muokkaus ja jäähdytys kestää vain 10-15 minuuttia! Toki, jos lisämuokkaaminen on tarpeen, se vie hieman kauemmin.

Jäähtymisen jälkeen odota 3 tuntia, ennen kuin käytät monojasi.

Paljonko monojen muokkaus maksaa?

Jos ostat laskettelumonosi meiltä, saat monojen muokkauksen ilmaiseksi! Katso kaikki laskettelumonot täältä.

close icon

Tervetuloa uudistuneille sivuillemme! Klikkaa tästä palataksesi vanhalle sivulle xxl.fi

Liity XXL REWARD -jäseneksi

Kanta-asiakasklubi kaikille, jotka rakastavat urheilua, ulkoilua ja erityisetuja.