Harkinnassa urheilukello? Huomioon kannattaa ottaa nämä asiat.

Hyvä urheilukello voi auttaa sinua harjoittelemaan oikealla tavalla, ja sillä on myös positiivinen vaikutus motivaatioon. Tässä vinkkejä siihen, miten valitset juuri sinun tarpeisiisi sopivan urheilukellon.

Urheilukellon avulla harjoituksen kulkua ja intensiteettiä on helppo seurata. Treenaaminen kellon kanssa tekee myös harjoittelustahauskempaa sekä motivoi.

Urheilukelloja on saatavilla useita erityyppisiä, yksinkertaisista ja suhteellisen edullisista sykemittareista arvokkaisiin ja teknisesti erittäin kehittyneisiin multsport-kelloihin ja älykelloihin.

Mutta millainen laite sitten kannattaa valita? Onko kallein ja teknisin malli aina paras vaihtoehto? Vastaus on ei. Ostaessasi urheilukelloa sinun kannattaa esittää itsellesi seuraavat kysymykset:

  • Missä aktiviteeteissa olet ensisijaisesti suunnitellut käyttäväsi kelloa?
  • Mitä toimintoja tarvitset?

Missä aktiviteeteissa urheilukelloa on ensisijaisesti tarkoitus käyttää?

Kellon valintaan vaikuttaa lajit, joita aiot harjoittaa. Aiotko juosta maratonin vai onko tavoitteena 10 000 askelta päivässä? Se, mihin aiot laitetta käyttää ja kuinka vakavissasi ja systemaattisesti haluat harjoitella, on ratkaisevassa roolissa urheilukellon valinnassa.

Urheilukello fitness

Aktiivisuusranneke: Sinulle, joka haluat ensisijaisesti liikkua enemmän arjessa

Jos haluat vain seurata, kuinka monta askelta otat päivittäin, et tarvitse syvällisempiä analyyseja tekevää urheilukelloa. Tällöin oikea valinta voi olla aktiivisuusranneke, fitnesskello tai sykemittari, jossa on vähemmän toimintoja ja jota on helppo käyttää.

Juoksukello juoksijalle

Juoksuun on olemassa useita siihen erityisesti tarkoitettuja malleja.

Oletko juuri aloittanut juoksutreenit tai harjoittelet satunnaisesti ja haluat kellon rekisteröivän sykkeen, matkan ja nopeuden sekä näyttävän, kuinka pitkälle olet juossut? Tällöin voi olla hyvä valita kello yksinkertaisempien, gps:llä varustettujen sykekellojen joukosta.

Garmin Forerunner 45 on hyvä esimerkki juoksukellosta, joka tarjoaa kaikki perustoiminnot sekä lisäksi Garmin Coach -treenisuunnittelutyökalun. Myös Polar Ignite on hyvä vaihtoehto.

Seuraavaan hintaluokkaan siirtymällä saat kellon, jossa on enemmän toimintoja. Suosittuja malleja ovat Polar Vantage M, Suunto 5 sekä Garmin Forerunner 245. Garmin Forerunner 245 Music -mallin voi liittää Spotifyhin ja siihen voi tallentaa jopa 500 kappaletta. Kun sinulla on langattomat kuulokkeet, voit siis kuunnella lempimusiikkiasi treenatessasi ilman, että tarvitsee kantaa puhelinta mukana.

Jos juokset paljon niin sisällä kuin ulkonakin ja haluat harjoitella systemaattisesti, kannattaa sinun hankkia kello, joka antaa enemmän analyyseja ja mittaa suoritustasi tarkemmin.

Urheilukello juoksija

Pyöräilijälle

Jos aiot vain pyöräillä, on pyörätietokone hyvä vaihtoehto. Niitä on saatavilla yksinkertaisia malleja, jotka mittaavat aikaa, nopeutta, matkaa ja sykettä (sykevyön avulla) sekä kehittyneempiä malleja, joissa on mukana tehonmittaus ja kartat.

Lisäksi on saatavilla multisport-kelloja, joissa on hyvä näyttö ja pyöräilytoimintoja, kuten Garmin Fenix 6 -mulstisport-kello. Se voi olla hyvä vaihtoehto, jos harjoitteluusi kuuluu muitakin lajeja kuin pyöräily.

Urheilukello pyöräilijä

Triathlonistille

Jos pyöräilet, juokset ja uit ja haluat rekisteröidä ja analysoida kaikkia kolmea aktiviteettia, on syytä hankkia triathlonkello vaativaan käyttöön. Etenkin uinnin osalta voi olla nimittäin haastavaa rekisteröidä tarpeeksi ja oikeaa tietoa. Tällöin hyvä vaihtoehto on esim. edistynyt multisport-kello, kuten Garmin Forerunner 945 tai Polar Vantage V.

Urheilukello tri

Sovellukset kelloon

Useimmat urheilukellot voi liittää suosituimpiin aktiviteetti- ja treenisovelluksiin, kuten Strava ja Endomondo. Onko valinta vaikea? Vieraile jossakin XXL-tavarataloistamme ja anna asiantuntevan elektroniikkaosaston myyjämme auttaa sinua löytämään tarpeisiisi sopiva urheilukello.

close icon

Tervetuloa uudistuneille sivuillemme! Klikkaa tästä palataksesi vanhalle sivulle xxl.fi

Liity XXL REWARD -jäseneksi

Kanta-asiakasklubi kaikille, jotka rakastavat urheilua, ulkoilua ja erityisetuja.