Talvijuoksu - valitse oikeat varusteet ja juokse läpi vuoden.

Vaikka ulkona olisi miinusasteita ja lunta, ei juoksemista tarvitse lopettaa. Vedä nastakengät jalkaan ja lähde baanalle. Tässä parhaat vinkit talvijuoksuun. 

Harva asia on niin virkistävä kuin juoksulenkki raikkaassa talvisäässä. Jotta talvinen juoksukokemus olisi hyvä, on tärkeää, että kengät ja vaatteet ovat oikeanlaiset talvijuoksuun. Talvilenkkarit, talvijuoksuhousut ja talvijuoksutrikoot kannattaa valita oikein. Kokosimme tähän artikkeliin hyviä vinkkejä talvijuoksuun.

NASTAJUOKSUKENGÄT

Nastakengät ovat hyvä investointi talvijuoksuun. Kun normaali juoksukenkä ei enää pidä kaduilla, nastakengät palauttavat juoksuun rentouden ja tuovat turvallisuutta lenkkeilyyn. Nastakenkiin pystyy luottamaan todella hyvin jäisillä alustoilla ja juokseminen on nautinnollisempaa, kun ei tarvitse pelätä liukastuvansa. Nastakenkä auttaa myös pitämään juoksutekniikan rentona, jolloin kroppaa ei tarvitse jännittää pelätessään liukastumista ja näin vältytään turhilta rasitusvammoilta. Täältä löydät XXL:n laajan valikoiman nastajuoksukenkiä.

LIUKUESTEET JUOKSUKENKIIN

Jos juokset harvoin, ovat liukuesteet helppo ja hintansa arvoinen vaihtoehto. Silloin voit käyttää lempikenkiäsi myös juostessasi talvella. Tutustu liukuesteiden valikoimaamme täältä.

LIIAN PALJON LUNTA?

Mikä onkaan ihanampaa kuin oikein luminen talvi, mutta hangessa juokseminen monesti saa nilkat kastumaan. Talvella myös tiet hiekoitetaan ja pienet kivet saattavat lenkillä eksyä kengän sisään hiertämään. Nilkkasuojukset ovat luotu estämään lumen ja kivien pääsy kenkiin. Niitä käyttävät myös paljon retkeilijät ja maastojuoksijat silloin kun halutaan, ettei kenkiin pääse sisään mitään muutakaan ylimääräistä aiheuttamaan epämukavuutta. Pue siis nilkkasuojukset juoksukenkien päälle ja lähde huoletta hankeen juoksemaan! 

Talvijuoksu hero

JUOKSUVAATTEET TALVIJUOKSUUN

Hyvä nyrkkisääntö on pukeutua niin, että palelee kevyesti ennen juoksemaan lähtemistä. Silloin on hyvät mahdollisuudet säilyttää sopiva lämpötila koko juoksulenkin ajan, ilman että tulee aivan liian kuuma. Jos pelkäät palelevasi, on hyvä pakata reppuun varmuuden vuoksi ekstrakerros vaatteita. 

Myös talvijuoksuun pätee kerrospukeutumisperiaate. Näin etenkin ylävartalon osalta, joka palelee herkemmin juostessa. Lähimmäksi ihoa kannattaa valita ihonmyötäinen vaate, joka siirtää kosteuden iholta seuraavaan kerrokseen. Tekniset aluskerrastot tai treenivaatteet ovat usein paras vaihtoehto. Jos palelet helposti tai aiot juosta hyvin matalalla tempolla, on merinovillainen paita paras vaihtoehto. Talvijuoksutrikoot ovat myös hyvä hankinta. 

Jos on tosi kylmää, kannattaa pukea myös välikerros. Välikerroksen tehtävänä on sekä eristää että kuljettaa pois kosteutta, ja se voi olla villaa tai synteettistä materiaalia. Kannattaa muistaa, että välikerros ei saa olla liian tiukka, sillä juuri ilma kerrosten välillä eristää ja tuo lämpöä. 

Ylimmän kerroksen tehtävänä suojata tuulta ja tuiverrusta vastaan mutta myös päästää ulos kosteus. Juoksutakki hengittävää ja tuulta ja vettä hylkivää materiaalia on hyvä valinta. 

Älä unohda suojata käsiä, jalkoja ja päätä. Hattu tai panta, juoksuhanskat ja tuubihuivi on hyvä olla juostessa kylmällä säällä. Jos palelet helposti varpaista, voit vaihtaa tekniset juoksusukat pariin ohuita villasukkia. Täältä löydät kaikki treenivaatteet!

Talvijuoksu mies juoksentelee

NÄY PIMEÄSSÄ

Heijastin on välttämättömyys pimeään aikaan. Ilman heijastinta autoilijan on lähes mahdoton nähdä sinua. Heijastinliivi on erinomainen valinta talvijuoksuun. 

MUKAUTA VAUHTI

Ulkona juostessa kannattaa huomioida sää ja alusta. Hyvä nastakengät ja oikeat vaatteet mahdollistavat minkälaisen lenkin haluatkaan juosta, mutta sään ollessa kylmimmillään muista lämmitellä lihakset hyvin ja pidä tempo riittävän rauhallisena hengitykselle. Hyviä juoksulenkkejä!

close icon

Tervetuloa uudistuneille sivuillemme! Klikkaa tästä palataksesi vanhalle sivulle xxl.fi

Liity XXL REWARD -jäseneksi

Kanta-asiakasklubi kaikille, jotka rakastavat urheilua, ulkoilua ja erityisetuja.