Sukset lapsille - Oikea pituus on tärkeää

kaksi lasta hiihtämässä

LASTEN MAASTOHIIHTOSUKSEN VALINTA

Maastohiihto on loistava harrastus lapselle. Se kehittää monipuolisesti lapsen motoriikkaa ja on oivallista ajanvietettä talvella. Hiihtoharrastuksen voi aloittaa jo muutaman vuoden iässä kunhan lapselle on valittu sopivat välineet. Ensiarvoisen tärkeää on, että lapsen hiihtoharrastuksessa kiinnitettään huomiota ladulla viihtymiseen. Tällöin tärkeässä roolissa ovat helpot välineet ja oikea pukeutuminen.

Nyrkkisääntö on, että kasvunvaraa ei kannata juurikaan ostaa. Sopiva mono ja riittävän lyhyt suksi ovat tärkeitä tekijöitä hiihdon opettelussa ja ladulla viihtymisessä.

Lapsen suksi on lyhyt. Lyhyellä suksella hiihdon tekniikkaa on helppo opetella ja motoriset taidot kehittyvät hiihdon parissa. Sukset, jotka ovat yli 15cm lasta pidemmät, on vaikeasti hallittavat ja sotkeutuvat helposti. Pienelle lapselle oman mittainen suksi on sopiva.

Noin 2-3 -vuotiaalle lapselle kannattaa hankkia ensipaketti, jossa siteeseen sopivat lapsen omat talvisaappaat.

4-6 -vuotiaalle voi jo hankkia oikeat sukset, joihin sopii hiihtomonot. Pitopohjasuksi on myös oivallinen valinta. Siteen tulisi olla helppokäyttöinen manuaaliside. 

6-12 –vuotiaalle hiihtoa harrastaneelle voi hankkia kunnon sukset, jotka valitaan yksilöllisesti lapselle. Suksi voi olla voideltava tai pitopohjasuksi. Suksella voi kokeilla myös luistelutekniikkaa.

Katso lasten maastohiihtopaketit täältä

Katso lasten maastohiihtosukset täältä

Etsitkö suksea vanhemmalle hiihtäjälle? Katso valinta-oppaamme maastohiihtosuksen valintaan täältä

LASTEN MAASTOHIIHTOMONO

Lapsen monossa on tilaa, mutta se ei ole liian suuri. Mono, jossa on tilaa on lämmin ja sinne voi tarvittaessa lisätä sukkia. Liian suuri mono kuitenkin haittaa suksen hallintaa ja hidastaa tekniikan oppimista.

Pienimmille lapsille kannattaa hankkia hyvät talvikengät, jotka sopivat ensipaketin siteeseen. Ensimmäisen oikean hiihtomonon tulee olla lämmin, mukava, joustava ja helppo pukea jalkaan. Edistyneemmälle hiihtäjälle voi valita monon, joka on suorituskykyisempi sen keveyden ja tukevuuden vuoksi.

Katso kaikki lasten hiihtomonot täältä

close icon

Tervetuloa uudistuneille sivuillemme! Klikkaa tästä palataksesi vanhalle sivulle xxl.fi

Liity XXL REWARD -jäseneksi

Kanta-asiakasklubi kaikille, jotka rakastavat urheilua, ulkoilua ja erityisetuja.