SNS, NNN VAI Prolink - siteet ja monot

Siteet ja monot

SNS, NNN VAI PROLINK

SNS ja NNN ovat sidestandardeja, joita eri valmistajat käyttävät. Ne eivät ominaisuuksiltaan eroa toisistaan juurikaan ja molempien standardien käyttäjiä löytyy maailman huipulta. Perushiihtäjä voikin hyvillä mielin valita sidestandardin lähinnä sen mukaan, minkälainen mono tuntuu jalassa parhaalta.

Huomioda siis kannattaa, että SNS-monot käyvät ainoastaan SNS-siteisiin ja NNN-monot ainoastaan NNN-siteisiin. Uusimpana sidemallina markkinoille tullut Prolink-side on NNN-yhteensopiva.

SNS

SNS-monon tunnistaa siitä, että monon pohjassa kärjestä kantaan kulkee yksi leveä ura. SNS-standardia käyttävät muun muassa seuraavat monovalmistajat: Salomon, Oneway, Atomic.

NNN

NNN-monon tunnistaa siitä, että monon pohjassa kärjestä kantaan kulkee kaksi kapeaa uraa. NNN-standardia käyttävät muun muassa seuraavat monovalmistajat: Fischer, Alpina, Rossignol.

PROLINK

Prolink-monon tunnistaa siitä, että monon pohjassa kärjestä kantaan kulkee kaksi kapeaa uraa. Prolink-monoja valmistaa Salomon ja Atomic.

Huomioitavaa on, että Prolink on yhteensopiva muiden markkinoiden olevien järjestelmien kanssa (NNN) mutta se ei sovi yhteen SNS-järjestelmän kanssa!

Sidejärjestelmän ja hiihtokengän valinnassa tärkeintä on hyvin istuva kenkä. Sidejärjestelmä valitaan sopivan ja hyvin istuvan kengän perusteella.

close icon

Tervetuloa uudistuneille sivuillemme! Klikkaa tästä palataksesi vanhalle sivulle xxl.fi

Liity XXL REWARD -jäseneksi

Kanta-asiakasklubi kaikille, jotka rakastavat urheilua, ulkoilua ja erityisetuja.