XXL tukee lasten hiihtoharrastusta

XXL tukee, opas

XXL:n ja Lahden Hiihtoseuran yhteinen tavoite on tukea lasten hiihtoharrastusta. Saimme kunnian olla mukana Salpausselän kilpailuissa, joissa ojensimme Lahden Hiihtoseuralle 12 500 euron lahjoituksen. Lahden Hiihtoseura kertoo, kuinka aikoo käyttää lahjoituksen eri jaostojen kesken:

Maastohiihto

Lahden Hiihtoseuran 6-12-vuotiaiden maastohiihtokoulussa on kolme eri-ikäisten harrasteryhmää. Erityislapsille on oma Lumitähdet -ryhmä ja 2–6-vuotiaille Lumitenavat -ryhmä. Harrastuksen tavoitteena on monipuolisten liikkumistaitojen sekä hiihdon tekniikoiden oppiminen, iloinen mieli ja punaiset posket harjoitusten päätteeksi. 8–12-vuotiaille, maastohiihtoa kilpailumielessä harrastaville, on oma valmennusryhmänsä. Ryhmässä keskitytään tekniikkaopetukseen ja kisailuihin, mutta kuitenkin pilke silmäkulmassa. Hiihtokouluissa toimii noin 15 ohjaajaa ja yli 100 innokasta maastohiihtäjää.

Alppihiihto

Kyseinen summa suuntautuu käytettäväksi 19.1. aloittavan entry-ryhmän toimintaan. Tämä ryhmä on päätetty perustaa jo aikaisemmin. Tarkoitus on madaltaa kynnystä aloittaa kilpalaskuharrastus uusille lapsille (kohderyhmä lähinnä 8–11-vuotiaat), joiden silmissä jo "pidempään" harrastaneet näyttävät aivan ammattilaisilta. Ko. ryhmässä siis lapset viedään taitotasolle, jolla he voivat helpommin samaistua muuhun ryhmään. Kyseisellä summalla saamme vietyä koko entry-ryhmän kauden viimeisiin kisoihin Himos-Leitneriin. Siellä on hyvä karnevaalitunnelma ja kaikki kannustavat kaikkia. Tämä tukee samalla myös meidän U8 ja U10 ryhmien toimintaa.


Ampumahiihto

Lahden Hiihtoseura on suunnitellut pitävänsä ampumahiihtoviikonlopun/päivän ensilumenladun suoralla, jossa halukkaat saisivat kellottaa ampumahiihtoajan (ekoaseilla). Sen jälkeen olisi tiedossa kokeilupäivä myös Hälvälässä. Suunnittelimme, että ostaisimme seuralle 6 paria lasten suksia, joita aloittelijat, sekä harrastajat saisivat kilpailuissa ja harjoituksissa. Tämä hanke siis saavuttaisi mahdollisesti satoja lapsia/heidän vanhempiaan viikonlopun aikana ja toisi Lahden alueella meidän lajia mahdollisimman monelle tietoiseksi.

Mäkihyppy ja yhdistetty

Lahden Hiihtoseura haluaa lisätä ohjaajaresursseja yhdistetyn (hiihto) harjoitteluun. Resurssien lisäämisen tarkoituksena on suksitaituruuden kasvattaminen ja harjoittelun vahvistaminen. Lahden Hiihtoseura tarjoaa erinomaiset harrastusmahdollisuudet eri ikäisille lapsille sekä järjestää yhteishenkeä nostattavia tapahtumia. Näistä hyvinä esimerkkeinä lumilajien iltapäiväkerho ja Tuiskun mäkikotkakoulu. Lahden Hiihtoseura tunnetaan myös Suomen aktiivisimpana Mäkihypyn & yhdistetyn kilpailunjärjestäjänä.

XXL tukee 2, opas
close icon

Tervetuloa uudistuneille sivuillemme! Klikkaa tästä palataksesi vanhalle sivulle xxl.fi

Liity XXL REWARD -jäseneksi

Jäsenenä saat pisteitä kaikista ostoistasi!