Vuosikymmen edullista urheilua! 🎉 Katso juhlatarjoukset

Grow the Game – tukea jääkiekon harrastamisen aloittamiseen

Kuvassa Viikingit Jääkiekon pelaajia uusien varusteiden kanssa.

Kuvassa Viikingit Jääkiekon pelaajia uusien varusteiden kanssa.

Grow the Game -kampanja on Bauerin ideoima ja sen tavoitteena on innostaa ja mahdollistaa jääkiekon harrastaminen iästä ja taustasta riippumatta.

Bauer on valmistanut innovatiivisia jääkiekkovarusteita kuten mailoja, hanskoja, suojuksia sekä kypäriä jo yli 80 vuoden ajan ja onkin näin ollen tärkeä kumppani myös XXL:lle.

Vuonna 2021 XXL päätti liittyä mukaan Grow the Game -kampanjaan kasvattaakseen lajin tietoisuutta ja mahdollistaakseen lajin harrastamisen entistä useammalle. Grow the Game -konsepti on tarkoitettu motivoimaan erityisesti 6–10-vuotiaita lapsia kokeilemaan lajia. Jääkiekko on yksi niistä lajeista, jotka vaativat suurehkon määrän varusteita. Tämä nostaa kynnystä lajin kokeilemiselle ja aloittamiselle ja XXL haluaakin omalta osaltaan olla madaltamassa tätä kynnystä.

Viikinkien treeneissä harjoitteet olivat vauhdikkaita

Viikinkien treeneissä harjoitteet olivat vauhdikkaita

Kauden 2024 kumppaniksi valikoitui Viikingit Jääkiekon joukkue, josta oli vastaanottamassa varusteita ikäluokista: U11(2013), U10(2014) ja Leijona-kiekkokoululaiset.

Viikingit Jääkiekko on mahdollistanut lasten ja nuorten liikuntaharrastamista jo 1970-luvulta asti. Viikingit Jääkiekon Junioripäällikkö Tomi Lesonen kuvaili varusteiden vastaanottamista seuraavasti: ”Saadut varusteet päätettiin jakaa niin nuorempien ikäluokkien U8 ja U9 kuin Leijona-kiekkokoululaisten kesken. U8 ja U9 joukkueille annettavat varusteet toimivat jatkossa matalan kynnyksen kokeilun palvelussa eli joukkueelle annetaan lainavarusteita, joilla uudet jääkiekon kokeilijat pääsevät tutustumana toimintaan ilman kokonaisen varustesetin ostamista alkuun.

Kiekkokoululaisille jäävät varusteet toimivat niin ikään myös lainavarusteina, jolloin lapset pääsevät tutustumaan lajiin turvallisesti ilman suurempia varustehankintoja. Kaiken kaikkiaan saaduilla varusteilla helpotetaan kynnystä tulla tutustumaan lajiin ja toivottavasti moni saa turvallisten varusteiden myötä kipinän lajin harrastamiselle Viikingeissä.”

Viikingit Jääkiekon yhteistyökumppanina XXL:n toiveena ja tavoitteena on kannustaa mahdollisimman monia lajista kiinnostuneita lapsia kokeilemaan ja aloittamaan jääkiekon mahdollisimman matalalla kynnyksellä.

Tästä syystä XXL haluaa yhdessä Bauerin kanssa, tukea seuraa ja erityisesti lasten ja nuorten jääkiekkokipinän syttymistä lahjoittamalla yhteensä mahtavat 20 settiä luistimia, kypäriä, mailoja sekä jääkiekkovarusteita Viikingit Jääkiekolle!

Ilo ja hymy oli katsottavissa lasten kasvoilta kuin olisi joulu tullut.

”Ilo ja hymy oli katsottavissa lasten kasvoilta kuin olisi joulu tullut.”

Uusille, turvallisille varusteille oli todellakin tarve nuorille lajiin tutustuville. Varusteet tarjoavat siis mahdollisuuden lapsille ja nuorille päästä kokeilemaan lajia ilman mittavaa sijoitusta varusteisiin:

U8- ikäluokalla ei ole vielä virallista sarjatoimintaa vaan joukkue pelaa harjoitusotteluita lähialueen joukkueita vastaan ja opettelee jääkiekon lajitaitoja, pelaamista sekä ryhmässä toimimista.

U9 osallistuu Leijona-liigaan, joka on hyvin matalakynnyksistä sarjatoimintaa, jossa joukkueet pelaavat pääkaupunkiseudulla sarjapelejä muita joukkueita vastaan. Pelit itsessään ovat myös hyvin matalakynnyksisiä, sillä peleissä opetellaan jääkiekon ensi metrejä pelaten ja tämän vuoksi ottelun lopputuloksia tai sarjataulukoita ei kirjata.

Ensimmäisinä vuosina mukana on hyvin eri kehitysvaiheen ja ikäisiä pelaajia. Toiset ovat harrastaneet jääkiekkoa jo muutamia vuosia, kun taas toisille kaukalossa otetut luistelut ovat pelaajapolkunsa ensimmäisiä. Lasten vaiheeseen mahtuu siis hyvin mukaan myös vähän myöhemmällä iällä, jonka takia lainavarusteet tulevat olemaan oiva apu lajikokeiluille, Lesonen kertoo.

close icon

Tervetuloa uudistuneille sivuillemme! Klikkaa tästä palataksesi vanhalle sivulle xxl.fi

Liity XXL REWARD -jäseneksi

Jäsenenä saat pisteitä kaikista ostoistasi!