Suuri tyhjennysmyynti! Katso tarjoukset

Polkupyörän tilaaminen verkkokaupasta

large pyörä maastopyörä nainen

Usein kysytyt kysymykset

1. Kuinka kauan pyörän toimituksessa kestää?

Pyörien toimitusaika on 5–14 arkipäivää tilaushetkestä ja kampanjasta riippuen. Ennen pyörän toimitusta säädämme vaihteet ja jarrut sekä tarkastamme pyörän kaikki toiminnot. Tämä vaikuttaa osaltaan hieman toimitusaikaan.

2. Mikä on pyörän toimitustapa ja kuinka paljon pyörän toimitus maksaa?

Toimitus XXL tavaratalosta noudettavaksi: Ilmainen

Toimitus lähimpään postitoimipaikkaan: 9,99€

Kotiinkuljetus: 19,99€

Valittavissa olevat toimitustavat riippuvat pyörämallista sekä toimitusosoitteesta. Huomioithan postitoimipaikkaan tilatessasi, että pyöriä ei voi tilata noudettavaksi Postin automaatista.

3. Kuinka suuri toimitus (pyörälaatikko) on?

Kun tilaat pyöräsi toimituksella XXL-tavarataloon saat pyöräsi valmiiksi kasattuna ja ajovalmiina.

Muilla toimitustavoilla toimitettavat polkupyörät pakataan valmistajan pahvilaatikkoon jotta pyörä säilyisi ehjänä kuljetuksessa. Pakettien koot vaihtelevat pyörämerkkien ja mallien kesken, mutta karkeasti ne ovat:

12” lastenpyörät: 75cm x 50cm x 20cm

16” lastenpyörät: 110cm x 75cm x 20cm

Aikuisten pyörät: 150cm x 80cm x 20cm

Voit tilata pyörän helposti täältä

4. Mitä paketti sisältää?

Huomioithan, että kaikkiin pyörämalleihin ei kuulu polkimet automaattisesti mukaan. Polkimet on mainittu erikseen tuotetiedoissa, joten muista tarkistaa tämä tilauksen yhteydessä.

Voit lisätä polkimet tilauksellesi helposti täältä

5. Tarvitseeko minun tilata pyörän lisäksi lisävarusteita?

Polkupyörät toimitetaan alkuperäisessä laatikossaan ilman lisävarusteita. Mikäli olet tilannut lisävarusteita ne toimitetaan sinulle tilauksesta riippuen joko samassa paketissa tai omassa erillisessä paketissaan.

Lisävarusteita ei asenneta valmiiksi kuljetuksen vuoksi. Yleisimmät lisävarusteet ovat lokasuojat, lukko, tavarateline ja seisontatuki.

Voit tilata lisävarusteet täältä

6. Mitä työkaluja tarvitsen, että saan pyöräni koottua ja ajovalmiiksi?

Kaikki* pyörät toimitetaan esisäädettynä, ja saat pyöräsi ajovalmiiksi muutamalla työkalulla:

- Pumppu. Suosittelemme jalkapumppuja, sillä ne ovat kestäviä ja helppokäyttöisiä. Tilaa pyörän pumppu täältä.

- Kuusiokoloavainsarja. Tilaa kuusiokoloavainsarja täältä.

- Poljinavain: (Tähän käy myös 15mm lenkkiavain, mutta poljinavain on huomattavasti mukavampi käyttää sekä sillä saat varmemmin polkimet oikealle kireydelle). Tilaa poljinavain täältä.

7. Miten kasaan pyörän ajovalmiiksi itse?

Saat pyöräsi ajovalmiiksi alla olevien ohjeiden avulla.

Voit myös halutessasi olla yhteydessä lähimmän XXL-tavaratalon huoltopisteeseen, jossa autamme sinua kasaamaan pyöräsi. Huoltopisteiden yhteystiedot löydät täältä.

1. Nosta pyörä pois laatikosta, ja poista kaikki pakkausmateriaali rungon ja osien ympäriltä.

2. Käännä ohjainkannatin suoraan eteenpäin.

3. Kiinnitä ohjainkannatin päällä olevasta kuusiokolopultista. HUOM! Mikäli kannattimessa on kiristyspultit myös sivuilla, kiristä päällä oleva oleva pultti ensin. Sen tulee olla kireällä, muttei tarvitse vääntää väkisin ja liian tiukkaan. Älä käytä siis liikaa voimaa. Mikäli kiristät pulttia liikaa, ohjainlaakeri kiristyy liian kireälle ja ohjaamisesta tulee jähmeää.

4. Mikäli ohjainkannattimessa on kiristyspultit myös sivuilla, Kiristä ne nyt napakasti.

5. Asenna seuraavaksi ohjaustanko ohjainkannattimeen. Tarkasta, että ohjaustanko on suorassa, ja jarrukahvat oikeassa asennossa. Kiristä napakasti.

6. Asenna satula sopivalle korkeudelle.

7. Asenna eturengas pyörään, ja kiristä se napakasti. HUOM! Eturengas on paras asentaa siten että rengas on maassa, jotta se on varmasti pohjassa ja oikealla paikallaan.

8. Asenna polkimet ja kiristä ne napakasti. HUOM! Polkimissa on erikätiset kierteet! Molemmat kiristyvät samaan suuntaan. Polkimista löytyy merkinnät "L" vasen ja "R" oikea. "R" tulee kiinnittää voimansiirron puolelle (kampeen jossa rattaat kiinni). Varmista, että poljin menee oikealle kierteelle. Hyvä keino on pyörittää poljin kierteelle ensin käsin, ja kiristää vasta lopuksi työkalulla. ''L'' kiristetään aina vastapäivään.

9. Tarkista, että jarrut toimivat ja että kaikki osat ovat kunnolla kiinni. Mikäli olet epävarma pyörän toiminnasta, ota yhteyttä asiakaspalveluumme, tai käytä pyörää XXL-tavaratalon huoltopisteessä.

10. Huomioithan, että vaikka vaihteet säädetään ennen toimitusta, uuden pyörän vaihdevaijerit tulevat venymään hieman alussa. Ensihuolto onkin todella tärkeää tehdä 200-300km sisäänajon jälkeen. Voit varata huoltoajan täältä.

8. Mitä teen jos pyöräni on vaurioitunut kuljetuksessa?

Mikäli tilaamasi pyörä on saanut osumia kuljetuksen aikana otathan välittömästi yhteyttä asiakaspalveluumme. Ota valmiiksi esille FI_ -alkuinen tilausnumerosi, ja ota pyörästä, sekä kuljetuslaatikosta havainnollistavat kuvat.

9. Mitä teen jos pyörääni ei oltu säädetty ennen toimitusta?

Mikäli koet, että tilaamasi pyörän säädöt ovat pielessä olethan välittömästi yhteydessä lähimmän XXL-tavaratalosi huoltoon tai asiakaspalveluumme täällä.

10. Minkälainen takuu pyörälläni on?

Kaikilla XXL:stä ostetuilla polkupyörillä on vähintään kahden (2) vuoden runkotakuu. Takuu kattaa valmistus- ja raaka-ainevirheistä johtuvat viat. Viat, jotka johtuvat tuotteen normaalista kulumisesta, väärästä käytöstä, vuokra-, ammatti- tai kilpailukäytöstä tai virheellisistä asennuksista ja korjauksista eivät kuulu takuun piiriin. Pyörän ulkona säilyttämisestä syntyvää pyörän pintojen muuttumista sekä tavanomaista suuremmasta rasituksesta tai ajovirheestä johtuvat viat eivät kuulu takuun piiriin.

Vian ilmetessä asiasta on ilmoitettava XXL-huoltoon viipymättä ja viallisen pyörän käyttäminen tulee lopettaa välittömästi.

*Takuu ei koske joustokeuloja, hiilikuituhaarukoita eikä hiilikuiturunkoja.

Lue lisää takuusta täältä

11. Tuleeko pyörää huoltaa?

Jotta varmistat pyörän pitkän käyttöiän ja turvallisuuden tulee sitä huoltaa säännöllisesti. Tarkista säännöllisesti, että pyörä on ehjä ja kaikki osat ovat kunnolla kiinni. Erityisen tärkeää tarkastus on pidemmän käyttötauon jälkeen. Tärkeää on tarkistaa ohjaustangon, pyörien, jarrujen, polkimien ja satulan kiinnitys. Tärkein ja yksinkertaisin pyörän huoltotoimenpide, jonka voit itse tehdä, on säännöllinen puhdistus ja voitelu.

Huomioithan, että vaikka vaihteet säädetään ennen toimitusta, uuden pyörän vaihdevaijerit tulevat venymään hieman alussa. Sisäänajohuolto onkin todella tärkeää tehdä 200-300km sisäänajon jälkeen. Jokaisesta XXL-tavaratalosta löydät asiantuntevan pyörähuollon. Lisää pyörän huoltamisesta voit lukea täältä.

12. Paljonko maksaa lisävarusteiden asennuttaminen XXL-tavaratalossa?

Lisävarusteiden asentaminen maksaa varusteesta riippuen alk. 9,99€. Katso huoltohinnastomme ja huollon yhteystiedot täältä. 

13. Onko pyörällä vaihto- ja palautusoikeutta?

Pyörällä on 100 päivän vaihto- ja palautusoikeus. Lue lisää asiakaslupauksistamme täältä.

Pyörä
close icon

Tervetuloa uudistuneille sivuillemme! Klikkaa tästä palataksesi vanhalle sivulle xxl.fi

Liity XXL REWARD -jäseneksi

Jäsenenä saat pisteitä kaikista ostoistasi!