Polkupyörän tilaaminen verkkokaupasta

Pyöräily, 1770x992px

Usein kysytyt kysymykset

1. Kuinka kauan pyörän toimituksessa kestää?

Pyörien toimitusaika on noin 5 arkipäivää tilaushetkestä ja kampanjasta riippuen. Ennen pyörän toimitusta säädämme vaihteet ja jarrut ja tarkastamme pyörän kaikki toiminnot. Tämä vaikuttaa osaltaan hieman toimitusaikaan.

2. Mikä on pyörän toimitustapa ja kuinka paljon pyörän toimitus maksaa?

Toimitus XXL tavaratalosta noudettavaksi: Ilmainen

Toimitus lähimpään postitoimipaikkaan: 9,99€

Kotiinkuljetus: 19,99€

Huomioithan postitoimipaikkaan tilatessasi, että pyöriä ei voi tilata noudettavaksi Postin automaatista.

3. Kuinka suuri toimitus (pyörälaatikko) on?

Polkupyörät pakataan valmistajan pahvilaatikkoon jotta pyörä säilyisi ehjänä kuljetuksessa. Pakettien koot vaihtelevat pyörämerkkien ja mallien kesken, mutta karkeasti ne ovat:

12” lastenpyörät: 75cm x 50cm x 20cm

16” lastenpyörät: 110cm x 75cm x 20cm

Aikuisten pyörät: 150cm x 80cm x 20cm

Voit tilata pyörän helposti täältä

4. Mitä paketti sisältää?

Huomioithan, että kaikkiin pyörämalleihin ei kuulu polkimet automaattisesti mukaan. Polkimet on mainittu erikseen tuotetiedoissa, joten muista tarkistaa tämä tilauksen yhteydessä.

Voit lisätä polkimet tilauksellesi helposti täältä

5. Tarvitseeko minun tilata pyörän lisäksi lisävarusteita?

Polkupyörät toimitetaan alkuperäisessä laatikossaan ilman lisävarusteita. Mikäli olet tilannut lisävarusteita ne toimitetaan sinulle erillisessä paketissa.

Lisävarusteita ei asenneta valmiiksi kuljetuksen vuoksi. Yleisimmät lisävarusteet ovat lokasuojat, lukko, tavarateline ja seisontatuki.

Voit tilata lisävarusteet täältä

6. Mitä työkaluja tarvitsen, että saan pyöräni koottua ja ajovalmiiksi?

Kaikki* pyörät toimitetaan esikasattuna, ja saat pyöräsi ajovalmiiksi muutamalla työkalulla:

- Pumppu. Suosittelemme jalkapumppuja, sillä ne ovat kestäviä ja helppokäyttöisiä. Tilaa pyörän pumppu täältä.

- Kuusiokoloavainsarja. Tilaa kuusiokoloavainsarja täältä.

- Poljinavain: (Tähän käy myös 15mm lenkkiavain, mutta poljinavain on huomattavasti mukavampi käyttää). Tilaa poljinavain täältä.

7. Miten kasaan pyörän ajovalmiiksi itse?

Saat pyöräsi ajovalmiiksi seuraavien ohjeiden avulla. Mikäli epäröit pyörän kasaamisessa, olethan yhteydessä asiakaspalveluumme. Voit ottaa yhteyttä asiakspalveluun yhteydenottolomakkeella täällä. Voit myös halutessasi olla yhteydessä lähimmän XXL-tavaratalon huoltopisteeseen. Huoltopisteiden yhteystiedot löydät täältä.

1. Nosta pyörä pois laatikosta, ja poista kaikki pakkausmateriaali rungon ja osien ympäriltä.

2. Käännä ohjainkannatin suoraan eteenpäin.

3. Kiinnitä ohjainkannatin päällä olevasta kuusiokolopultista. HUOM! Mikäli kannattimessa on kiristyspultit myös sivuilla, kiristä päällä oleva oleva pultti ensin. Sen tulee olla kireällä, muttei tarvitse vääntää väkisin ja liian tiukkaan. Älä käytä siis liikaa voimaa. Mikäli kiristät pulttia liikaa, ohjainlaakeri kiristyy liian kireälle ja ohjaamisesta tulee jähmeää.

4. Mikäli ohjainkannattimessa on kiristyspultit myös sivuilla, Kiristä ne nyt napakasti.

5. Asenna seuraavaksi ohjausntanko ohjainkannattimeen. Tarkasta, että ohjaustanko on suorassa, ja jarrukahvat oikeassa asennossa. Kiristä napakasti.

6. Asenna satula sopivalle korkeudelle.

7. Asenna eturengas pyörään, ja kiristä se napakasti. HUOM! Eturengas on paras asentaa siten että rengas on maassa, jotta se on varmasti pohjassa ja oikealla paikallaan.

8. Asenna polkimet ja kiristä ne napakasti. HUOM! Polkimissa on erikätiset kierteet! Molemmat kiristyvät samaan suuntaan. Polkimista löytyy merkinnät "L" vasen ja "R" oikea. "R" tulee kiinnittää voimansiirron puolelle (kampeen jossa rattaat kiinni). Varmista, että poljin menee oikealle kierteelle. Hyvä keino on pyörittää poljin kierteelle ensin käsin, ja kiristää vasta lopuksi työkalulla.

9. Tarkista, että jarrut toimivat ja että kaikki osat ovat kunnolla kiinni. Mikäli olet epävarma pyörän toiminnasta, ota yhteyttä asiakaspalveluumme, tai käytä pyörää liikkeessämme.

10. Huomioithan, että vaikka vaihteet säädetään ennen toimitusta, uuden pyörän vaihdevaijerit tulevat venymään hieman alussa. Sisäänajohuolto onkin todella tärkeää tehdä 200-300km sisäänajon jälkeen.

8. Mitä teen jos pyöräni on vaurioitunut kuljetuksessa?

Mikäli tilaamasi pyörä on saanut osumia kuljetuksen aikana otathan välittömästi yhteyttä asiakaspalveluumme. Ota valmiiksi esille FI_ -alkuinen tilausnumerosi, ja ota pyörästä, sekä kuljetuslaatikosta havainnollistavat kuvat.

9. Mitä teen jos pyörääni ei oltu säädetty ennen toimitusta?

Mikäli tilaamasi pyörän säädöt on pielessä olethan välittömästi yhteydessä asiakaspalveluumme täällä.

10. Minkälainen takuu pyörälläni on?

Laajennettu tuotetakuu* Rungolla ja haarukalla on elinikäinen takuu. Takuu kattaa valmistus- ja raaka-ainevirheistä johtuvat viat. Viat, jotka johtuvat tuotteen normaalista kulumisesta, väärästä käytöstä, vuokra-, ammatti- tai kilpailukäytöstä tai virheellisistä asennuksista ja korjauksista eivät kuulu takuun piiriin. Pyörän ulkona säilyttämisestä syntyvää pyörän pintojen muuttumista sekä tavanomaista suuremmasta rasituksesta tai ajovirheestä johtuvat viat eivät kuulu takuun piiriin.

Vian ilmetessä asiasta on ilmoitettava XXL-huoltoon viipymättä ja viallisen pyörän käyttäminen tulee lopettaa välittömästi.

* Laajennettu takuu ei koske joustokeuloja, hiilikuituhaarukoita eikä hiilikuiturunkoja.

11. Tuleeko pyörää huoltaa?

Tarjoamme kaikille** XXL:stä ostetuille polkupyörille sisäänajohuollon. Sisäänajohuolto myönnetään alkuperäiselle omistajalle. Sisäänajohuollossa vaihteet & jarrut säädetään, pinnojen kireys ja pyörän kunto tarkastetaan. Tämän palvelun saa käyttää kerran 6kk aikana pyörän ostohetkestä – suositeltava ajankohta sisäänajohuollolle on, kun pyörällä on ajettu 200-300km. (Huomioithan, että uusittavat osat ja lisätyöt veloitetaan erikseen.) Huollot suoritetaan XXL-tavarataloissa: saat saman palvelun kaikista tavarataloistamme riippumatta siitä, mistä tavaratalosta olet pyöräsi ostanut.

** Sisäänajohuolto ei koske 16"- ja sitä pienempiä lasten polkupyöriä.

12. Paljonko maksaa lisävarusteiden asennuttaminen XXL-tavaratalossa?

Lisävarusteiden asentaminen maksaa 29,90€. Katso huoltohinnastomme ja huollon yhteystiedot täältä. 

13. Onko pyörällä vaihto- ja palautusoikeutta?

100 päivän vaihto- ja palautusoikeus. Lue lisää asiakaslupauksistamme täältä.

Pyöräily2, 1770x922 px
close icon

Tervetuloa uudistuneille sivuillemme! Klikkaa tästä palataksesi vanhalle sivulle xxl.fi

Liity XXL Reward-jäseneksi

Kanta-asiakasklubi kaikille, jotka rakastavat urheilua, ulkoilua ja erityisetuja.