Teemme tilaa varastoon! Jopa -50% Katso tarjoukset

Mitä varusteita jalkapalloilija tarvitsee?

Päätimme lähteä selvittämään, mitä varusteita jalkapalloilija tarvitsee kysymällä sitä jalkapalloilijalta. Vierailimme Laajasalon Palloseuran B-pojat joukkueen harjoituksissa kysymässä vinkkejä varusteiden hankintaan. Laajasalon Palloseura on XXL:n Team Sales kumppani.

Laajasalon palloseura, opas 2

Laajasalon Palloseuran B-poikien joukkueen pelaajista innokkuus paistoi kentän toiselle laidalle asti. Pelaajat olivat kentällä pallottelemassa ennen kuin harjoitukset olivat edes alkaneet. Myös hyvä yhteishenki korostui, vaikka joukkueeseen oli juuri liittynyt paljon uusia pelaajia. Kaikille oli tilaa kentällä ja kavereita kannustettiin.

Mitä varusteita jalkapalloilija tarvitsee?

Joukkueen valmentaja Jari Jokela listaa, mitä varusteita jalkapalloilija tarvitsee:

-Hyvät jalkapallokengät

-Pallo

-Pumppu

-Pelikassi

-Säärisuojat

-Pelipaita, shortsit, sukat

-Sopivat varusteet ja vaatteet eri keleihin kun on pakkasta, tuulta ja vettä sataa

Mikä on jalkapalloijan tärkein varuste?

Jokelan mukaan etenkin jalkapallokenkiin kannattaa panostaa. Niitä käytetään eniten ja huonoista kengistä tulee eniten ongelmia jalkoihin, kuten kantapää- ja polviongelmia. Myös joukkueen pelaajat olivat samaa mieltä, että jalkapallokengät ovat jalkapalloilijan tärkein varuste:

”No tärkeimmät on ehdottomasti nappikset ja ois tärkeetä että ne nappikset oikeesti istuu jalkaan ja on oikeen kokoiset. Jos nappikset on huonon kokoiset niin ne alkaa helposti hiertämään.”

Pelaajien kesken nousi myös esille, että samat jalkapallokengät eivät välttämättä sovi kaikille. Tärkeää on, että kengät istuvat juuri sinun jalkaasi. Siksi kaikkein kalleimmat jalkapallokengät eivät välttämättä ole paras vaihtoehto. Sovita useita kenkiä löytääksesi jalkapallokengät, jotka istuvat sinun jalkaasi.

Jokela lisää, että jalkapallokenkien tulee myös sopia jalkapallokenttään. Yleisimmät pohjavaihtoehdot ovat FG, AG, HG, SG, TF ja IC. Myös kengän pintamateriaalilla ja omalla pelityylillä on vaikutusta jalkapallokengän valintaan. Haluatko esimerkiksi hyvän kontrollin palloon, ketteryyttä kentällä vai kumpaakin?

Erilaiset pohjavaihtoehdot:

FG – nurmelle

AG – tekonurmelle

FG/AG – nurmelle ja tekonurmelle

TF/TURF – hiekalle

IC/INDOOR – sisälle

HG – koville alustoille

SG – pelkästään nurmelle

Jari Jokela vinkkaa myös, että olisi hyvä jos olisi kahdenlaiset kengät, joita voi vaihdella jos on jalkakipuja.

Lue lisää jalkapallokenkien valinnasta täältä

Tutustu jalkapallokenkävalikoimaamme > >

Laajasalon palloseura, opas 1

Minkä kokoinen jalkapallon tulee olla?

Jalkapalloja on saatavilla kokoja 3-5. Jalkapallon koko on riippuvainen pelaajan iästä. 9-vuotiaat ja nuoremmat pelaavat 3-koon pallolla, 10-13-vuotiaat pelaavat 4-koon pallolla ja 14-vuotiaat ja vanhemmat pelaavat 5-koon pallolla.

Jari Jokela vinkkaa, että etenkin vanhemmilla pelaajilla hyvän ja huonon pallon eron huomaa siinä, että huonompaa palloa saa pumpata joka kerta. Lisäksi jalkapallon paino voi vaihdella eri valmistajien pallojen välillä. Harjoituksissa toivotaan, että kaikilla olisi hyviä palloja ja saman tyyliset pallot, jolloin harjoitukset on helpompi pitää kun kaikilla on samanlaiset pallot.

Lue lisää vinkkejä jalkapallon valintaan täältä

Tutustu jalkapallovalikoimaamme >>

Mitä suojia jalkapalloilija tarvitsee?

Jalkapallossa säärisuojat nousevat tärkeimmiksi suojiksi ja kentälle ei ole asiaa ilman säärisuojia. Kansainvälisen jalkapalloliiton mukaan säärisuojat kuuluvat pakolliseen varustukseen. Laajasalon Palloseuran joukkueen jäsenet nostivatkin säärisuojat toiseksi tärkeimmäksi varusteeksi jalkapalloilijalle kenkien jälkeen.

”Säärisuojat on todella tärkeet kans, koska ne suojaa hyvin sääriä kolhuilta ja nappiksilta jos ne osuu.”

Hyvät säärisuojat ovat kevyet ja kestävät sekä antaa pelaajalle vapauden liikkua. Säärisuojien valinnassa kannattaa kiinnitää huomiota erityisesti säärisuojien kokoon. Säärisuojan tulisi ylettyä puoleen väliin säärtä. Lisäksi on tärkeää, että säärisuoja pysyy paikoillaan, jotta se ei häiritse peliä.

Tutustu säärisuojavalikoimaamme >>

Kuinka aloittaa jalkapallo?

Jari Jokela kertoo, että seuroista löytyy erilaisia joukkueita, joista aina löytyy tilaa uusile pelaajille. Esimerkiksi ihan pienille löytyy jalkapallokerhoja, aikaisemmin pelanneille löytyy harrasteryhmiä sekä myös vanhemmille, jotka eivät ole pelanneet aikaisemmin löytyy jalkapallokouluja. Jokelan voikin löytää valmentamisen lisäksi myös pallon perästä harrasteryhmästä.

Laajasalon Palloseuran pelaajat vinkkasit, miksi jalkapallo"ykkösurheilulaji" ja miksi jalkapallo kannattaa aloittaa:

”Joukkuepeli! Jalkapallo on ihan ykkösurheilulaji. Pääsee kavereiden kaa pelaamaan ja hyvä harrastus. Aina on kivaa tulla treeneihin kun on kavereita ja hyvät puitteet.”

”Todellakin kannattaa alottaa, kun saa frendien kanssa pelata ja muutenkin hauskaa! Ei tarvi muuta kuin pallon ja pääsee pelaamaan koska vaan haluaa.”

”Mä oon saanu jalkapallon kautta monia uusia kavereita. Todella hauska laji, jossa saa hyvin ulkoilmaa, liikuntaa ja pysyy kunto hyvänä. Kyllä mä suosittelisin jalkapalloo kaikille.”

Laajasalon palloseura, opas 3

Jos tarvitset apua varusteiden valintaan, me autamme mielellämme!

Tutustu koko valikoimaan täältä >>

close icon

Tervetuloa uudistuneille sivuillemme! Klikkaa tästä palataksesi vanhalle sivulle xxl.fi

Liity XXL REWARD -jäseneksi

Jäsenenä saat pisteitä kaikista ostoistasi!