Suuri tyhjennysmyynti! Katso tarjoukset

Vinkkejä trampoliinin hankkimiseen

trampoliini opas

Harkitsetko trampoliinin ostamista?

Kesä lähestyy ja on aika pystyttää trampoliini ulos. Harkitsetko trampoliinin hankkimista, mutta et tiedä mistä aloittaa? Olemme luoneet oppaan, joka auttaa sinua valitsemaan oikean trampoliinin sinulle.

Mitä sinun tulee tietää ennen kuin ostat trampoliinin

Kuinka paljon tilaa sinulla on? 

Ostaessasi trampoliinia sinun kannattaa huomioida, että sinulla on tarpeeksi tilaa trampoliinille. Trampoliinin tulee olla tasaisella alustalla, koska muuten se on epävakaa ja voi aiheuttaa vaaratilanteita esimerkiksi kaatumalla.

 

Kuka trampoliinia käyttää? 

Käyttääkö trampoliinia lapset vai aikuiset? Pienille lapsille riittää yleensä pieni trampoliini, mutta nuoret ja aikuiset tarvitsevat enemmän tilaa ja he painavat myös enemmän. Jos sinulla on tilaa, suosittelemme valitsemaan isomman trampoliinin heti, koska ne kestävät useita vuosia.

 

 

Kannattaako sinun ostaa pyöreä, soikea vai suorakulmainen trampoliini?

Trampoliineja on olemassa eri muotoisia. Pyöreän muotoisessa trampoliinissa hyppääjä ajautuu keskelle trampoliinia hyppiessä. Tämä lisää turvallisuutta ja pienentää hypyn korkeutta. Pyöreä muoto myös varmistaa sen, että jousitus on samanlainen kaikkialla. Pyöreä trampoliini soveltuu kaikille.

 

Soikean muotoisessa trampoliinissa kontrolli on parempi ja siinä on mahdollista hypätä korkeammalla kuin pyöreän muotoisessa trampoliinissa. Pyöreän trampoliiniin johdattaessa hyppijää trampoliinin keskelle soikean muotoisessa trampoliinissa on useampi alue, missä voi hyppiä. Soikean muotoinen trampoliini on hyvä valinta, kun trampoliinilla on useampi hyppijä. Soikea trampoliini soveltuu hyvin myös voimisteluun, koska sen pituus on hyvä. Se on kuitenkin helppo sijoittaa pihalle, koska, vaikka se on pitkä, se on myös kapea.

 

Suorakulmaista trampoliinia suositellaan nuorille ja aikuisille, joilla on hyvä tasapaino ja, joilla on aikaisempaa kokemusta trampoliinilla hyppimisestä. Suorakulmaisella trampoliinilla pystyt hyppäämään kaikkein korkeimmalle.

Katso koko valikoima täältä.

 

Vesitrampoliini

 

Vesitrampoliini kelluu vedessä ja sen voi sijoittaa joko uima-altaaseen tai luonnonvesistöön. Vesitrampoliini on täydellinen valinta esimerkiksi mökille, jos sinulla on järvi lähellä mökkiä. Esimerkiksi Power Jumpin vesitrampoliini on pyramidin muotoinen. Sen halkaisija on 650 cm x 270 cm. Sen mukana tulee köysitikkaat ja sähköpumppu.

 

Lisävarusteet trampoliinille

Turvaverkko

Suuri osa tapaturmista on liitoksissa siihen, että käytössä ei ole turvaverkkoa. Turvaverkko on kiinnitetty trampoliinin ulkoreunoille, joten se estää sinua putoamasta trampoliinilta.

 Kiinnityssarja

Jos asut erittäin tuulisella alueella sinun kannattaa kiinnittää trampoliini maahan kiinnityssarjalla. Kiinnityssarja on helppo asentaa ja se varmistaa sen, että trampoliini ei lennä pois. 

Reunapehmuste

Reunapehmuste peittää jouset, jolloin hyppääjän hypätessä jousien päälle vahinkoa ei pääse sattumaan, kuten jalan menemistä jousien läpi.

Tikkaat

Jos sinulla on pieniä lapsia tikkaat ovat tarpeelliset, jossa lapsesi pääsee trampoliinille ja sieltä pois.

 

 

Trampoliinin ylläpito

Laadukkaan trampoliinin voi jättää ulos myös talveksi, mutta suosittelemme sinua ottamaan turvaverkon, hyppymaton ja reunapehmusteen pois talven ajaksi. Säilö ne kuivassa ja viileässä paikassa talven yli. Jos välttämättä haluat kuitenkin jättää koko trampoliinin talveksi ulos muista kolata lumi pois trampoliinin päältä. Lumi painaa hyppymattoa alaspäin ja venyttää sitä.

 

trampoliini opas2

Hauskoja leikkejä trampoliinilla

On olemassa lukuisia eri pelejä ja leikkejä, joita voit pelata trampoliinilla. Täytä trampoliini vesi-ilmapalloilla tai pelaa perinteistä polttopalloa trampoliinilla. Kisaile hyppäämällä istualleen trampoliinilla vuorotellen ja katso kumpi saa enemmän hyppyjä kaatumatta tai ota temppukilpailu. Kesällä voit myös viettää yön ulkona trampoliinilla lämpimänä kesäyönä.

close icon

Tervetuloa uudistuneille sivuillemme! Klikkaa tästä palataksesi vanhalle sivulle xxl.fi

Liity XXL REWARD -jäseneksi

Jäsenenä saat pisteitä kaikista ostoistasi!