Vinkit jääkiekkovarusteiden valintaan

Jääkiekko opas2, 1770x022px

Jääkiekkovarusteiden valitseminen ei aina ole helppoa. Hommaa ei helpota myöskään varusteiden paljous. Seuraavien vinkkien avulla valitset oikean kokoiset jääkiekkovarusteet.

Tarvittavat jääkiekkovarusteet

Tarvittavat varusteet
- Luistimet
- Jääkiekkomaila
- Kypärä
- Jääkiekkohanskat
- Hartiasuojat
- Kaulasuojat
- Kyynärsuojat
- Säärisuojat
- Alasuojat
- Jääkiekkohousut
- Aluskerrasto
- Jääkiekkokassi

Pakkaa myös mukaan
- Sukat
- Treenipaita
- Lämmittelytakki
- Lämmittelyhousut
- Teippi
- Juomapullo

Oikean koon löytäminen

Jääkiekkoluistimet

Luistinten tulee yleensä olla 1-1,5 kokoa pienemmät kuin normaali kengänkokosi. Istu alas, laita luistimet jalkaan ja varmista, että kantapää asettuu syvälle kantakuppiin. Sido nauhat ja nouse seisomaan. Tunnustele kantapään asettumista kantakuppiin. Seistessä varpaiden tulisi juuri ja juuri koskettaa kärkeä.

Seuraavaksi taivuta polviasi ja ota asento, jossa luistelet. Nyt varpaiden tulisi olla aavistuksen kauempana luistimen kärjestä. Liian pienet luistimet johtavat varpaiden kramppaamiseen, mutta liian isot luistimet eivät myöskään ole hyväksi. Lasten ja nuorten luistimet voivat olla enintään puoli kokoa liian suuret. Tämä tarkoittaa sitä, että kantapään ja kantakupin väliin mahtuu yksi sormi. Liu'uta jalkasi eteenpäin luistimessa ja mittaa, kuinka paljon tilaa kantapään ja kantakupin välissä on.

Täältä löydät kaikki jääkiekkoluistimet

Lue lisää: Luistinten teroitus

Jääkiekkokypärä

Kypärät istuvat eri tavoin. Siksi on tärkeää sovittaa useita eri kypäriä, jotta löydät sinun pääsi muodolle sopivan kypärän. Kypärän tulisi istua tiukasti, mutta tuntua mukavalta päässä. Kypärän ja kulmakarvojen välissä tulisi olla noin 1 cm tilaa. Hihnan tulisi koskettaa hellästi leukaa, kun se on kiristetty. Varmista, että kiinnitys on turvallinen.

Täältä löydät kaikki jääkiekkokypärät

Jääkiekkohanskat

Jääkiekkohanskojen tulisi olla tiukat. Eri mallit sopivat eri tavalla, jonka vuoksi sinun kannattaa sovittaa useita malleja löytääksesi sinun käteesi istuvat hanskat. Hanskojen sisällä sormien päähän tulisi jäädä 0,5 cm tilaa. Hanskan varren tulee yltää kyynärsuojan alareunaan.

Vinkki: Laita jääkiekkomaila lattialle ja yritä tarttua siihen. Hanskat ovat liian suuret, jos et pysty tarttumaan mailaan.

Täältä löydät kaikki jääkiekkohanskat

Jääkiekkomaila

Seiso tasaisella alustalla ilman kenkiä ja aseta mailan lapa maahan. Mailan yläpään tulisi sijoittua juuri nenän alapuolelle. Mailaa voidaan lyhentää, mutta muista, että jäykkyys (flex) lisääntyy.
Täältä löydät kaikki jääkiekkomailat

Lue lisää vinkkejä jääkiekkomailan valintaan täältä

Jääkiekkohousut

Jääkiekkohousujen tulisi suojata lantiota, reisiä ja häntäluuta. Kiristä housujen olkaimet ja varmista, jotta housut pysyvät hyvin jalassa. Joidenkin jääkiekkohousujen pituutta pystyy muuttamaan. Housujen tulisi kuitenkin olla niin pitkät, ettei housunlahkeen ja säärisuojan väliin jää rakoa, kun seisot suorassa.

Täältä löydät kaikki jääkiekkohousut 

Säärisuojat jääkiekkoon

Säärisuojan ympäryksen tulee istua tiukasti. Varmista napakka istuvuus ennen pituutta. Optimaalinen pituus säärisuojalle on, kun sen alareuna yltää luistimen ylimpään reikään asti, josta nauha pujotetaan läpi. Nuoret pelaajat, jotka ovat kasvuiässä voivat valita säärisuojat, joiden alareuna yltää toiseksi ylimpään reikään. Säärisuojan tulee yltää kokonaan säären ympäri, jotta se suojaa kaikkialta.

Täältä löydät kaikki säärisuojat

Kyynärsuojat

Vinkki: Älä kisko liikaa pukiessasi suojaa päälle - sinun tulisi pystyä liikuttamaan kättäsi vapaasti.
Kyynärpään tulee istua sille suunniteltuun kuppiin vakaasti. Kyynärsuojan tulisi suojata 3/4 kädestä. Suojan alareunan tulisi yltää jääkiekkohanskaan asti ja yläreunan alkaa hartiasuojan alareunasta.

Täältä löydät kaikki kyynärsuojat

Hartiasuojat

Kiristä nyörit kylkiluiden yläpuolelta. Suojan tulisi istua mukavasti ja mahdollistaa liikkuminen, mutta olla myös tiukka. Rintalevyn tulee päättyä vähän kylkiluiden alapuolelle.

Täältä löydät kaikki hartiasuojat

Jos sinua jäi mietityttämään jokin, henkilökuntamme avustaa sinua mielellään jääkiekkovarusteiden hankkimisessa.

close icon

Tervetuloa uudistuneille sivuillemme! Klikkaa tästä palataksesi vanhalle sivulle xxl.fi

Liity XXL REWARD -jäseneksi

Jäsenenä saat pisteitä kaikista ostoistasi!