Yli 1000 Ale-tarjousta jopa -50% Katso tarjoukset

Miten valitsen jalkapallon?

jalkapallo large

Tämän oppaan avulla löydät sopivan pallon koon ja jalkapallon.

Oppaan avulla löydät sopivan jalkapallon ja pallon koon itsellesi, lapsellesi tai joukkueellesi.

– Oikean kokoisella ja oikeasta materiaalista valmistetulla jalkapallolla on paljon merkitystä, koska se vaikuttaa sekä pelaajan pallonhallintaan että syöttöjen ja laukausten tarkkuuteen, kertoo Theodor Sandegren, XXL:n jalkapallo- ja sisäpelituotepäällikkö.

Hän huomauttaa, että sopivan kokoinen pallo antaa optimaalisen pelikokemuksen ja voi vähentää vammojen riskiä.

Kuinka sopivan jalkapallon löytää?

Periaate on sama kuin jalkapallokenkiä valittaessa, Sandegren selittää. (Linkitä varsinaiseen artikkeliin.) On tiedettävä jalkapallon käyttäjän ikä ja koko, käyttöalue, laatu ja omat mieltymykset. Eri-ikäiset lapset pelaavat eri koon pallolla, joten on tärkeää valita oikea.

Kun tiedät vastaukset näihin kysymyksiin, voit käyttää apuna tätä opasta:

Näin valitset sopivan jalkapallon

Jalkapalloja on viittä eri kokoa. Tässä koot yksinkertaistettuna:

1. Koko 1 (ympärysmitta 46–51 cm)

Tämä sopii kaiken ikäisille ja kaikille tasoille, ja se on jalkapalloista pienin. Sitä kutsutaan usein minijalkapalloksi.

2. Koko 2 (ympärysmitta 52–56 cm)

Tätä käytetään usein 3–5-vuotiaille lapsille. Pallo on hieman kokoa 1 painavampi ja sopii tekniikan ja pallon hallinnan harjoitteluun.

3. Koko 3 (ympärysmitta 62–63 cm)

Jalkapallo 6–8-vuotiaille lapsille. Koon 3 palloja käytetään usein treeneissä, lasten peleissä ja koululiikunnassa. Pallo on hyvä teknisten taitojen kehittämiseen, ja sen koko on oikeassa suhteessa lapsen vartaloon.

4. Koko 4 (ympärysmitta 64–66 cm)

Koon 4 jalkapallot on yleensä suunniteltu 9–14-vuotiaille pelaajille. Ne sopivat erinomaisesti junnupelaajille, ja tässä vaiheessa pelaajat kehittävät asteittain taitoa ja fysiikkaa. Nämä ovat jalkapalloja nuorille, joiden jalkapallotaidot ovat kehittyneet hieman pidemmälle.

Koon 4 jalkapallot ovat laadukkaita, ja myös ammattilaiset käyttävät monia niistä.

5. Koko 5 (ympärysmitta 67–71 cm)

Tämä jalkapallo on paras valinta niin junioreille kuin senioreille. Vain ympärysmitta ja paino erottavat koon 4 pallon koon 5 pallosta. Tämä on virallinen koko, jota käytetään suurimmassa osaa ammattilaisliigoista ja turnauksista.

jalkapallo large

XXL:ltä saat neuvoja sopivimman pallon löytämiseen pelejä ja treeniä varten.

Futsal eli salijalkapallo

Ulkojalkapallot on valmistettu kestämään ulkokäytön sääolosuhteita ja kulumista, ja ne ponnahtavat ja reagoivat oikealla tavalla nurmikentillä. Ulkopalloille ei ole väliä, onko alustana nurmi, tekonurmi vai hiekka. Jos haluat pelata sisällä, on valittava siihen sopiva jalkapallo. Futsalpallot ovat nimittäin vähemmän kimmoisia kuin ulkojalkapallot. Ne on lisäksi valmistettu materiaalista, jolla on parempi pito salipinnoilla.

Katso myös: Jalkapallon koko-opas

close icon

Tervetuloa uudistuneille sivuillemme! Klikkaa tästä palataksesi vanhalle sivulle xxl.fi

Liity XXL REWARD -jäseneksi

Jäsenenä saat pisteitä kaikista ostoistasi!