Yli 1000 Ale-tarjousta jopa -50% Katso tarjoukset

Torju joka ikinen laukaus hyvillä maalivahdin hanskoilla

Asiantuntijan mukaan uusia maalivahdin hanskoja valittaessa on kiinnitettävä huomiota viiteen asiaan. Lue täältä, mihin.

Hyvin istuvilla maalivahdin hanskoilla on tärkeä osa ratkaisevan laukauksen torjumisessa.

Taitava maalivahti voi ratkaista ottelun voiton, ja siksi hyvä ote pallosta on tärkeä.

– Maalivahdin hanskat ovat viimeinen este hyvin tähdätyn laukauksen edessä, ja niitä tarvitaan ratkaisevien torjuntojen tekemiseen. Sopivien maalivahdin hanskojen valinta on siksi erittäin tärkeää maalivahdin suoriutumisen kannalta, sanoo Theodor Sandegren, XXL:n jalkapallo- ja sisäpelituotepäällikkö.

XXL:n asiantuntijat tietävät, mitä maalivahdin hanskoja valittaessa on otettava huomioon, olipa kyseessä junnuliiga tai aikuisten korkeampi taso.

maalivahdinhanskat

Tarvitsitpa yksinkertaiset ja edulliset tai laadukkaat ja tekniset maalivahdin hanskat, löydät etsimäsi XXL:ltä.

Maalivahdin hanskojen koko

– Yleisesti tärkeintä on oikea istuvuus ja oikea koko. Tässä tuotteessa laatu ja hinta ovat sidoksissa toisiinsa. Mitä parempi on maalivahdin hanskojen laatu, sitä paremman otteen ja tuen niillä saa, kertoo Sandegren.

Viisi keskeistä vinkkiä maalivahdin hanskojen hankintaan:

1. Hanskojen koko

Maalivahdin hanskojen on istuttava hyvin käsiin, ja sormien on ulotuttava hanskojen sormenpäihin saakka. Peukalon liikuttelemisen on oltava mukavaa. Varmista myös, että hanskat istuvat napakasti ranteen kohdalta.

Jos ostat maalivahdin hanskoja netistä, kannattaa tutustua toimittajan tai haluamasi merkin koko-oppaaseen.

2. Hanskojen pito

Maalivahdin hanskojen tärkein tehtävä on antaa hyvä pito. Vaahtomuovi ja lateksi ovat hanskojen tavallisimmat materiaalit. Niiden avulla pallo pysyy tukevasti käsissä. Eri materiaaleilla on kuitenkin eri ominaisuuksia, ja lateksin laadulla on merkitystä maalivahdin hanskojen toimivuuden kannalta. Muistisääntö on, että mitä pehmeämpää ja paksumpaa lateksi on, sitä paremman pidon ja suojan se antaa. Jos lateksi on oikein ohutta, saat paremman tuntuman palloon.

Kokeile erilaisia hanskoja, jotta löydät sinulle parhaiten sopivan pidon.

3. Sormisuoja ja rannetuki

Hanskat, joissa on vahvistetut sormet, antavat lisäsuojaa. Ne sopivat erityisesti lapsille. Maalivahdin hanskoissa ranteiden ympäri kulkeva hihna tukee ranteita, mikä voi olla tärkeää voimakkaissa iskuissa ja liikkeissä. Ne voivat myös pienentää vammariskiä ja parantaa hallintaa.

Pyydä XXL:n asiantuntijoilta neuvoa omiin haasteisiisi tai teknisiin ominaisuuksiin, joita haluat maalivahdin hanskoillasi olevan.

maalivahdin hanskat

4. Hanskojen käyttöalue

Jos pelaat nurmella, ovat pehmeät maalivahdin hanskat usein paremmat. Hanskat, joissa on kulutusta kestävästä materiaalista valmistetut kämmenet, sopivat erinomaisesti tekonurmelle. Luja materiaali saattaa sopia paremmin treeneihin, kun taas peleihin ja turnauksiin tarvitaan usein pidon ja mukavuuden hyvää tasapainoa. On myös tärkeää, että hanskat kestävät kaikkia sääolosuhteita.

5. Hanskojen pesu

Säännöllinen ja oikeanlainen huolto on tärkeää, jotta maalivahdin hanskat pysyvät huippukunnossa. Pese kämmenet joka käyttökerran jälkeen haalealla vedellä ja poista ruohotahrat, lika ja hiki. Vältä pesuaineiden ja vahvojen kemikaalien käyttöä, sillä ne voivat vaikuttaa hanskojen pitoon. Anna hanskojen kuivua huoneenlämmössä, äläkä altista niitä suoralle auringonvalolle ja lämmölle.

Muista vielä: maalivahti on matsin sankari!

maalivahdinhanskat
close icon

Tervetuloa uudistuneille sivuillemme! Klikkaa tästä palataksesi vanhalle sivulle xxl.fi

Liity XXL REWARD -jäseneksi

Jäsenenä saat pisteitä kaikista ostoistasi!