Yli 1000 Ale-tarjousta jopa -50% Katso tarjoukset

Kehity paremmaksi padel pelaajaksi

Kehity paremmaksi padel pelaajaksi

Kuulutko niihin, jotka ovat kokeilleet muutaman kerran Padelia ja haluat alkaa oppia edistyneempiä tekniikoita, vai oletko pelannut jo jonkin aikaa ja tunnet, että olet jäänyt junnaamaan paikoillesi? Sitten sinun kannattaa lukea vinkkimme!

Jose Lopez ja Lene Stubberud ovat molemmat kokeneita Padel pelaajia. Jose on valmentajana PDL-keskuksessa Oslossa, kuten myös Lene. Tässä ovat heidän parhaat vinkkinsä siihen, miten voit viedä padeltataitosi seuraavalle tasolle - olitpa sitten aloittelija tai pelannut jo jonkin aikaa.

1. Laatu määrän sijaan

Padel on todellakin kaikille sopiva laji, ja on niin inspiroivaa nähdä, miten paljon iloa se herättää, harrastitpa sitä sitten harjoittelun tai huvin vuoksi, Lene sanoo. Se, kuinka paljon pelaa on tärkeää kehityksen ja tekniikan kannalta, ja on luonnollista ajatella, että mitä enemmän pelaa, sitä paremmaksi tulee. Jose voi kuitenkin kertoa, että tämä ei ole paras strategia padelissa. Hän on pelannut lähes koko ikänsä ja muistaa tehneensä tämän virheen aloittaessaan.

- Pelasin joka päivä kolmen vuoden ajan, mutta en kehittynyt juuri lainkaan. Vasta kun aloin pelata vähemmän - ja sain valmentajan - kehitystä tapahtui. Laatu voittaa määrän!

Hänen kokemuksensa mukaan paras tapa kehittyä on pelata valmentajan kanssa kerran viikossa muutaman ottelun tai harjoituksen lisäksi.

Padel on todellakin kaikille sopiva laji

2. Pelaa valmentajan kanssa

Kuten useimmat tietävät, padeliin on helppo jäädä koukkuun, kun sitä kerran kokeilee. Lene kertoo, että monet ihmiset tulevat joka päivä pelaamaan, mutta valitettavasti on melko yleistä, että sattuu vammoja, eikä pelaaminen ole mahdollista pitkiä aikoja tämän vuoksi.

- On helppo kehittää tapoja, joista voi olla vaikea päästä eroon. Monet pelaavat myös välineillä, jotka eivät sovi heille. Jos panostat siihen, että varaat harjoittelun valmentajan kanssa tunniksi viikossa, luot hyvän pohjan vammattomalle menestykselle padel-kentällä.

3. Kehitystä otteluita pelaamalla

Padel-salissa on erittäin helppo ystävystyä muihin pelaajiin, Lene sanoo. Nopeasti muodostuu verkosto, joka helpottaa otteluiden pelaamista eritasoisia pelaajia vastaan.

-Ottelut ovat paras tapa kehittyä, Jose sanoo. Jos haluaa kehittyä, on uskallettava pelata itseään kokeneempia vastaan. Ottelut sopivat tähän täydellisesti, mutta niitä ei myöskään saa olla liikaa. Korkeintaan kaksi ottelua viikossa.

Padel-salissa on erittäin helppo ystävystyä muihin pelaajiin

4. Harjoita voimaa ja kuntoa

Padel on jo itsessään loistava liikuntamuoto, olipa tasosi mikä tahansa. Mutta jos haluat kehittyä paremmaksi, sinun on lisättävä rutiiniin myös kunto- ja voimaharjoittelua. Vammojen välttämiseksi on myös fiksua tehdä maltillista voimaharjoittelua ilman liian raskaita painoja.

Lene lisää, että lämmittely on myös edellytys loukkaantumisten ehkäisemiseksi padelissa. Etenkin ylävartalo ja hartiat ovat kovassa rasituksessa pelatessa.

5. Apua varusteiden valintaan

Useimmat padel-keskukset tarjoavat välineitä vuokrattavaksi, mutta jos aiot pelata usein, kannattaa hankkia omat välineet. Mailojen, vaatteiden ja jalkineiden valikoima on kasvanut räjähdysmäisesti viime vuosina, ja tarjolla on varusteita kaikentyyppisille pelaajille. Jälleen kerran kyse on loukkaantumisten ennaltaehkäisystä, ja oikeat varusteet ovat itse asiassa tärkeämpiä kuin luuletkaan. Poikkea lähimmässä XXL-myymälässäsi, niin autamme sinua löytämään sinulle ja pelityylillesi sopivat varusteet.

Useimmat padel-keskukset tarjoavat välineitä vuokrattavaksi, mutta jos aiot pelata usein, kannattaa hankkia omat välineet.

6. Käytä oikeaa mailan otetta alusta alkaen

Jos opit oikean tekniikan alusta alkaen, saat nopeammin luonnollisen tuntuman peliin. Ja kuten aiemmin mainitsimme, on helppo omaksua huonoja tapoja, kun pelaat vain "tuntuman mukaan".

Mailan otteella on suuri merkitys pelisi parantamisessa, ja se voi myös auttaa sinua välttämään kipuja ja loukkaantumisia.

Jose selittää, että kokeneena pelaajana vaihtelet otettasi paljon, mutta paras lähtökohta on se, mitä kutsutaan teknisesti "mannermaiseksi otteeksi". Ensi silmäyksellä on vaikea erottaa tätä otetta klassisesta tennisotteen otteesta, mutta Josella on yksinkertainen vinkki:

- Pidä mailaa suoraan edessäsi ja tartu siihen peukalolla ja etusormella. Jos sormesi muodostavat V-kirjaimen, pidät mailaa oikealla tavalla. Jos käännät kätesi sivuttain, V-kirjain katoaa.

Pidä lisäksi kätesi reilusti mailan varren päällä ja muista kiinnittää hihna, jotta et vahingossa heitä mailaa muiden pelaajien kasvoihin.

Jos opit oikean tekniikan alusta alkaen, saat nopeammin luonnollisen tuntuman peliin.

7. Sijoittuminen - kaikki on kiinni linjoista!

-Padelissa kaikki on kiinni sijoittumisesta, Lene ja Jose sanovat samaan aikaan.

Hyvin yleinen aloittelijan virhe on se, ettei ajattele linjoja. Jos olet harjoittelematon, mutta hyvä asemoimaan itsesi, voit itse asiassa olla parempi pelaaja kuin joku, joka on harjoitellut, mutta asemoi itsensä väärin. Sinun ja parisi pitäisi aina seurata toisiaan linjassa, jos toinen menee taaksepäin, toisen pitäisi seurata. Jos sinä olet syöttäjä, sinun on juostava verkolle, jotta voit olla samassa linjassa parisi kanssa.

Lene lisää, että kommunikaatio on avainasemassa, kun haluat tietää, missä partnerisi pitäisi asettua. Jos ymmärrät tämän hyvin, sinusta tulee huomattavasti parempi ja fiksumpi pelaaja.

Padelissa kaikki on kiinni sijoittumisesta

Katso padel-varustevalikoimamme täältä

close icon

Tervetuloa uudistuneille sivuillemme! Klikkaa tästä palataksesi vanhalle sivulle xxl.fi

Liity XXL REWARD -jäseneksi

Jäsenenä saat pisteitä kaikista ostoistasi!