Suuri tyhjennysmyynti! Katso tarjoukset

Jalkapallon valinta ja hoito

jalkapallo opas

Jalkapallon koko

Jalkapalloja on saatavilla kokoja 3-5. Jalkapallon koko on riippuvainen pelaajan iästä. 9-vuotiaat ja nuoremmat pelaavat 3-koon pallolla, 10-13-vuotiaat pelaavat 4-koon pallolla ja 14-vuotiaat ja vanhemmat pelaavat 5-koon pallolla.

Tutustu jalkapallovalikoimaamme >>

Futsalpallon ja tavallisen jalkapallon ero

Futsal on sisällä pelattavaa jalkapalloa, missä on eri säännöt ja erilainen pallo. Kaikissa ikäluokissa käytetään saman kokoista futsalpalloa. Futsalpallo on hiukan raskaampi verrattuna 3-4 koon palloihin, eikä pallo pompi yhtä paljoa kuin tavallinen jalkapallo. Suomen palloliitto on antanut ohjeeksi, että kun futsalpallo pudotetaan kahden metrin korkeudelta, niin sen pitää pompata vähintään 50cm. Se ei kuitenkaan saa pompata enempää kuin 65cm.

Millaista palloa käytetään talvella?

Suomen talvesta johtuen, joudutaan joskus pelaamaan lumisilla kentillä. On olemassa palloja, jotka on tarkoitettu erityisesti lumelle. Nämä ovat usein väritykseltään kirkkaita, kuten esimerkiksi oransseja tai keltaisia. Kirkkaat pallot erottuvat lumesta paremmin kuin valkoiset. Talvipallossa on myös voitu käyttää kestävämpiä materiaaleja, jotta se kestää paremmin lunta ja pakkasta.

Kuinka hoidan jalkapalloa?

Palloon tulee laittaa tarpeeksi ilmaa. Pallossa on usein merkintä, kuinka korkea paine kyseisessä pallossa on suositeltavaa. Riippuen pallon koosta, pallon suosituspaine on noin 0,6 bar – 1,1 bar. Muista pumpatessasi palloa käyttää venttiiliöljyä, jotta venttiili ei veny tai kulu. Kulunut venttiili saattaa päästää ilmaa pallosta.

Muista myös puhdistaa pallo käytön jälkeen esimerkiksi kostealla pyyhkeellä. Mikäli pallo jää likaiseksi, niin pallon pinta kuluu nopeammin. Hoitamalla palloasi pidennät sen käyttöikää.

close icon

Tervetuloa uudistuneille sivuillemme! Klikkaa tästä palataksesi vanhalle sivulle xxl.fi

Liity XXL REWARD -jäseneksi

Jäsenenä saat pisteitä kaikista ostoistasi!