Yli 1000 Ale-tarjousta jopa -50% Katso tarjoukset

Sopivien jalkapallokenkien valinta lapselle

Lapset jalkapallo

Oikea koko, istuvuus ja pelialusta ovat tärkeitä valittaessa lapselle jalkapallokenkiä.

Tekonurmi, nurmi vai futsal? Asiantuntija kertoo, miten helppoa on valita lapselle sopivat jalkapallokengät.

– Kun lapselle ostetaan uusia jalkapallokenkiä, kyse ei ole vain tyylistä. Pohjan valinta on tärkeää erilaisten pelialustojen vuoksi, kertoo Theodor Sandegren, XXL:n jalkapallo- ja sisäpelituotepäällikkö.

Hän lisää, että oikeanlainen kengänpohja optimoi suorituksen, mutta myös pienentää vammariskiä.

– Käytä kuhunkin tarkoitukseen sopivaa pohjaa, niin olet aina varustautunut hyvin kaikkiin treeneihin ja matseihin, neuvoo hän hymyillen.

Lasten jalkapallokenkien valinnassa on siis huomioitava seuraavat asiat: koko ja istuvuus, kenkien käyttötarkoitus, pelialusta, laatu ja hinta.

jalkapallokengät lapset

Hankitko lapselle kenkiä? Vilkkaille pikkujaloille on valinnanvaraa. Pyydä XXL:ltä apua istuvien kenkien valintaan.

Lapsen jalkapallokenkien koko

– Muista kengistä poiketen jalkapallokenkien on istuttava napakasti, ja malli on valittava sen mukaan, ovatko lapsen jalat leveät vai kapeat, sanoo Sandegren.

Jalkapallokenkien napakka istuvuus antaa hyvän tuntuman palloon ja tuntuu mukavalta, mutta kengät eivät tietenkään saa olla liian tiukat, kenkä ei saa esimerkiksi puristaa tai hiertää. Eri kenkiä kannattaa aina sovittaa, koska kengissä on eroja. Pyydä apua XXL:n jalkapallo-osastolta, jotta löydät parhaat kengät, asiantuntija vinkkaa.

Jalkapallokenkien hinta ja käyttöalue

Sandegren kertoo, että on eroa sillä, hankitaanko jalkapallokenkiä lapselle, joka pelaa silloin tällöin kavereiden kanssa, vai lapselle, joka aloittaa jalkapalloharrastusta tai on hyvin aktiivinen. Malli kannattaa valita käyttötarkoitusta silmälläpitäen.

– Kuten muissakin tuotteissa, jalkapallokenkien laatu ja hinta ovat sidoksissa toisiinsa. Suosittelen siksi ostamaan edullisemmat kengät, jos niitä ei käytetä kovin usein, ja laadukkaammat kengät puolestaan aktiivisemmille pelaajille, selittää Sandegren.

lapset jalkapallo

Jalkapallokengät eivät ole lasten tavallisten kenkien tapaiset. Lapsen pelitapa, pelaamisen säännöllisyys ja kengän istuvuus jalkaan ovat tärkeitä jalkapallokenkiä ostettaessa.

Sopivat pohjat nurmelle, tekonurmelle, hiekalle ja futsaliin

1. Nurmi

Pohjissa on klassiset nappulat, jotka antavat vakautta ja hyvän pidon. Firm ground -pohjat sopivat parhaiten kuiville nurmikentille. Niissä on hyvä pito, minkä ansiosta ne sopivat erinomaisesti peleihin ja treeneihin perinteisillä nurmikentillä.

2. Tekonurmi

Tekonurmelle sopivat tai multi ground -pohjat ovat tässä paras valinta. Pohjissa on lyhyemmät ja joustavammat nappulat, ja ne antavat pelaajalle enemmän liikunnan vapautta, vakautta ja mukavuutta. Nämä jalkapallokengät on suunniteltu kestämään tekonurmen aiheuttamaa voimakkaampaa kulumista.

3. Kova alusta

Turf-pohjat, joissa on pienet kuminappulat, ovat parhaat asfaltilla. Multi ground ‑pohjat, joissa on lyhyemmät ja joustavat nappulat, on tarkoitettu lyhyellä tekonurmella päällystetyille kentille.

4. Hiekka

Hiekkapohjaisilla kentillä pelaaville lapsille on valittava turf-pohjat. Tällaisissa kengissä on usein pidemmät ja pyöristetymmät nappulat, jotka antavat hyvän pidon ja vakauden.

5. Futsal

Jalkapalloon tarkoitetut sisäpelikengät ovat tärkeät, koska ne on suunniteltu antamaan paras ote tasaisilla sisäpinnoilla. Ne ovat myös kevyet ja joustavat jalassa. Näin lapsi voi hallita palloa paremmin ja liikkua nopeammin. Ehkä hän laukoo päivän hienoimman maalin!

close icon

Tervetuloa uudistuneille sivuillemme! Klikkaa tästä palataksesi vanhalle sivulle xxl.fi

Liity XXL REWARD -jäseneksi

Jäsenenä saat pisteitä kaikista ostoistasi!