Vuosikymmen edullista urheilua! 🎉 Katso juhlatarjoukset

Voideltavat perinteisen sukset – sinulle, joka voitelet sukset mielelläsi itse

Maastohiihto large

Vaikka pitopohjasukset ovat tehneet parhaiten kauppansa viime vuosina, XXL:n Andreas Lia kertoo, että monet haluavat edelleen mahdollisuuden valita voideltavat perinteisen sukset (osta perinteisen sukset).

Voideltavat perinteisen sukset kaikenlaisille hiihtoretkille

– Voideltavat sukset sopivat sekä treenaamiseen että rauhallisiin hiihtoretkiin perheen kanssa. Ne toimivat oikein hyvin kaikenlaisilla hiihtokeleillä, kunhan on hyvät voiteet, sanoo Lia.

Violetti suksivoide tai sininen Swix saattavat tuoda joillekin mieleen huonoja lapsuusmuistoja, mutta Andreas korostaa, ettei suksien voitelu (näin voitelet sukset) ole välttämättä monimutkaista.

– Meillä on kaikki täydelliseen hiihtoretkeen tarvittavat tuotteet, ja työntekijöiltämme saa tarvittavan avun. Lisäksi monet kokevat aivan uutta hiihdon riemua siitä, että pääsevät ”nörtteilemään” voiteiden parissa ja syventymään pieniinkin yksityiskohtiin. Se on jo melkein oma urheilulajinsa, nauraa Andreas.

Maastohiihto large

Mitä eroa on voideltavilla suksilla ja karvapohjasuksilla?

Perinteisen suksissa on kaksi vaihtoehtoa: voideltavat sukset (voideltavat sukset) ja karvapohjasukset (karvapohjasukset). Niiden ainoa ero on, että karvapohjasuksien pohjassa on pitokarva. Se tarkoittaa, ettei niitä tarvitse voidella.

Madhus karvapohjasukset

Jos valitsee voideltavat perinteisen sukset, XXL:n suksiasiantuntijat mittaavat ja mukauttavat pitoalueen.

Valinnasta riippumatta suksien jalkavuus säädetään ennen niiden toimittamista.

– Se mitataan ja merkitään yksilöllisesti asiakkaan ilmoittaman pituuden ja painon mukaan. Siksi on tärkeää olla rehellinen, kun niitä kysytään. Niiden avulla asiakkaalle saadaan pienintäkin yksityiskohtaa myöten parhaat mahdolliset sukset, jolloin hiihtokokemus on sata kertaa parempi, Andreas lupaa.

Perinteisen suksien pituus on sama kuin karvapohjasuksilla, noin 15–25 senttiä yli hiihtäjän oman pituuden.

Maashtohiihtosukset large

Voidellut sukset sopivat kaikenlaisille hiihtokeleille

Andreas suosittelee, että aloittelijat valitsevat karvapohjasukset. Voideltavat perinteisen sukset sopivat pääasiassa niille, jotka harrastavat hiihtoa aktiivisesti.

– Suksilla ei itsessään ole vaikeampi hiihtää, vaan kyse on voitelun ja huollon vaatimasta ylimääräisestä puuhastelusta. Voideltavat sukset sopivat niille, jotka haluavat mukautuvuutta. Hiihtäminen onnistuu niin kahden asteen plussakelissä kuin kahdenkymmenen asteen pakkasellakin. Karvapohjasuksilla hiihtäminen voi käydä erittäin kylmässä työlääksi. Silloin lumi on karkeaa, eikä pitokarva anna yhtä hyvää pitoa lumella, Andreas selittää.

Hintansa arvoiset suksipaketit XXL:ltä

Niille, jotka haluavat kokeilla voideltavia suksia, Andreas kertoo XXL:n valikoimassa olevan useita hyviä paketteja, jotka sisältävät sukset, siteet ja monot (suksipaketit). Suksimerkin valinnalla ei ole juurikaan väliä, kaikki ovat korkealaatuisia. XXL myy useita aloitusmalleja hyvällä hinnalla, jopa lasten voideltavia suksia.

– Isoin ero kalliin ja halvan voideltavan suksen välillä on suksen pohja. Mitä kalliimmat sukset, sitä laadukkaampi pohja. Pohja kuitenkin imee vettä, ja ilman oikeanlaista huoltoa se kuivuu. Siksi on tärkeää pitää huolta suksista, jotta ne luistavat jatkossakin hyvin, selittää Andreas.

close icon

Tervetuloa uudistuneille sivuillemme! Klikkaa tästä palataksesi vanhalle sivulle xxl.fi

Liity XXL REWARD -jäseneksi

Jäsenenä saat pisteitä kaikista ostoistasi!