Teemme tilaa varastoon! Jopa -50% Katso tarjoukset

Vinkit sauvojen valintaan

Oikean mittainen, sopivan jäykkä ja kahvaltaan mukava sauva tekee hiihdosta tehokasta, sujuvaa ja ergonomista. Videoilla kerrotaan, miksi maastohiihtosauvoihin kannattaa panostaa sekä esitellään Swixin sauvojen ominaisuuksia.

Vinkit oikeiden sauvojen valintaan

Mitä kovempaa hiihdät, sitä enemmän sauvalta vaaditaan. Videolla korostetaan, että sauvan tulee olla tarpeeksi jäykkä. Sauvojen hintaero johtuu usein materiaalista. Hiilikuitusauva on kevyt ja jäykkä, kun taas edullisemman hintaluokan sauvat ovat usein painavampia ja löysempiä. Myös remmin istuvuuden tärkeyttä painotetaan ja kehotetaan sovittamaan hiihtokäsineen kanssa. Remmin tulee olla oikeankokoinen, koska remmi vaikuttaa siihen, miltä sauva tuntuu kädessä. Oikeankokoinen remmi takaa paremmat hiihtokilometrit.

Swixin sauvojen ominaisuuksia

Swix Triac jr Carbon Composite 21/22, nuorten kilpahiihtosauvat

Swixin Triac jr -sauvat on tarkoitettu nuorille kilpahiihtäjille tai tuleville kilpahiihtäjille. Niissä on kevyt ja kestävä komposiittiputki. Sauvoissa kevyt ja kestävä komposiitti putki, sekä Triacin remmi. Videolla vinkataankin, että jos ladulla on vauhtia tai kilpanumero päällä niin kannattaa valita kestävä ja vähän nopeampi sauva.

Lue lisää Triac jr Carbon Composite -sauvasta

Swix Quantum One 21/22, nuorten maastohiihtosauvat

Swix Quantum One 21/22, aikuisten maastohiihtosauvat

Swix Quantum One -hiihtosauvat sopivat aktiivihiihtäjälle. Sauvoissa on 100 % hiilikuituputki ja sama kahva, jota käytetään Hiihdon maailmancupissa. Sauvat toimitetaan ilman remmejä, joten hiihtäjä voi valita remmit oman kädenkoon mukaan. Sauvojen sommat voi vaihtaa helposti olosuhteiden mukaan. Sommat voi myös vaihtaa kesällä rullahiihtopiikkeihin.

Lue lisää Quantum One -sauvoista

Swix, Quantum 4 21/22, hiihtosauvat

Swix Quantum 4 -hiihtosauva sopii hyvin kuntohiihtäjälle. Sauvoissa on komposiittiputki, laadukas ja hyvin istuva Triacin remmi, sekä vaihdettavat sommat. Ladun ollessa pehmeä kannattaa vaihtaa suuremmat sommat sauvoihin.

Lue lisää Quantum 4 -sauvasta

Lue lisää sauvojen valitsemisesta täältä

Katso vinkit maastohiihtomonojen, siteiden, perinteisen suksien ja vapaan suksien valintaan

Tule vierailemaan XXL-tavaratalossa ja kysy lisää vinkkejä hiihtosauvojen valintaan ammattitaitoisilta myyjiltämme. Hyviä hiihtokilometrejä!

close icon

Tervetuloa uudistuneille sivuillemme! Klikkaa tästä palataksesi vanhalle sivulle xxl.fi

Liity XXL REWARD -jäseneksi

Jäsenenä saat pisteitä kaikista ostoistasi!