Vinkit perinteisen suksien valintaan

Vinkkejä, kuinka valita oikeat varusteet ladulle. Oikeilla varusteilla on merkittävä vaikutus hiihdon mielekkyyteen ja helppouteen. Katso videoiden vinkit perinteisen suksien valintaan.

Vinkit perinteisen suksien valintaan

Skinisuksi vai voideltava suksi?

Perinteisen hiihdosta on tullut helpompaa skinisuksien ansiosta. Skinisuksi on helppo huoltaa, kun se on valittu huolellisesti. Se myös pitää monella eri kelillä riittävän hyvin ja joissain keleissä se ei ole kovin kaukana suksesta, joka on kilpavoideltu. Suositellaankin, että jokaisella kannattaisi olla hyvin valitut skinisukset treenikäyttöön. Etenkin liisterikeleillä, kun on roskaiset ladut liisterivoitelu tulisi tehdä jokaiselle lenkille.

Suurimmat erot skinisuksen ja voideltavan suksen välillä tulevat, jos hiihdät kovaa vauhtia, haluat opetella voitelun hyvin ja mahdollisesti myös menestyä kuntoilutapahtumissa. Voideltavia suksia kannattaa aina olla kaksi paria. Jäykempi suksi liisterikeleille ja helppo hiihtoinen, helposti pitävä ja matalapesäinen suksi purkkikeleille.

”Potku ku on rento, niin matka taittuu jouhevasti!”

Kokeile myös siirrettävää sidettä. Siirtämällä sidettä eteenpäin saat lisää pitoa ja joskus se on näppärämpi valinta kuin voidekerroksen lisääminen.

Rossignolin pitokarvasuksien ominaisuuksia

Pitokarvasuksen pito syntyy suksen pohjaan integroidusta karvasta, jolla on sama tehtävä kuin pitovoiteella. Pitokarvan karvasuunnat varmistavat, että kun suksi työntyy eteenpäin, ei muodostu kitkaa ja suksi luistaa helposti. Pitokarvasuksilla saat pitoa käytännöllisesti katsoen kaikissa lumiolosuhteissa. Sinun ei siis tarvitse voidella suksia erilaisilla pitovoiteilla tai liistereillä.

Rossignol R-skin Delta Comp -IFP 22/23, aikuisten pitokarvasukset

Rossignol R-skin Delta Comp -pitokarvasukset ovat loistava valinta aloittelevalle hiihtäjälle tai harrastelijalle, koska suksi on helppohiihtoinen.

Lue lisää Rossignol R-skin Delta Comp -pitokarvasuksista täältä

Rossignol X-ium R-Skin 22/23, aikuisten pitokarvasukset

Rossignol X-ium R-skin 22/23 -pitokarvasukset ovat kevyet ja suorituskykyiset sukset harrastus ja aktiivikäyttöön.

"Loistava vaihtoehto niille, jotka haluaa päästä tuolla ladulla vähän ohittelemaan kanssahiihtäjiä"

Lue lisää suksien valitsemisesta täältä

Lue lisää pitokarvasuksien valitsemisesta täältä

Katso vinkit siteiden, monojen ja sauvojen valintaan

Tule vierailemaan XXL-tavaratalon hiihto-osastolla ja valitsemme sinulle oikeat sukset. Mukavia hiihtokilometrejä!

close icon

Tervetuloa uudistuneille sivuillemme! Klikkaa tästä palataksesi vanhalle sivulle xxl.fi

Liity XXL REWARD -jäseneksi

Jäsenenä saat pisteitä kaikista ostoistasi!