Suuri tyhjennysmyynti! Katso tarjoukset

Laskettelulasien valinta

Laskettelulasit ovat tärkeä suojavaruste siinä missä laskettelukypäräkin. Laskettelulasit suojaavat kylmältä viimalta, lumisateelta ja auringonpaisteelta. Lisäksi laskettelulasit suojaavat kasvoja sekä silmiä kaatumistilanteissa. Valikoimastamme löydät laskettelulasien huippubrändejä, kuten Oakley, Scott, Cébé, Sweet Protection ja Head. Alla näet hyviä vinkkejä, mitä sinun tulee huomioida laskettelulasien valinnassa.

oakley laskettelulasit

Laskettelulasien koko ja istuvuus

Laskettelulaseja on paljon erilaisia ja siksi tulee varmistaa, että lasien kehys on oikean kokoinen omiin kasvoihin. Lapsille ja kapeakasvoisille löytyy omat mallit, joissa kehys on pienempi. Lisäksi on tärkeää, että lasit istuvat hyvin oman laskettelukypärän kanssa. Nykyään lähes kaikki laskettelulasit istuvat laskettelukypäriin, mutta parhaan istuvuuden voi varmistaa kokeilemalla laseja yhdessä kypärän kanssa.
Katso kaikki kypärät täältä.

Laskettelulasien linssit

Linssi on kallein ja teknisin osa laskettelulaseissa. Linssi suojaa silmiä haitallisilta UV-säteilyiltä. Lisäksi linssin tarkoitus korostaa kontrasteja, mikä tekee rinteen muotojen ja epätasaisuuksien havainnoimisesta helpompaa, tehden laskettelusta mukavampaa ja turvallisempaa. Useimmissa laskettelulaseissa on kaksi linssiä, tämä ehkäisee lasien huurtumista.

Linssin sävy/väri ja valonläpäisykyky

Linssejä on paljon eri värisiä ja sävyisiä sekä linsseissä on erilaiset valonläpäisykyvyt. Useimmat valmistajat ilmoittavat linssin valonläpäisykyvyn. Linssin valonläpäisykyky ’’VLT’’ on lyhennys sanoista ’’Visible Light Transmission’’. Sen avulla kerrotaan, kuinka paljon valoa linssi päästää läpi. VLT ilmoitetaan prosentteina, mitä suurempi prosentti, sitä enemmän valoa pääsee läpi eli sitä kirkkaampi linssi.

Aurinkoisella ja kirkkaalla säällä linssin tulee ehkäistä häikäisyä. Tähän sopii parhaiten mahdollisimman tumma linssi peilipinnalla tai ilman, VLT noin 10-20%. Linssin sävy kupari, tummanruskea, tummanharmaa ja tummanvihreä.

Pilviseen tai sumuiseen säähän kannattaa valita linssiksi kontrastia parantava linssi, VLT noin 30-50%. Sopivia linssin sävyjä ovat oranssi, punainen ja keltainen.

Iltamäessä ja keinovalossa parhaiten toimivat mahdollisimman vaaleat tai kirkkaat linssit, joissa VLT on yli 50%. Sävy pinkki tai täysin kirkas.

Jos viettää paljon aikaa rinteessä ja haluaa parhaan mahdollisen optisen suorituskyvyn eri keleille, on hyvä hankkia kahdet lasit tai vaihtoehtoisesti laseihin vaihtolinssit. Jos taas laskettelee harvoin ja haluaa pärjätä yksillä laseilla kannattaa valita keltainen- tai oranssi linssi.

Linssin muoto:

Yleisimmät linssien muodot ovat lieriömäinen tai pallonmuotoinen linssi.

Lieriö: Lieriömäinen linssi on klassinen malli ja nämä laskettelulasit ovat yleensä hieman edullisemmat.

Pallo: Näkökenttä on isompi ja laajempi. Parempi näkökyky ympärille ja laajemmalle alueelle kuin lieriömäisissä.

Laskettelulasien kehys ja pehmusteet

Laskettelulasien kehys on joustavaa ja kestävää materiaalia (polyuretaani tai TPU). Kehys kestää paljon vääntöä ja iskuja. Kehyksen sisäreunoilla on pehmuste. Paremmissa laseissa tämä vaahtomuovinenreunus on päällystetty mukavalla fleecekankaalla. Fleecekangas on mukava kasvoja vasten.

OTG (Over The Glasses)

Silmälasien käyttäjille on olemassa laskettelulaseja, joissa on enemmän tilaa sisäpuolella niin, että silmälasit mahtuvat laskettelulasien alle. Näiden laskettelulasien kehyksien reunoihin on tehty urat, joihin silmälasien sangat menevät hyvin. Kyseisten lasimallien tuotenimessä on usein merkintä OTG.

Vaihtoehtoisesti silmälasien käyttäjä voi valita myös visiirikypärän. Katso kaikki laskettelulasit täältä

Pidä huolta laskettelulaseistasi

Laskettelulasien herkin osa ovat linssit. Säilytä laseja aina niille tarkoitetussa suojapussissa. Varo hankaamasta linssiä, erityisesti linssin sisäpuoli on herkkä vaurioille. Linssin sisäpuolella on usein käsittely, joka ehkäisee linssiä huurtumiselta. Hankaamalla linssin sisäpuolta voi vahingossa pilata linssin. Jos kaadut rinteessä ja linssien sisäpuolelle pääsee lunta, on parempi antaa lasien kuivua, kun ryhtyä putsaamaan linssiä sen sisäpinnalta. Ulkopuolelta linssiä voi putsata siihen tarkoitetulla mikrokuituliinalla. Usein lasien mukana tuleva säilytyspussi on mikrokuituliinaa. Valikoimastamme löydät myös tyylikkäitä säilytyspusseja.

close icon

Tervetuloa uudistuneille sivuillemme! Klikkaa tästä palataksesi vanhalle sivulle xxl.fi

Liity XXL REWARD -jäseneksi

Jäsenenä saat pisteitä kaikista ostoistasi!