Näin löydät itsellesi parhaiten sopivat karvapohjasukset

Karvapohjasuksi large

Viime vuosina karvapohjasuksien myynti on kasvanut räjähdysmäisesti, eikä syytä tarvitse hakea kaukaa. Karvapohjasuksia tarvitsee huoltaa vain vähän. Ne voi melkein vain kiinnittää jalkaan ja lähteä ladulle, sanoo Andreas Lia, XXL:n maastohiihtosuksien tuotepäällikkö.

Karvapohjasukset – helpot ja käytännölliset

Siinä missä voideltavat perinteisen sukset (voideltavat perinteisen sukset) vaativat aiempaa tietoa voitelusta ja huollosta, karvapohjasuksien (karvapohjasukset) pohjiin on upotettupitokarvat, jotka koostuvat pienistä keinotekoisista karvoista. Nämä pitokarvat tekevät suksista vakaat ja antavat ladulla hyvän luiston lähes kaikilla keleillä. Koska karvapohjasuksiin ei tarvita perinteisiä suksivoiteita, (näin voitelet sukset) niitä kutsutaan usein pitopohjasuksiksi.

Karvapohjasukset sopivat kaikkiin olosuhteisiin – ainakin melkein

– Nämä sukset sopivat kaikille riippumatta siitä, onko aloittelija vai kokenut hiihtäjä. Jos suksissa on lisäksi oikea jalkavuus, ne ovat erittäin hyvät sukset lähes kaikissa olosuhteissa. Ainoastaan erittäin kylmä ilma voi aiheuttaa haasteita. Silloin lumi on karkeaa, eikä pitokarva anna yhtä hyvää pitoa lumella. Sellaisissa olosuhteissa voideltavat sukset ovat parempi vaihtoehto, Andreas sanoo.

Asiantuntija lisää, että vaikka karvapohjasuksia ei tarvitse voidella, nekin vaativat hieman huoltoa karvapohjasuksien huolto.

– Monet luulevat, ettei karvapohjasuksia tarvitse huoltaa lainkaan, mutta asia ei ole aivan niin. Karvapohjasuksen pohja on käsiteltävä, jotta se ei kuivu. Jos sen tekee säännöllisesti, sukset kestävät monta vuotta, hiihtosuksien asiantuntija selittää.

Madhus karvapohjasukset

Näin pitkät suksien tulee olla

Aina kun ostaa maastohiihtosuksia, on tärkeää ilmoittaa todenmukainen pituus, paino ja hiihtotausta. Tällöin sukset voidaan sovittaa yksilöllisiin tarpeisiin. Karvapohjasuksien tulee olla 15–25 senttiä hiihtäjää pidemmät suksien valintaopas.

Sillä, onko merkki Rossignol, Madshusvai Fischer, ei ole juurikaan väliä. Kaikilla merkeillä on aloittelijalle sopiva malli, joten jokainen voi löytää suosikkinsa. XXL tarjoaa lisäksi useita hyviä suksipaketteja, jotka sisältävät sukset, monot ja siteet suksipaketit.

– Meillä on kaikenlaisia suksipaketteja aikuisille, nuorille ja lapsille. Nykyään asiat ovat niin hyvin, että suurin osa monoista ja siteistä sopii yhteen valmistajasta riippumatta. Jos siis Rossignolin monot tuntuvat parhailta, mikään ei estä yhdistämästä niitä Fischerin suksiin.

karvapohja large

Näin ostat sopivat karvapohjasukset lapsille

Andreas kertoo, että XXL:llä on lastensuksia laidasta laitaan aina ensisuksista aktiiviselle hiihtoharrastajalle sopiviin suksiin.

Suurimmalle osalle lapsista karvapohjasukset ovat hyvä vaihtoehto, koska lapsille tärkeämpää on hyvä pito kuin hyvä luisto näin valitset sopivat sukset lapsille. Lasten karvapohjasuksia koskevat samat ohjeet kuin aikuistenkin suksia, mutta on yksi erityisen tärkeä seikka:

– Älä valitse liian pitkiä suksia. Silloin lapsen on vaikeampi hiihtää.

Andreaksen viimeinen neuvo on, että lapsi kannattaa ottaa mukaan myymälään valitsemaan sopivia monoja.

– Harva asia pilaa hiihtokokemuksen yhtä tehokkaasti kuin se, että jalat palelevat tai kipeytyvät. Siksi on hyvä varmistaa, että monoissa on tilaa ylimääräiselle villasukalle, Andreas suosittelee.

close icon

Tervetuloa uudistuneille sivuillemme! Klikkaa tästä palataksesi vanhalle sivulle xxl.fi

Liity XXL REWARD -jäseneksi

Jäsenenä saat pisteitä kaikista ostoistasi!