Siteiden valinta on nykyään helppoa ja huoletonta

Opas siteiden valinta

Eri valmistajien sidejärjestelmiä kutsutaan nimillä NNN, Prolink ja Turnamic. Suurin ero sidejärjestelmien välillä tulee siitä, miten side kiinnitetään sukseen. Sidejärjestelmät ovat siis menossa yksinkertaisempaan suuntaan, koska enää ei tarvitse pohtia mikä side käy mihinkin monoon ja sukseen. Nykyään siteitä valittaessa tulee huomioida mikä side käy mihinkin sukseen ja kuinka helposti siteet ovat liikutettavissa. Kaikkiin näihin sidejärjestelmiin sopii kuitenkin samanlaiset NNN-sidestandardia tukevat monot, jotka, tunnistat kahdesta urasta monon pohjassa

Vanha Atomicin ja Salomonin SNS-sidejärjestelmä on katoamassa kokonaan. Jos sinulla on vanhat sukset, monot ja siteet ja haluat uusia vain monot tai siteet, huomioithan että SNS-sidejärjestelmään sopii ainoastaan sitä tukevat SNS-monot

Rottefella, NNN

NNN-sidestandardi on markkinoiden käytetyin ja muuta ei kaupoista tahdo enää löytyäkkään, kuin NNN-yhteensopivia monoja. Rottefellan NNN-siteet asennetaan useimmissa suksissa valmiina olevaan NIS-levyyn, edullisemmat pienellä avaimella ja tasokkaammat käsin. Rottefella valmistaa jo paljon puhuttuja Move-siteitä, joita voi siirtää kesken hiihdon! Move-siteitä on saatavilla kaikkiin suksiin.

Prolink

Prolink on Atomicin ja Salomonin side, joka on NNN-yhteensopiva. Prolink-siteet ovat porattavia ja ne lähtökohtaisesti asennetaan Salomon- tai Atomic-suksiin, sillä ne toimitetaan ilman siteiden pohjalevyjä.

Turnamic

Turnamic-siteet asennetaan usein Fischer- ja Rossignol-suksiin. Nämä sukset toimitetaan IFP-levyllä, johon Turnamic-siteet asennetaan ilman työkaluja.
Turnamic-siteet ovat myös NNN-yhteensopivia, mutta tapa millä siteet kiinnitetään sukseen on eri. Turnamic-siteitä ei voi esimerkiksi asentaa NIS-levyyn, eikä NIS-levyyn tarkoitettua sidettä IFP-levyyn, mutta molempiin siteisiin käy edelleen samat monot.

*HUOM. NNN-yhteensopivia monoja ovat esimerkiksi:
-Alpina, Madshus
-Fischer ja Rossignol (Turnamic)
-Atomic, Salomon (Prolink)
Tunnistat NNN-yhteensopivan monon myös usein kahdesta urasta monon pohjassa.

Opas siteiden valinta 2

Siteiden siirtäminen

Siteiden siirto hiihtolenkeillä on mullistanut etenkin perinteisen hiihdon, sillä sidettä liikuttamalla eteen tai taakse, voit säätää suksien pito- ja luisto-ominaisuuksia. Siteistä riippuen, niitä liikutellaan joko pienellä avaimella tai käsin. Rottefellan Move-siteitä on mahdollista liikuttaa samalla kun hiihdät!

Huippupitoa ja luistoa Rottefella Move™-siteillä

Niin nopeaa, helppoa ja nerokasta – Rottefellan innovatiivisen Move™ -järjestelmän avulla voit helposti siirtää sidettä, ottamatta suksia pois jaloista. Irrotettavat siteet ovat olleet olemassa jo muutaman vuoden ajan, mutta aikaisemmin siteiden asennon säätämiseksi olet joutunut riisumaan sukset jalasta, jotta voit säätää siteen paikkaa.

Se aika on nyt ohi! Voit vaihtaa sopivan sideasetuksen eri hiihtokelille sekunneissa. Move™Switch -kääntimen avulla voit siirtää siteen useaan eri asentoon. Siirtämällä sidettä eteenpäin saat paremman pidon ja siirtämällä sidettä taaksepäin luisto paranee.

Rottefellan Move-siteitä löytyy kaikkiin kiinnitysalustoihin, joten sopivan löytäminen sinun sukseesi ei ole ongelma. Rottefella Move-siteitä on siis saatavilla kaikkiin suksiin.
*HUOM. Move-siteet eivät ole yhteensopivia SNS-monojen kanssa

Videolla näet, miten Move™-siteet toimivat

Move-side on hyvä valinta, sillä jos sinulla ei ole suksessa riittävästi pitoa tai luistoa, saat säädettyä sitä kesken lenkin!

Miksi sinun kannattaa valita Move™-siteet?

1. Voit siirtää sidettä ennennäkemättömän helposti
2. Voit säätää sidettä jopa kesken hiihdon
3. Siteen siirto onnistuu ilman työkaluja
4. Sidettä voi säätää nopeasti maaston ja kelin mukaan

Katso kaikki Move-siteet täältä!

close icon

Tervetuloa uudistuneille sivuillemme! Klikkaa tästä palataksesi vanhalle sivulle xxl.fi

Liity XXL REWARD -jäseneksi

Jäsenenä saat pisteitä kaikista ostoistasi!